Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky děvčátka…dneska jsem zahlédla v naší školce něco z čeho nejsem nadšená…
Děti mají ve třídě tácek s čajíkem a na něm 3 skleněné hrníčky…šel chlapeček nalil si pití a vypil ho..hrníček položil na tácek…vzápětí šla holčička vzala ten samý hrnek nalila čaj a pila… ![]()
Ve třídě je zhruba 20 dětí…ani si nechci představit jak vypadá celý den…mě se to opravdu nelíbí…jsem jen přecitlivělá nebo se zlobím právem?
Budu ráda za každý váš názor a postřeh ![]()
Příspěvek upraven 11.02.11 v 18:52
taky by mi to vadilo. u nás mají plastové kelímky - dítě přijde, vezme kelímek, napije se a vyhodí ho. tohle je dokonalá příležitost na předávání šech možných bacilů. …
já to viděla jen na výletě, dva hrnky a kýbl s vodou, každej to po sobě musel omýt.
ale ve školce bych to asi řešila, není se pak čemu divit, když si děti předávají bacily
nozu píše:
taky by mi to vadilo. u nás mají plastové kelímky - dítě přijde, vezme kelímek, napije se a vyhodí ho. tohle je dokonalá příležitost na předávání šech možných bacilů. …
taky tak ;)
to snad ani není možný
u nás ve školce si dávají děti skleničku na svůj obrázek aby si poznaly tu svojí
U nás mají děti každé svůj hrníček a učitelky dávají pozor aby si vždy vzaly svůj.
hkac píše:nozu píše:
taky by mi to vadilo. u nás mají plastové kelímky - dítě přijde, vezme kelímek, napije se a vyhodí ho. tohle je dokonalá příležitost na předávání šech možných bacilů. …taky tak ;)
I u nás. Jsou to takové ty barevné kelímky, p. kuchařka je pak naskládá do myčky, umeje a dá čisté ![]()
U nás má každé dítě svůj hrneček. A několikrát jsem zažila, když učitelka podávala Matymu pití před odchodem domů…očividně si pamatuje, který hrneček je kterého dítěte
. Vůbec si nemyslím, že jsi přecitlivělá…
I u nás mají děti každý svůj hrníček se svým obrázkem. Nebyla bych asi nadšená, kdyby pili všichni ze tří hrnků ![]()
u nás má taky každé dítko svůj hrneček z domu na který je zvyklý a i si je učitelky pamatují,takže nehrozí že by nějaké dítko pilo z cizího
tohle bych opravdu řešila,klidně i pohrůžkou návštěvy hygieny
pak že jsou ty děcka nemocné ![]()
nemohla to být náhoda? ve školce jsem pracovala.. děti měli k dispozici várnici, ze které si napustili čaj… a pak hrneček položily normálně vedle tácku a dítko které si šlo pro další čaj mělo hrnečky obrácené dnem vzhůru.. ale holt některým dětem se to těžko vysvětlovalo, že si má vzít hrneček dnem vzhůru… ale bralo si ten co už někdo měl..
nevím… možné to je.. pak bych se asi slušně paní učitelky zeptala.. spíš jestli tam bylo vidět, že tam je i čistý hrnek… ![]()
jsem zvědavá co zjistíš..
![]()
Co si pamatuji, vždycky měli děti 2 tácy, na jeden dávali použité skleničky, na druhém byli čisté, dnem vzhůru.
A asi bych to také řešila, potom se může předat bacil- třeba i žloutenky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.