Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky,
tenhle příspěvek možná patří spíš do nějaké kuchařky… ![]()
Chci udělat dceři k svátku dort - nějaký, jaký může i ona (a ne aby se nadlábli jen dospělí
. Je jí 10 měsíců.
Na Mimibazaru jsem našla tento: http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Vím, že je tam např. tvaroh, který by úplně do jednoho roku neměla, ale dříve se to neřešilo, tak myslím, že se to jednou nezblázní. Pak je tam kysaná smetana. Snad ji může, když může jogurty a kysané výrobky - tohle vlastně kysaný výrobek je. Ovoce si upravím podle sebe.
Ale na co se chci hlavně zeptat. Ten dort není podle receptu vůbec oslazený. Myslíte, že ho můžu normálně osladit? Když dělám buchtu se zakysanou smetanou, tak tam dávám vanilkový cukr, příp. tam můžu dát práškový. Nebo je nějaké speciální sladilo pro kojence, které by se tam mohlo dát?
Děkuji za názory.
Dej tam normálně cukr, však tím to děcko nezabiješ…stejně předpokládám že budeš ochucovat dle chuti ![]()
o víkendu mi máti vykládala jak když mi byl týden tak mě nakrmila krupičkou a přežila sem…obávám se že dneska by ji za to zavřeli ![]()
@geilens píše:
Dej tam normálně cukr, však tím to děcko nezabiješ…stejně předpokládám že budeš ochucovat dle chuti
o víkendu mi máti vykládala jak když mi byl týden tak mě nakrmila krupičkou a přežila sem…obávám se že dneska by ji za to zavřeli
To si říkám taky. Moje máma nám zase sladila zeleninový příkrmy, abysme je jedli. ![]()
Delala jsem neco podobnyho dceri k 1. narozeninam, v 10 m bych dala v klidu taky. Jen ja mam v receptu jen zakysanku (zadny tvaroh, ale jestli ho chces dat, tak dej) a nejak nechapu duvod lepeni piskotu marmeladou, ja je tam proste polozim, pres ne dam smetanu a zatim zadny neutekl
A kdyz uz davas piskoty, tak bez starosti trochu smetanu doslad, vzdyt i v tech piskotech je normal cukr
Vanilkovy bych teda koupila opravdu vanilkovy (nebo van. lusk), minimalne chutna lip nez ten prumyslovy vanilinovy a stoji jen o par korun draz.
Něco podobného měli oba kluci k prvním narozeninám. Jenom ten krém byl smíchaný dohromady a nevím přesně jestli zakysanka a tvaroh nebo zakysanka a ušlehaná šlehačka. A ovoce bylo vmíchané do toho a nahoru jsem dávali něco před podáváním na ozdobu. Slazené normálním cukrem, už to není úplně miminko, navíc toho sní kousek. Mě museli na radu Dr. přislazovat ty první polívečky (dřív se jako první dával vývar) jinak jsem to odmítala.
Dělám podobný - ale smíchám bílý jogurt se zakysankou a trošku doslazuju a dávám vanilkový cukr pro chuť (opravdu vanilkový žádný vanilin). A taky nechápu to lepení marmeládou… v tý formě drží sami díky krému a to to dělám z klasických kulatých. Jinak u nás jeden z nejoblíbenějších ![]()
Tak to fakt díky za příspěvky. Nějak to spatlám. S tou marmeládou mi to bylo taky divný. Takže Vám to drží pohromadě i bez ní?
A když ten dort pak krájíte, tak drží? Nerozpadá se? Jde to dobře ukrojit? Já normálně tyhle nepečený dorty vůbec nedělám.
Tak neni to krasny cisty rez jako u normalniho dortu, ale rozhodne se to nesype a nedroli, dilky drzi hezky v kuse. Dulezite je nechat to poradne rozlezet, ony se pak ty suroviny hezky propoji dohromady. Takovyhle dort delavala i nase babicka jen tak, v lete je primo z lednice fantasticky. A pro deti idealni.
Prcek má svátek v neděli a dortík taky budu dělat
je mu 9,5 měsíce, ale marmošku tam taky nedávám.
Když se dobře rozleží (nejlíp přes noc - u nás to nehrozí
), tak pak drží pěkně pohromadě. Jenom při přendavání z tácu na talářek se někdy láme a je lepší ho přendavat takouvou tou „lžící“ na dorty.