Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji radu ohledně pindíka u skoro dvoleťáka. Dopoledne se jednou chytnul rukama mezi nohama, že booooo, odpoledne byl v pohodě a teď večer to říká pořád. Chce se mu čurat, ale bolí ho to, takže jen ucvrkne a drží to. Nevím ale proč. Má zarudlou špičku na pindíkovi a trochu zespodu. Zadeček má krásnej. Může to být zapařený a pálit ho to při čurání? Nebo spíš zánět močáku? Teplotu nemá. Namazala jsem mu to teď na noc pityolem, už jsem mu to asi dvakrát takto lehce mázla dřív, když ho měl taky zarudlýho, ale nikdy kvůli tomu neplakal. Teď nevím jestli čekat co bude, nebo s ním jet někam na pohotovost?
Mám strach aby se vůbec vyčural. Určitě by to chtělo mít sebou odebranou moč, ale to nepůjde, protože to drží a navíc je na plínách a bez ní se nechce teď vyčurat jak ho to bolí.
Ja bych sla zitra pro jistotu k doktorovi. pokud je to zanet mocaku, tak to potrebuje leky a paklize nasleduje vikend, abyste neskoncili na pohotovosti.
Vzala bych ho do vany a sprchovala příjemně teplou vodou a zkusit jestli se vyčůrá. Jinak pokud nemá teplotu, zatím bych já asi nejela. A dala bych brusinkový džus nebo čaj, tím se nic nezkazí
@goldenka To jsme měli často. Dávala jsem dovnitř framykoin. my používali oftalmo-framykoin, jestli ho doma máš, tak mu dovnitř kousek vymáčkni, uleví se mu. K doktorovi bych šla, může se to zanítit i více…
@goldenka Chuděra…na pohotovost bych lespoň zavolala a poraďila se jestli přijet. Nakonec se vyčůrá se, sval mu povolí, ale asi ho to bude bolet. Pythiolem NEMAŽ, jaktože na něj poslední dobou tak narážím? Není vhodný pro malé děti, pouze ve výjimečných případech a na doporučení lékaře!
Hned zítra bych zajela na urologii, může to být dost pravděpodobně zánět v předkožce. U něj dítě teplotu nemá, nebo max lehounce zvýšenou.
Malý ma 17 m. a ještě jsem nepretahovala
Někde jsem četla, že se to chlapeček naučí sám. až to od nás pochopí. prý když budu brzy přetahovat tak může dostávat záněty, ta předkozka ho chrání. po tom co vás tady čtu skocim hned v pondělí k dětské doktorce se poptat.jo snad jsem to nezanedbala!
ten bolestivý zákrok to by bbylo šílené
je tady někdo která z vás ještě v 17 mes. nepretahujete?? ![]()
@bonduellka píše:
Malý ma 17 m. a ještě jsem nepretahovalaNěkde jsem četla, že se to chlapeček naučí sám. až to od nás pochopí. prý když budu brzy přetahovat tak může dostávat záněty, ta předkozka ho chrání. po tom co vás tady čtu skocim hned v pondělí k dětské doktorce se poptat.jo snad jsem to nezanedbala!
ten bolestivý zákrok to by bbylo šílené
je tady někdo která z vás ještě v 17 mes. nepretahujete??
My jsme „cvičili“ cca od 7-8m. Dr říkala že by se měl odstraňovat ten přebytečný mázek, v žádném případě násilně. Jenom jak to jde a omýt. A po zánětu na urologii mě dr ujišťoval, že tohle jsem dělala špatně. Zánět může vzniknout i z přichyciné předkožky(fimoza) když se tam toho mázku hodně nahromadí
PARDON OPRAVA: Dr mě ujištoval že jsem to dělala správně
Omlouvám se, čerstvě po probuzení ![]()
My jsme teda jen omývali…ale ve čtyřech letech, najednou chodil s roztaženýma nohama, že ho to bolí.
okamžitě k doktorce, ta nás poslala na chirurgii a tam tu to přetáhli, měl tam hnis!!!
byl to hrozný zážitek, pár dní čůral do misky s heřmánkem, jinak by to nešlo. ted každé koupání na nej dohlížím, aby přetáhl sám a umyl.je to OK
Tak já zajdu v pondělí k té doktorce, tak jsem zvědavá co řekne. ono každá doktorka většinou jiný názor. ona sama od sebe nic o přetahovaní neříkala nikdy ještě, teď jsme byli na prohlidce a zkontrolovala kuličky
a o pindikovi ani zmíňka. měla jsem se zeptat asi já, ale spoléhala jsem do teď na tu knížku co jsem to v ní četla ![]()
@bonduellka malému je 5 let a stále nejde úplně přetáhnout…
U nás v roce a půl byl právě zánět, když jsem se alespoň trochu podívala jakoby dovnitř", měl to tam dost červené. Druhý den měl už i hnis v plence a po čuchu to smrdělo. Letěla jsem s ním k doktorovi a on mu to trochu násilím přetáhnul, vylítnul úplně chuchvalec smradlavýho hnisu…(promiń, že to tak píšu, ale tak to opravdu bylo). Dostali jsme na to framykoin. Vyléčilo se to celkem rychle. Do teď mu to ale úplně přetáhnout nejde, jen částěčně. Zánět jsme měli možná ještě třikrát, ale už to vždy hned poznám, dnes mi malej řekne, že ho to bolí a framykoinem mu hned pomůžu…
(po tom stržení byl v pohodě, malej má vysoký prách bolesti, takže brečel jen při tom zákroku a pak se hned smál a ještě doktorovi mával. Akorát druhý den jsme měli bakteriální reakci-horečka 40,2, která trvala jen jeden den.)
@ivodička píše:
@bonduellka malému je 5 let a stále nejde úplně přetáhnout…
U nás v roce a půl byl právě zánět, když jsem se alespoň trochu podívala jakoby dovnitř", měl to tam dost červené. Druhý den měl už i hnis v plence a po čuchu to smrdělo. Letěla jsem s ním k doktorovi a on mu to trochu násilím přetáhnul, vylítnul úplně chuchvalec smradlavýho hnisu…(promiń, že to tak píšu, ale tak to opravdu bylo). Dostali jsme na to framykoin. Vyléčilo se to celkem rychle. Do teď mu to ale úplně přetáhnout nejde, jen částěčně. Zánět jsme měli možná ještě třikrát, ale už to vždy hned poznám, dnes mi malej řekne, že ho to bolí a framykoinem mu hned pomůžu…
(po tom stržení byl v pohodě, malej má vysoký prách bolesti, takže brečel jen při tom zákroku a pak se hned smál a ještě doktorovi mával. Akorát druhý den jsme měli bakteriální reakci-horečka 40,2, která trvala jen jeden den.)
A kdy jste naposledy byli s tím na kontrole? Nám půl roku po zánětu doktor na Urologii řekl že to tam má z toho zánětu zjizvené a musel mu to objet „sondou“ aby se to odlepilo. Tak možná proto vám to nejde uplně přetáhnout ne? ![]()