Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proc by ne, pokud o to stoji? Nevim co je v pubertě, jestli 11 letemu nebo 17 letemu
osobne mi nevadi koupit klukovi pistoli, starsi s tim delaji i nějaké turnaje, lepsi behat venku s pistoli nez sedet doma u pc
ma to mekke naboje, tak nehrozi zadne zraneni, leda by se nejak blbe z blízka trefili do oka, staci mit bryle.
Nemám s tím vůbec problém – syn je také má a se spolužáky se s nimi vyblbnou. Lepší, než aby po sobě házeli šiškami nebo kamením, jak to dělali kluci za mého dětství. Souboje a různé bitvy holt ke klukům patří.
Nelíbí se mi to, ale už to domu taky přitáhli. A prostřelili tím už dveře.
Nechci, aby s tím stříleli po sobě.
@Lama Lama nerfkou prostrelili dvere? To je mate z papiru ne? Dyt je to penove, syn s tim strili vsude po byte a nerozbil nikdy nic, kolikrat sme s tim strileli i po sobe, to clovek ani neciti, kdyz to na nej doleti ![]()
@Lama Lama těmi polystyreno-gumovými projektily prostřelit dveře?
tak to chce talent a nebo lepší dveře..
jinak moje dcerka nerfku má, bere si to ven s kamarády.. je to neškodný, když poučíte, že na hlavu a nejlépe vůbec po sobě navzájem se nestřílí.. u nás si děcka malujou terče a pohoda
![]()
@Anupriya píše:Já nechci, aby prostě po sobě stříleli. Nejde o škodnost. Dveře máme ty papírový ( teda z venku to vypadá jako dřevo)
@Lama Lama těmi polystyreno-gumovými projektily prostřelit dveře?tak to chce talent a nebo lepší dveře..
jinak moje dcerka nerfku má, bere si to ven s kamarády.. je to neškodný, když poučíte, že na hlavu a nejlépe vůbec po sobě navzájem se nestřílí.. u nás si děcka malujou terče a pohoda![]()
@Kriss Tina píše:
@Lama Lama nerfkou prostrelili dvere? To je mate z papiru ne? Dyt je to penove, syn s tim strili vsude po byte a nerozbil nikdy nic, kolikrat sme s tim strileli i po sobe, to clovek ani neciti, kdyz to na nej doleti
NO, dyt jo, to jsou takové ty papírové, co vypadaj jako dřevo.
@Lama Lama jo tak jasně, to je každého rodiče volba.. já třeba nesnáším slizy.. je to oslizlý po celým bytě a z koberce to jde těžko dolů ![]()
Neměla bych s tím žádný problém. Je to neškodná zábava. Kluk taky nějakou nerfku má.
@Kriss Tina píše:…a tak to bych polemizovala
@Lama Lama nerfkou prostrelili dvere? To je mate z papiru ne? Dyt je to penove, syn s tim strili vsude po byte a nerozbil nikdy nic, kolikrat sme s tim strileli i po sobe, to clovek ani neciti, kdyz to na nej doleti
@suvik me to teda neboli, dostala sem do hlavy asi z pul metru a jenom to tuklo, kdyz na me strili z nekolika metru, tak to ani nezaznamenam
syn to dostal ke tretim narozkam a vyradili sme se s tim hlavne my dospely ![]()
@Kriss Tina píše:
@suvik me to teda neboli, dostala sem do hlavy asi z pul metru a jenom to tuklo, kdyz na me strili z nekolika metru, tak to ani nezaznamenamsyn to dostal ke tretim narozkam a vyradili sme se s tim hlavne my dospely
Ono strašně záleží, kterou tu pistolku máš. Pokud pro prtata, tak to nebolí. Ale z různých těch kulometů, velkých samopalů, brokovnice, už to cítit je.
Dětem jsem je koupila. 5 a 8 roků. Střílí do plechovek. Do sebe mají zákaz a kupodivu to i pětiletý ďábel dodržuje.
Dobrý den, jaký máte názor na kupování pistolí klukům v pubertě? Myslím např. pistole od značky NERF.