pití z lahve

203
17.9.05 23:21

pití z lahve

Ahoj holky,

mohly byste mi prosím poradit?? Mám čtyřměsíční dcerku a protože teď potřebuju tak jednou za 14 dní na necelý den odjet, zkusila jsem ji dát napít mlíka z lahvičky, dokonce jsem kvůli tomu koupila nějakou speciální od Aventu, která má připomínat bradavku. Vůbec ale z toho nechce pít, zkoušila jsem ji v různých polohách, necpat tak do pusinky, ale prostě jak jí to strčim do pusinky, tak začne hned řvát a hledá mojí bradavku. Co s tím? Máte s tím některá zkušenosti?
Díky moc

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
17.9.05 23:27

Petro,

doufám, že Ti tu někdo lépe poradí, ale oba mí kluci to taky neuměli, první vůbec a druhý pil jeden čas kaše, ale po pár měsících to odložil a s dudlem si doposud jen hraje.
Možná zkus krmit jinak, lžičkou, stříkačkou atd. a nebo trpělivě zkoušet dál.

Držím palce
Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
18.9.05 00:00

Ahoj,

oba moji kluci naprosto odmitali AVENt, absolutne nevedeli co s tim. Oba zabrali na „žlutý“ savičky, Matej dodneška pije jen z takovy zplacately, ale ne anatomicky tvarovany. Z jiny svuj ranni sunar proste nevypije.

U mladšího (ted 3 a půl měsíce) zafungoval hned druhý vyzkouený dudlík. Taky žlutej od Chicca, takovej kulatej, trochu širší, ale ne tolik jako Avent. Mne ten Avent přijde strašně tvrdej, Ale kamarádky dítě z něj pilo hned a bez problémů. Tak zkus nějaký podobný. Kubikl fakt vypadal, že vůbec neví ci s takovym dulíkem a hned jak jsme dali ten chicco, ta vypil 120 mlíka a usnul :-))

Hodně zdaru
martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
18.9.05 00:17

Holky díky,

zkusim teda koupit jinej dudlík, ale myslíte, že teda silikonovej vůbec, ale vzít ten latex? Je pravda, že dudlíka taky silikonovej nechtěla, ale po pár hodinách „strkání“ si zvykla :) Tak doufám, že to snad pude. A nevíte, v jakým úhlu by měla ta lahev být správně nakloněná?

Hezký večer

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
18.9.05 10:22

Petro,

my jsme pak měli silikonový od Bočka s křížovým otvorem (ale nevím, jestli oni nejsou nějaký škodlivý :? , onehdy tu byla jakási diskuze), pak jsme jednou dostali nějaký latexový, ale ten synkovi nevyhovoval vůbec, takže jsme zůstali u těch Bočkovejch.
A úhel si myslím normálně kolmo, možná lehce sklonit dolů, no prostě aby to teklo :) .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
18.9.05 12:37

Ahojky,

tak mi jsme po skončení kojení taky bojovali s pitím z lahvičky.Niki vůbec nevěděla jak na to.Dudlík jen podudlala jako normální a pak ho vyplivla.Nezbylo nic jiného než jí krmit lžičkou a to byla teda makačka :D
Pořád jsem jí ale nejdřív dávala tu lahvičku a pak když jsem viděla že z toho nic nebude,přešli jsem na lžičku.Jednooho dne mě ráno úplně překvapila.Zas jsem jen zkusmo udělala do lahvičky co nejmíň mlíčka a ona to vytahla :P .Naučila se to asi tak za 5 dnů.
Používáme dudlíky silikonové kulaté a taky od Bočka a ty silikonové škodlivé nejsou/byly škodlivé od této značky latexové-fakt nevím/.Je zajímavý,že normální dudlík má sil.anatomický NUk a na lahvi kulatý 8)
Chce to vyzkoušet třeba více druhů,mě Niki nechtěla na lahvi zas pro změnu anatomický.
Tak snad jsem trošku poradila a neboj,když bude hlad,tak se to povede,jen to možná bude dýl trvat.
Naďa a Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
18.9.05 22:46

Ahoj, Petro, my za sebou máme něco podobného; po zkoušení různých saviček dítě nakonec (nerado) souhlasilo s anatomickým MAM Ultivent („souhlasilo“ není adekvátní výraz, měla bych spíš napsat, že k této značce a tomuto typu měla nejmenší odpor), ale hlavně pomohlo to, že jsem ji nekrmila já. Bojím se, že když se snažíš nakrmit dítko z lahve a ono ví, že máš mlíčko i někde úplně jinde a je zvyklé na kojení, jde to hůř, než když mu láhev dává tatínek nebo babička, prostě někdo, kdo ho normálně nekojí.
Tak snad ti to trošku pomohlo… Držím palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.9.05 09:26

Petro, jeste muzes zkusit od Aventu nekapaji hubicku. Ta bila je urcena pro deti od tri mesicu a je mekkoucka. Kdyz vyndas tu nekapaji membranu, tak to tece samo bez namahani a treba mala pochopi co se po ni chce. Moje dcera byla na Aventu od sesti tydnu, kdy jsme kombinovali Avent a kojeni a dokojovat jsem diky tomu vydrzela do konce ctvrteho mesice. Aspon mi to tvrdila pediatricka, ze ma pry vypozorovano, ze deti prikrmovane z lahve se odstavi do 14 dnu…

• Citovat
  • Upravit
150
19.9.05 09:48

Ahoj Petra,
my mame presne ten isty problem. Vyskusali sme uz snad vsetky savicky, no odmietala uplne vsetko.
Nakoniec sme to vyriesili tak, ze ked nie som doma, tak manzel ju flmi striekackou „cez malicek“. Da jej malicek do pusy, ona ho zacne sat a cez kutik jej pusta striekackou mlieko :) Lyzickou sme to ani neskusali, nomusi to byt riadna fuska. Tak ak si mimi domu iba raz za 14 dni tak myslim ze by to manzel mohol takto zvladnut.
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
20.9.05 10:47

Holky díky moc za rady :)
Pořád zkušíme, zkusila jsem i jiný savičky (s větším dudlíkem) a nic. Taky už jsem vyzkoušela koupit jiný mlíko. Předtím jsem zkoušela na doporučení doktorky BEBA HA 1, včera už jsem byla koupit Nutrilon, myslela jsem, jestli to třeba není tím (neni :)) No, takže dneska jdu zkusit tu bílou náhubku od Aventu, jsem na to zvědavá. Teď už totiž ani nejde o to, kdo ji nakrmí, když nebudu doma, ale nejspíš jí už nestačí moje mlíčko. V noci se budí každou 1,5 hodiny, myslim, že je to hrozný i pro ni, tak bych jí to chtěla dávat večer, jestli se to teda podaří. No, poslední řešení vidim ten malíček se stříkačkou, ale to musí asi bejt taky pěkná makačka, co?

Tak já jdu vyvařovat, ještě jednou díky :)

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
20.9.05 12:35

Ahoj,zkus od Chicca kaučukovou savičku.U té jsme skončily my,je perfektní a připomíná také bradavku.Ještě k tomu mají protikolikovou s vnetilkem /je to malá dírka u hrdla a tou odchází vzduch/

Hodně zdaru,Dandule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.9.05 19:55

Holky díky,

už mám doma nakoupený snad všechny savičky, co na trhu jsou, vyzkoušela jsem i tu hubičku od Aventu, ale nic :( Pořád jenom řev, zkusila jsem teda lžičku, ale víc jsme toho „vycmrndali“ než nakrmili. Nevíte, nemáte třeba zkušenost s tím, že by jí nechutnal ten NUTRILON (i když u BEBA je reakce stejná)?
Jo, ještě jsem se chtěla zeptat, slyšela jsem, že když se naučí na flašku, tak mi zase nebude chtít prso, je to pravda?

Díky moc a hezký večer

Petra

• Citovat
  • Upravit
294
23.9.05 21:13

Ahoj,
nechci malovat čerta na zeď, ale přesně tohle jsem řešila před rokem, pročetla jsem diskuzí a vyzkoušela saviček… Tak jsem potřebovala jednou týdně na víc než půl dne odejít do školy.
Nezabralo nic a nic a nic. Malá klidně hladovala od pěti od rána do čtyř odpoledne, hlídací babička do ní nedostala ŽÁDNÉ MLÉKO (a to bylo moje odstříkané)!!! jen po lžičkách trochu mlíka zahuštěného na kaši.
Kolik jsme utratili za různé zázračné a drahé flašky, to radši ani nechci počítat.
Pít se naučila sama až v roce a od té doby pije zcela bez problému.
Myslím, že by se to možná naučila, kdybych přestala kojit a ona by byla nucena se s tím vyrovnat. Ale dokud jsem kojila po celý den, tak to nešlo.
Anka a Jituška 14m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
23.9.05 21:15

Flaška

Ahojky,
já jsem dávala malému ve flašce AVENT se silikonovou hubičkou čajík od 2 týdnů. Pomáhal mu na bříško a prdíky. Naštěstí mu pití z této flašky nedělalo problémy. A v pohodě jsem dál kojila, čajík jsme dávali občas mezi kojením.
Zato s dudlem jsme měli potíže, jediný který akceptuje je takový ten nejobyčejnější velký kulatý žlutý :-)) Všechny ty nádherné dudlíčky jsou pro nás tabu :cry:
Taky jsem to někde četla, že pak může mít mimčo problém přisát se k prsu při kojení, ale přijde mi to blbost. U nás to teda neplatí, problém s přisáním neměl, spíš bych řekla naopak, naučíl se sát víc a rychlejí :wink:
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
24.9.05 09:24

Můžu potvrdit, že dudlík může způsobovat odstavení mimča od prsa, já to naštěstí nemám z vlastní zkušenosti, ale mé dvě kamarádky ano (jedný nechtělo mímo prso po dudlíku, jedný po flašce). Ale je to individuální, oba moji kluci to zvládli na 1 :D .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky