Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, píše te si taky deník? Momentálně mám plno starostí se kterými si nemám o nich ským popovídat, tak jsem si založila deník, ale připadám si jak malá holka.
Ne, deník si nepíšu, nicméně je to dobrá forma terapie a pokud ti to přináší úlevu apod., tak piš dál ![]()
@Jana.49 držím ti pěsti, aby ti to vydrželo. Já ho taky psala, ale jakože pro dceru. Hned poté, co jsem otěhotněla, až do jejího roku a půl. Pak jsme stavěli a stěhovali se a teď na to nemám náladu, protože večer mám všeho dost a ne tu správnou chuť ke psaní. A moc mě to mrzí.
Ano občas si ho píšu, zvlášť když mě něco trápí, a nechci nebo nemám to komu říct ![]()
Psát deník je pěkné ![]()
Psala jsem si deníčky u dětí co bylo jejich první. Pak jsem to změnila na to co bylo poslední.
Poslední pusa před školu, poslední pelíškování…
Nepíšu deníky, ale když mě něco trápí, pomáhá se mi vypsat. Třeba formou dopisu, nebo jako deník. Nechám si to uložené v pc a po čase smažu ![]()
Ahoj, ja mám deníků hned několik, každý na něco jiného, kámošky už si ze me dělají srandu, ale pro me je to perfektní relax. Vypisu se ulevim si a navíc mám přehled ![]()
Mně to taky pomáhá
Je hezké se k tomu s odstupem času vrátit a číst si, co jsem tehdy a tehdy řešila a jak jsem to vyřešila..:)
Já taky nepíšu deník v tradičním smislu. Píšu si libovolní texty, když myslím na něco nebo když mě něco trapí a potom je ponechám. Po několika dnů se vrátím a si přečtu to co jsem napsala. Opravdu je dobře když se vrátíš k něčemu s odstupem času ![]()
Psala jsem si asi rok, když jsem procházela opravdu těžkým obdobím.
Ja si pisu uz od jedenacti… tehdy jsem si psala spis par vet z kazdeho dne, ted v dospelosti uz nepisu tak casto, ale za to treba popisu dvacet stran, kdyz uz se k tomu dostanu.