Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@JayLee neřeš - my chodíme s malým na nefro a urologii, dr nám jasně řekl - nepřetahovat, akorát vznikají mikrotrhliny, o to hůř to pak jde.. jen kouknout, jestli má volno na čůrání, přetahovat nenásilně tak od roku věku. Ale jen co to jde.
@Anix co pediatr jiný názor.
Náše pediatrička je názoru:nestahovat násilím do 3 let věku dítěte a vždy jen trošičku.Max.se na něj pediatrička podívala zkusila a bylo to ![]()
Takže názorů na tohle téma tu bude určitě hodně
Jo a mmchdm, starší to nemá doteď úplně - je mu 8, pediatra zkoukla a řekla mu, ať si s tim při koupeli hraje a pomalu to povoluje.. žádné násilí, žádná obřízka, prostě nic..
Mi doktorka řekla od 8 měsíců, takže jsme nechávali být, ale šlo vidět, jak se mu to samo pěkně otvírá. Na osmiměsíční kontrole to zkusila a hned vykoukl
Teď už mu to jde úplně, ale moc mu do toho nesahám, jen při koupání jemně šupšup a dobrý.
Každý dr. to jiný názor, nam v porodnici řekli nevšímat si, detska dr. to samé a ve třech měsících byl v nemocnici se zánětem ledviny a nefrolog se velmi divil jakto, ze nepretahujeme. Přetáhl mu jej a nařídil pravidelně přetahovat ![]()
Ahoj ![]()
me rekla nase pediatricka nepretahovat, ze se to do tri let neresi kdyz to nejde. Pak nejakyma mastickama. Kdyz se to prej pretahne brzy vznikaji trhlinky a jizvicky, ktere to pozdeji jeste zuzuji a to pretahovani jde jeste hure.
Na kazde poradne ale zkontrolovala jak to jde, kdyz neslo, nechala byt a ted to najednou slo, takze pretahuju.
@JayLee u synů neřeším a řešit nebudu dokud nebudou mít potíže, což bys poznala. Zarudnutí, bolestivot kvůli zánětu, hnis atd. Čůrání mají bez potíží, a k sexuálním účelům ho ještě dlouho potřebovat nebudou (doufám
) Do 3 let tomu staršímu skoro nešel, teď ve 4 už mu to částečně jde, sám si s ním hraje, a při koupání stáhnu co mě samo pustí, umeju a dál nic. U mladšího 14m, zatím nejde nic, takže neřeším.
Přesně tohodle se nejvíc bojím od začátku co vím, že čekám chlapečka. Zatím mám jenom holčičku. Asi si budu muset pomalu načíst něco o hygieně u kluků:-D
Neřešila jsem to a do tří let to malý vyřešil sám
. Stačí ho nechat občas nahého
. Když mu ho Dr na roční kontrole chtěla přetáhnout, málem jsem ji urazila ruku
![]()
@JayLee já čekám chlapečka za dva měsíce. Dneska jsem byla na utz..tak jsem ještě doufala, že třeba doktor řekne, že to je holka, že se spletl, no a malej furt roztahoval nohy a ukazoval pytlík, takže to je jasný;-)
@JayLee jo má ho tam
já jsem ráda za všechny informace, když se narodila malá, tak mi ji dali na pokoj a starej se. Nikdo mi neřekl vůbec nic. Nebýt internetu, tak ji asi ani sama nepřebalim:-D vlastně jo ukázali mi, jak ji mam koupat, než jsem se stihla rozkoukat, tak už byla oblečena v postýlce ![]()
No my byli v roce na prohlídce u zástupu. Paní doktorka evidentně stará škola, okamžitě to zkoušela. Nestihla jsem ani mrknout a dítě řvalo jako pominuté
Naše pediatrička naopak doporučuje nepřetahovat. Potom roce jsem jednou za čtvrt roku ve vaně zkoušela jestli to jde. Už to nedělám, když vidím, co s ním dělá, nemám vůbec strach, že by byl nějaký problém ![]()
@JayLee já hlavně úplně vidím, jak v porodnici mi řeknou něco jinýho a naše dětská taky:-D já říkala jak v porodnici, co se narodila malá rodit už nikdy nebudu, no a teď mi asi nic jinýho nezbývá:-( ale to je asi všude něco, jeden to chválí, druhý nadává.