Píštěl na dásni

60
13.10.20 22:49

Píštěl na dásni

Ahojky,
včera se mi udělal u kořenu zubu červený váček, prosvítá tam i bílý hnis. Váček bolí. Dočetla jsem se, že se jedná o píštěl dásně. Prý může být vyvolán nějakým zánětem v blízkém okolí. Je pravda, že v poslední dobře pociťuji nepříjemné pocity na pravé straně čelisti, ucha a krku. Píštěl se udělal také na pravé straně čelisti. Mám pocit zalehnuteho ucha, bolest pravé poloviny hlavy, bolest pravého líčka apod. Dokonce jsem si nahmatala na pravé straně líčka, mezi čelistní kostí a dásní, nevím jak to popsat, takovou pohyblivou kuličku o průměru asi 1cm. Napadl mě zánět slinné žlázky? :nevim: K doktorovi jsem s tím nešla, jelikož mě to začalo zlobit asi měsíc zpátky a vždycky se mi tyhle problémy objeví třeba jen jeden den v týdnu, takže fakt nevím, co to může být. Uvažuju, že zítra zajedu na zubní pohotovost. U mého zubaře jsem byla asi před 14 dny a žádné kazy mi nenašel, tak fakt nevím, proč by se mi tam u toho zubu dělal zánět a bojím se, že to souvisí s těmi mými problémy. Měla jste některá z vás píštěl? Je třeba to akutně řešit a jet na pohotovost? Děkuji. Potřebovala jsem se vykecat a uklidnit. :think: Jsem totiž hrozny hypochondr a když už mi něco fakt je, tak se můžu strachy zbláznit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
312
13.10.20 23:30

Ja resila pistel na dasni 10 let, skoncilo to predevcirem extrakci celeho zubu i s korenem, mam pres tento zub mustek. Nemela jsem ale nikdy akutni problemy, jen vacek. Stravila jsem kvuli tomu zubu u zubare desitky hodin za tech deset let :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
14.10.20 05:34

Píštěl se tuším může udělat i u odumřelého zubu. Bud' ten zub bolí nebo bolel dřív a už nebolí - odumřel. To zjistí zubař reakcí na chlad a rentgenem. Bud' se kanálky vyčistí a zaplní nebo se zub vytrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.11.23 17:28
@silona píše:
Ja resila pistel na dasni 10 let, skoncilo to predevcirem extrakci celeho zubu i s korenem, mam pres tento zub mustek. Nemela jsem ale nikdy akutni problemy, jen vacek. Stravila jsem kvuli tomu zubu u zubare desitky hodin za tech deset let :roll:

Zdravím
Můstek vám po vytrhnutí zubu dělali nový? Mam totiz stejný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí