Pije i jen minutku

130
3.7.13 22:41

Pije i jen minutku

Ahoj holky,
můj 4-měsíční chlapeček poslední 3 dny nechce moc pít. Ze začátku pil půl hodiny, jak stárnul tak cca 10-15 min., což chápu, rychleji saje. Nyní ale pije třeba 1-3 minutky a hotovo, otáčí hlavičku pryč a víc nechce. Příští kojení třeba zase a to další už vydrží třeba zase 10 min. Čím to může být, že takhle málo jí? Myslela jsem, že už kolikové období máme za sebou a teď se stává, že je někdy při kojení neklidný, vrtí se a vidím, že ho bolí bříško. Ale jen při kojení, jinak na něm břichabol nepozoruji. Bojím se, abych kvůli tomu zbytečně nepřišla o mléko.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
3.7.13 22:50

@Chelsa nekojím, ale…mám 4 měsíční holčičku a dole jí asi lezou zuby (nateklé atd.) a míň pije, protože jí to asi bolí, když saje…tak jestli to nemůže být něčím podobným i u tebe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
3.7.13 22:58

@Chelsa Ahoj, mám skoro 4 měsíčního chlapečka a zrovna cca 2dny pozoruju taky náhlou změnu, pije jen chviličku a pak jen dudá, kňučí u toho, odtrhává se a kroutí a u dalšího krmení saje jak divej 8o přikládám to teplu nebo sprutu :nevim: myslím že o mléko nepřijdeš pokud máš ten pocit tak trochu odsávej, tím stimuluješ k tvorbě mléka. Určitě se to zas upraví. My jdem na kontrolu až 23.7. tak jsem zvědavá jak přibere, věřím že je vše ok a že je to jen nějaká chvilková záležitost jak to už při kojení bývá :lol: jo a ke všemu krmím vždy jen z jednoho prsu (vůbec neodsávám)takže to druhé je dlouho bez stimulace a mlíčko tam pořád je i když někdy dělám to že jdu do koupelny a zkusím to pro jistou zmáčknout no a stříká :mrgreen: to mě uklidní a jsem tak v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
3.7.13 23:01

@Žirafátko :think: :think: hm.. to mě taky napadlo že by to mohlo být zubama někde jsem četla že právě jak píšeš to miminka bolí a tak se jim špatně saje, ale mě to přijde brzy neb nám budou teprva ty 4 měsíce a to se ještě narodil o měsíc dřív :think: sahala jsem mu do pusinky, ale nepoznám to :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
3.7.13 23:05

A víš, že ho bolí bříško? Jak píše Žirafátko, našeho bobka taky bolelo pít, když se mu klubal první zoubek. To si cucnul a začal kňourat. Jak zub vykouknul, bylo to zase dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
3.7.13 23:11

@natyber U nás se to taky nedalo poznat hmatem, ani neměl nateklou dáseň. Jenom jsem to tušila, protože byl věčně nevrlej. A pak mu velez zub. Ale asi máš pravdu, že je to brzo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
3.7.13 23:19

@Mrňátko no ono je to prej mezi 4-5 měsícem ty první, ale já si říkám jestli se to u mého nemůže klubat až později když se narodil později, sice je to malej vepřík :mrgreen: ale na tom vývoji vidím že je to mírně opožděné je to takovej lenoch :roll: ale přesně jak píšeš, je z ničeho nic nevrlej, špatně právě cucá mlíčko, a je takovej ubrečenej a dnes např. skoro vůbec nespal a to mi spí stále přes den hodně hodin :think: no tak uvidím třeba se mu tam něco vyklube aby mohl chřoupat mrkvičku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
3.7.13 23:28

@natyber No může být… Oni se prý můžou se zubem i narodit 8o Takže to asi nemusí až tak souviset s ostatním vývojem. My měli první zub v 5 měsících. Teď má už dva pořádný klofáky :mrgreen: Ten tvuj popis je přesně, jak to bylo u nás, plus teda slintal jak bernardýn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.13 23:39

FNo ve čtyřech měsících to on už nemá čas!!! to se musí dívat všude okolo, aby mu nic neuteklo, aby všechno viděl :mrgreen: V takovém zápřahu pak jeden ani nemá čas se pořádně najíst :mrgreen:
neboj, to přejde. Hlady neumře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vodnarka2013
4.7.13 06:47

Kojím a přes den u prsa taky vydrží cca 3 minutky… někdy kojíme každou hodinku… je to normální :)… V noci zase spíme i 5 hodinek v kuse :D

• Citovat
  • Upravit
17014
4.7.13 08:03
@natyber píše:
@Mrňátko no ono je to prej mezi 4-5 měsícem ty první, ale já si říkám jestli se to u mého nemůže klubat až později když se narodil později, sice je to malej vepřík :mrgreen: ale na tom vývoji vidím že je to mírně opožděné je to takovej lenoch :roll: ale přesně jak píšeš, je z ničeho nic nevrlej, špatně právě cucá mlíčko, a je takovej ubrečenej a dnes např. skoro vůbec nespal a to mi spí stále přes den hodně hodin :think: no tak uvidím třeba se mu tam něco vyklube aby mohl chřoupat mrkvičku :lol:

Na tom nezáleží, že se narodí dřív. Náš se narodil na den přesně na termín a měl už dva zuby :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
4.7.13 20:03

@Mrňátko no to bych koukala kdyby se mi narodil už jako zajíc 8o :mrgreen: no jo přesně slintá jako blázen mám vždycky uplně mokré rameno a nebo když je na bříšku tak má pod sebou kaluž :lol: tak to jsem zvědavá, ono prý někomu ten zub vyleze za pár dní a u někoho to trvá délo i týdny ale asi jak už se to chystá tak ho to pobolívá, no tak to jsem teda zvědavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová