Pití čaje ve školce

2769
11.2.11 18:45

Pití čaje ve školce

Ahojky děvčátka…dneska jsem zahlédla v naší školce něco z čeho nejsem nadšená…

Děti mají ve třídě tácek s čajíkem a na něm 3 skleněné hrníčky…šel chlapeček nalil si pití a vypil ho..hrníček položil na tácek…vzápětí šla holčička vzala ten samý hrnek nalila čaj a pila… :roll:

Ve třídě je zhruba 20 dětí…ani si nechci představit jak vypadá celý den…mě se to opravdu nelíbí…jsem jen přecitlivělá nebo se zlobím právem?

Budu ráda za každý váš názor a postřeh :kytka:

Příspěvek upraven 11.02.11 v 18:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21585
11.2.11 18:47

taky by mi to vadilo. u nás mají plastové kelímky - dítě přijde, vezme kelímek, napije se a vyhodí ho. tohle je dokonalá příležitost na předávání šech možných bacilů. …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.11 18:51

já to viděla jen na výletě, dva hrnky a kýbl s vodou, každej to po sobě musel omýt.
ale ve školce bych to asi řešila, není se pak čemu divit, když si děti předávají bacily

• Citovat
  • Upravit
15674
11.2.11 18:51
nozu píše:
taky by mi to vadilo. u nás mají plastové kelímky - dítě přijde, vezme kelímek, napije se a vyhodí ho. tohle je dokonalá příležitost na předávání šech možných bacilů. …

taky tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
11.2.11 18:56

8-o to snad ani není možný :zed: u nás ve školce si dávají děti skleničku na svůj obrázek aby si poznaly tu svojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
11.2.11 19:06

U nás mají děti každé svůj hrníček a učitelky dávají pozor aby si vždy vzaly svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.2.11 19:12

no fuj to je prasarna :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
11.2.11 19:13

safra…takže v pondělí to budu řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
11.2.11 19:14
hkac píše:
nozu píše:
taky by mi to vadilo. u nás mají plastové kelímky - dítě přijde, vezme kelímek, napije se a vyhodí ho. tohle je dokonalá příležitost na předávání šech možných bacilů. …

taky tak ;)

I u nás. Jsou to takové ty barevné kelímky, p. kuchařka je pak naskládá do myčky, umeje a dá čisté :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
11.2.11 19:20

U nás má každé dítě svůj hrneček. A několikrát jsem zažila, když učitelka podávala Matymu pití před odchodem domů…očividně si pamatuje, který hrneček je kterého dítěte :palec: . Vůbec si nemyslím, že jsi přecitlivělá…

• Citovat
  • Upravit
4155
11.2.11 19:25

I u nás mají děti každý svůj hrníček se svým obrázkem. Nebyla bych asi nadšená, kdyby pili všichni ze tří hrnků :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
11.2.11 19:30

u nás má každé dítě svůj hrneček přinesený z domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
11.2.11 19:51

u nás má taky každé dítko svůj hrneček z domu na který je zvyklý a i si je učitelky pamatují,takže nehrozí že by nějaké dítko pilo z cizího
tohle bych opravdu řešila,klidně i pohrůžkou návštěvy hygieny :cert: pak že jsou ty děcka nemocné :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
11.2.11 19:51

nemohla to být náhoda? ve školce jsem pracovala.. děti měli k dispozici várnici, ze které si napustili čaj… a pak hrneček položily normálně vedle tácku a dítko které si šlo pro další čaj mělo hrnečky obrácené dnem vzhůru.. ale holt některým dětem se to těžko vysvětlovalo, že si má vzít hrneček dnem vzhůru… ale bralo si ten co už někdo měl..
nevím… možné to je.. pak bych se asi slušně paní učitelky zeptala.. spíš jestli tam bylo vidět, že tam je i čistý hrnek… :think:
jsem zvědavá co zjistíš.. :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
11.2.11 20:10

Co si pamatuji, vždycky měli děti 2 tácy, na jeden dávali použité skleničky, na druhém byli čisté, dnem vzhůru.
A asi bych to také řešila, potom se může předat bacil- třeba i žloutenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin