Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, ahoj, předem chci říct že jsem tu nová, tedy už docela dlouho sem chodím a nahlížím do diskuzí, ale až nyní jsem se odhodlala a zaregistrovala se. A rovnou zakládám svou první diskuzi, protože jsem trošku bezradná a nikomu blízkému se s tím svěřovat nechci. ![]()
Je mi 26 let, před několika dny jsem se vrátila z dovolené na Djerbě, kde jsem byla se známými. Jeden den jsme byli na projížďce na čtyřkolkách, kde jsem se seznámila s jedním místním chlapcem, byl to můj řidič čtyřkolky.
Byl to sympatický klučina, hádám že o něco mladší než já. Během cesty se snažil se mnou prohazovat pár frází v angličtině, ale moc jsem mu nerozuměla, taky kvůli tomu hluku co čtyřkolky vydávaly.
Když byla projížďka u konce, chtěl po mně jestli mu dám svůj instagram nebo Facebook. Trošku jsem váhala, přece jen jsem měla něco o Tunisanech a jejich mentalitě načteno, ale svůj Facebook jsem mu dala, bylo mi blbé mu říct že nedám.
No, hned ten večer mi poslal žádost o přátelství, a začal mi psát. Nejdřív jak se mám, jak se mi líbila projížďka, a pak rovnou jestli mám přítele (jen podotknu že jsem nezadaná).
Další den už mi psal, že se můžeme poznat blíž, a že jsem se mu líbila a že doufá že přijmu být jeho přítelkyně, že je to jeho první zkušenost a podobné řeči…Vážně jsem to opravdu nebrala, vím že takto oni rádi oblbují.
Teď po pár dnech mi napsal znovu, že mu chybím, líbila se mu moje osobnost, že se sice neznáme ale už jsem ho okouzlila atd. ![]()
No, a teď bych potřebovala radu, jak ho pokud možno slušně,,odpálkovat", nějak nevím jak mu na to odepsat, abych mu dala najevo že o tyhle řeči nemám zájem..
Děkuji za případnou pomoc a přeji hezký večer.
@Zvědavka21 píše:
Dobrý den, ahoj, předem chci říct že jsem tu nová, tedy už docela dlouho sem chodím a nahlížím do diskuzí, ale až nyní jsem se odhodlala a zaregistrovala se. A rovnou zakládám svou první diskuzi, protože jsem trošku bezradná a nikomu blízkému se s tím svěřovat nechci.
Je mi 26 let, před několika dny jsem se vrátila z dovolené na Djerbě, kde jsem byla se známými. Jeden den jsme byli na projížďce na čtyřkolkách, kde jsem se seznámila s jedním místním chlapcem, byl to můj řidič čtyřkolky.Byl to sympatický klučina, hádám že o něco mladší než já. Během cesty se snažil se mnou prohazovat pár frází v angličtině, ale moc jsem mu nerozuměla, taky kvůli tomu hluku co čtyřkolky vydávaly.
Když byla projížďka u konce, chtěl po mně jestli mu dám svůj instagram nebo Facebook. Trošku jsem váhala, přece jen jsem měla něco o Tunisanech a jejich mentalitě načteno, ale svůj Facebook jsem mu dala, bylo mi blbé mu říct že nedám.
No, hned ten večer mi poslal žádost o přátelství, a začal mi psát. Nejdřív jak se mám, jak se mi líbila projížďka, a pak rovnou jestli mám přítele (jen podotknu že jsem nezadaná).Další den už mi psal, že se můžeme poznat blíž, a že jsem se mu líbila a že doufá že přijmu být jeho přítelkyně, že je to jeho první zkušenost a podobné řeči…Vážně jsem to opravdu nebrala, vím že takto oni rádi oblbují.
Teď po pár dnech mi napsal znovu, že mu chybím, líbila se mu moje osobnost, že se sice neznáme ale už jsem ho okouzlila atd.
No, a teď bych potřebovala radu, jak ho pokud možno slušně,,odpálkovat", nějak nevím jak mu na to odepsat, abych mu dala najevo že o tyhle řeči nemám zájem..Děkuji za případnou pomoc a přeji hezký večer.
Napiš mu, že ti došlo, že se ti více líbí ženy třeba
Napiš normálně nemám zájem a pak není nic jednoduššího než si ho zablokovat ať nepíše ne ![]()
Říct mu, že nemáš zájem.
Vymazat si ho z přátel.
Zablokovat si ho.
Ignorovat ho.
Moc nechápu, co řešíš, za rohem nebydlí, už ho nejspíš nikdy neuvidíš. Normálně mu napiš, že nemáš zájem, odstraň ho z přátel a hotovo.
Ježíš, kdybych měla odpovídat každýmu chlapovi, co mě kontaktuje s „nabídkou“, tak nic jinýho nedělám.
Žádná odpověď je taky odpověď, a dost jasná. Když budeš hledat nějaké citlivé výmluvy, tak mu jen dáš signál, že má šanci.
Napsala bych mu, že jsem poznala někoho jiného. Ať se nezlobí, ale, že pokud to vypadalo, že mám zájem,. tak že nemám.
Nechodil bych okolo horké kaše. Tedle typ chlapa se zdá, že se jentak nenechá odpalkovat, tudíž úplně stručně a hlavne úplně jasně, že nemám zájem o cokoli s ním. Pak se zřejmě bude ptát proč, tak ho bloknout a neodpovidat, příp. Jestli nechceš být tak krutá, tak mu normálně rekni že pro tebe nemá smysl se bavit s cizincem a dál už se s ním nevybavovat ![]()
Děkuji všem, tak jsem mu napsala něco ve smyslu že o něj nemám zájem, a o nesmyslném vztahu na dálku ![]()
No neumím být úplně krutá, ale pokud to nepomůže tak ho mažu.
Díky ![]()
Za chvíli by ti napsal, že má nemocnou maminku a nemá peníze na její operaci, jestli bys mu nepomohla. ![]()
I na to se dá odpovědět: „Doufám, že vám kvůli mě maminka nezemře, neboť já nemám v úmyslu vám jakkoliv pomoci.“
@Domácípuťka píše:
Za chvíli by ti napsal, že má nemocnou maminku a nemá peníze na její operaci, jestli bys mu nepomohla.
Nejsem žádná mladice, ani krasavice nesmírná a chodí mi žádosti k přátelství na FB každou chvíli od podobných týpků. Okamžitě je odstraňuju. Nechápu jak se může na podobný blbečky nějaká ženská nachytat a ještě nakonec posílat peníze.