Pití čaje ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1474
11.2.11 20:10

Ahoj.

u nás ve školce má také každé dítě svůj hrneček- porcelánový. Hned při nástupu si ho každé dítě muselo přinést. Nejlepší je, když už z něj nějakej čas dítě pije doma a v pohodě si ho pozná. Já jsem jí tam dala hrneček a ze kterého pila Sabča asi rok a ještě na něm je její jméno.
Určitě bych to řešila co nejdříve… hodně štěstí… učitelky by to měli pochopit- musí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
11.2.11 21:07

U nás má každý svůj hrníček :mrgreen: Řešila bych to, ale v klidu. Mohla to být náhoda zapříčiněná dětmi. Myslím, že taková praktika by ve školce neprošla. Je to v rozporu s hygienickými normami a učitelky by se velmi bály, že to někdo nahlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
11.2.11 21:19
Macík74 píše:
nemohla to být náhoda? ve školce jsem pracovala.. děti měli k dispozici várnici, ze které si napustili čaj… a pak hrneček položily normálně vedle tácku a dítko které si šlo pro další čaj mělo hrnečky obrácené dnem vzhůru.. ale holt některým dětem se to těžko vysvětlovalo, že si má vzít hrneček dnem vzhůru… ale bralo si ten co už někdo měl..
nevím… možné to je.. pak bych se asi slušně paní učitelky zeptala.. spíš jestli tam bylo vidět, že tam je i čistý hrnek… :think:
jsem zvědavá co zjistíš.. :think: :palec:
opravdu jsem viděla dobře..mají to na stolečku pro učitelky…a není tam místo na tác s hrníčky..byly tam 3 skleněné hrnky s oušky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
13.2.11 11:40

No tak to je ale hnus … u nás ve školce používáme plastové hrnečky, když děcko pití vypije, vyhodí ho … když zrovna máme všechny v mičce, používáme ty plastové jednorázové.
Takže taky bych se ve školce na to zeptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
26.4.11 12:23

Sylvi, jak to dopadlo s hrnečkama, už má každý svůj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
2.9.13 20:09

Holky, můžu se zeptat, a jak to chodí ve školce přesně s pitím? když malá dostane žízeň…týká se mě to sice až příští rok, ale jen tak pro info..vím, že v každé školce to je asi trošku jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
2.9.13 20:13

@baculkaji Většinou čaje v konvici s páčkou, ze které si můžou kdykoliv nalít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.9.13 20:14

@baculkaji Ahoj. U nás je to tak, že když má dítě žízeň, učitelka mu nalije pití do skleničky, když dítě dopije, dá skleničku do spodního patra (mezi použité, které se hned odnášejí do myčky a na příští pití si dítě bere zase čistou).

Ve druhé školce, kam chodila starší dcera, měli nádobu s pitím, ze které si děti pití čepovaly samy (myslím, že do jednorázového kelímku) kdykoliv chtěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
2.9.13 20:16

@baculkaji u nás mají každý svůj hrneček v té herně a tam se můžou napít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
2.9.13 20:31

@baculkaji u nas maji konvice s filtorvanou vodou a starsi si samy naleji, mladsim pomuze ucitelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.9.13 20:40

U nás každý má svůj hrníček a je tam konvice s vodou a konvice s čajem, malým dětem nalévá paní učitelka, větší si nalévají sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8325
2.9.13 20:43

U nás má každý svůj hrneček na věšáčku a u toho je čaj a šťáva. Většinou si nalévají sami, nebo jim pomůže učitelka. U nás jsou starší holčičky pečovatelky, takže nalévají těm malým ;) Jinak pak mají pití zvlášť k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
2.9.13 20:46

U nás mají děti každej svůj hrnek z domu (aby si je poznaly), ty jsou na stolečku i s konvicí čaje a učitelky průběžně dolívají do všech hrnků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.13 09:13
@baculkaji píše:
Holky, můžu se zeptat, a jak to chodí ve školce přesně s pitím? když malá dostane žízeň…týká se mě to sice až příští rok, ale jen tak pro info..vím, že v každé školce to je asi trošku jiné…

u nás si děcka donesly každé svůj hrneček, dostali instrukce, kde hrnečky jsou, jak ho naplnit z bandasky a učitelka pokaždé hlásila, ať se jdou napít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
31.7.16 16:59

Muzu se zeptat, z ceho piji vase ditka ve skolce caj? muze byt plastovy kelimek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin