Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
můj 4-měsíční chlapeček poslední 3 dny nechce moc pít. Ze začátku pil půl hodiny, jak stárnul tak cca 10-15 min., což chápu, rychleji saje. Nyní ale pije třeba 1-3 minutky a hotovo, otáčí hlavičku pryč a víc nechce. Příští kojení třeba zase a to další už vydrží třeba zase 10 min. Čím to může být, že takhle málo jí? Myslela jsem, že už kolikové období máme za sebou a teď se stává, že je někdy při kojení neklidný, vrtí se a vidím, že ho bolí bříško. Ale jen při kojení, jinak na něm břichabol nepozoruji. Bojím se, abych kvůli tomu zbytečně nepřišla o mléko.
Díky
@Chelsa nekojím, ale…mám 4 měsíční holčičku a dole jí asi lezou zuby (nateklé atd.) a míň pije, protože jí to asi bolí, když saje…tak jestli to nemůže být něčím podobným i u tebe ![]()
@Chelsa Ahoj, mám skoro 4 měsíčního chlapečka a zrovna cca 2dny pozoruju taky náhlou změnu, pije jen chviličku a pak jen dudá, kňučí u toho, odtrhává se a kroutí a u dalšího krmení saje jak divej
přikládám to teplu nebo sprutu
myslím že o mléko nepřijdeš pokud máš ten pocit tak trochu odsávej, tím stimuluješ k tvorbě mléka. Určitě se to zas upraví. My jdem na kontrolu až 23.7. tak jsem zvědavá jak přibere, věřím že je vše ok a že je to jen nějaká chvilková záležitost jak to už při kojení bývá
jo a ke všemu krmím vždy jen z jednoho prsu (vůbec neodsávám)takže to druhé je dlouho bez stimulace a mlíčko tam pořád je i když někdy dělám to že jdu do koupelny a zkusím to pro jistou zmáčknout no a stříká
to mě uklidní a jsem tak v pohodě ![]()
@Žirafátko
hm.. to mě taky napadlo že by to mohlo být zubama někde jsem četla že právě jak píšeš to miminka bolí a tak se jim špatně saje, ale mě to přijde brzy neb nám budou teprva ty 4 měsíce a to se ještě narodil o měsíc dřív
sahala jsem mu do pusinky, ale nepoznám to ![]()
A víš, že ho bolí bříško? Jak píše Žirafátko, našeho bobka taky bolelo pít, když se mu klubal první zoubek. To si cucnul a začal kňourat. Jak zub vykouknul, bylo to zase dobrý.
@natyber U nás se to taky nedalo poznat hmatem, ani neměl nateklou dáseň. Jenom jsem to tušila, protože byl věčně nevrlej. A pak mu velez zub. Ale asi máš pravdu, že je to brzo ![]()
@Mrňátko no ono je to prej mezi 4-5 měsícem ty první, ale já si říkám jestli se to u mého nemůže klubat až později když se narodil později, sice je to malej vepřík
ale na tom vývoji vidím že je to mírně opožděné je to takovej lenoch
ale přesně jak píšeš, je z ničeho nic nevrlej, špatně právě cucá mlíčko, a je takovej ubrečenej a dnes např. skoro vůbec nespal a to mi spí stále přes den hodně hodin
no tak uvidím třeba se mu tam něco vyklube aby mohl chřoupat mrkvičku ![]()
@natyber No může být… Oni se prý můžou se zubem i narodit
Takže to asi nemusí až tak souviset s ostatním vývojem. My měli první zub v 5 měsících. Teď má už dva pořádný klofáky
Ten tvuj popis je přesně, jak to bylo u nás, plus teda slintal jak bernardýn.
FNo ve čtyřech měsících to on už nemá čas!!! to se musí dívat všude okolo, aby mu nic neuteklo, aby všechno viděl
V takovém zápřahu pak jeden ani nemá čas se pořádně najíst ![]()
neboj, to přejde. Hlady neumře.
Kojím a přes den u prsa taky vydrží cca 3 minutky… někdy kojíme každou hodinku… je to normální
… V noci zase spíme i 5 hodinek v kuse ![]()
@natyber píše:
@Mrňátko no ono je to prej mezi 4-5 měsícem ty první, ale já si říkám jestli se to u mého nemůže klubat až později když se narodil později, sice je to malej vepříkale na tom vývoji vidím že je to mírně opožděné je to takovej lenoch
ale přesně jak píšeš, je z ničeho nic nevrlej, špatně právě cucá mlíčko, a je takovej ubrečenej a dnes např. skoro vůbec nespal a to mi spí stále přes den hodně hodin
no tak uvidím třeba se mu tam něco vyklube aby mohl chřoupat mrkvičku
Na tom nezáleží, že se narodí dřív. Náš se narodil na den přesně na termín a měl už dva zuby
![]()
@Mrňátko no to bych koukala kdyby se mi narodil už jako zajíc
no jo přesně slintá jako blázen mám vždycky uplně mokré rameno a nebo když je na bříšku tak má pod sebou kaluž
tak to jsem zvědavá, ono prý někomu ten zub vyleze za pár dní a u někoho to trvá délo i týdny ale asi jak už se to chystá tak ho to pobolívá, no tak to jsem teda zvědavá ![]()