Tetanovka a antibiotika

Anonymní
17.6.12 20:57

tetanovka a antibiotika

Ahojky, je tomu 25 dni, co jsem dostala tetanovku pac me kousnul pes. Bez tydne presne po 15.letech. Cely tento tyden (tedy od 19.dne po ockovani) jsem brala atb Xorimax. Vrta mi hlavou, jestli si telo behem tak kratky doby stihlo udelat dost protilatek proti tetanovce, jestli atb to ockovani „nestornovalo“?
Je mi blby ptat se doktorky. Taky jsem slysela, ze tetanovky se davaji tri po sobe. Taky jsem slysela, ze driv jak po 5 letech me nenaockujou a pokud jo tak leda po uraze.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
17.6.12 21:07

Tak dřív se přeočkovávalo po 10 letech, teď po 15. Ptala jsem se při prevenci závodní dr. Jinak na úrazovce dávali tetanovku ve chvíli, kdy bylo očkování starší 5 let. Xorimax s tetanovkou nijak nesouvisí. Tři tetanovky se dávaly, když očkování propadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
17.6.12 21:40

ATB nemají na očkování proti tetanu vliv, očkuje se inaktivovaným toxinem, samotná bakterie způsobující tetanus tam nefiguruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bordik
18.6.12 22:29

Tetanovka

Ahojík,

chci se zeptat, zda někomu z vás chodí nějaké vyrozumění např. od pojišťovny, obv. lékaře, kdy máte přijít na přeočkování? Já si teda nepamatuji přesně, kdy jsem byla na tetanovce. Myslím, že to bude asi 11 -12 let, ale… A k obvoďačce se mi chodit kvůli tomu nechce, abych se zeptala, kdy mám na tetanovku přijít. Jo a kdysi se očkovala na TBC, zjišťovaly se protilátky, či co to. Očkuje se proti TBC u dospělých i nyní? Děkuji za případné odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.12 07:24

Me tedy nic neprislo. Nebyt toho, ze me kousnul pes tak by mi minuly mesic ockovani propadlo. Byla to takova nahoda, ze 23.5 me kousnul pes a 29.5. to bylo 15 let co me naposled ockovaly. JAK je to s TBC nevim, ale myslim si ze to uz dospeli neockujou.

• Citovat
  • Upravit
24292
19.6.12 07:56

Pozvánku chodit nemusí, máš si to hlídat sama. Ale obecně se dá říct, že Tě očkovali v 8. třídě základky (cca kolem 14 až 15 let), pak přičti 10 (tenkrát se ještě přeočkovávalo po 10 letech) a pak odhadni už těch 15. Anebo si k lékaři/lékařce zavolej. Pokud nechodíš táda k obvodní, tak přece minimálně k závodní lékařce se musí a tam to taky zjistíš.
TBC se očkovala v dětství, pak se přeočkovala a pak se kolem 13. roku dělala kontrola protilátek, dál se nedělá nic, až při kontaktu s TBC. Nebo při nástupu do práce na plicní :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí