UM v noci

18
16.9.05 21:43

UM v noci

Ahoj mamci a miminka,
snazim se svou 11ti mesicni holcicku odstavit, ale moc se nedari. Rada bych ji zkusila dat UM v noci a tak jsem se chtela zeptat, jak to holky delate s UM v noci - myslim tim pripravu, aby to bylo co nejrychlejsi. Jednak je dost zdlouhave v noci prevarovat vodu, cekat na ochlazeni atd. a pak mimco bude asi pekne vyvadet! Ve starsich diskusich jsem cetal, ze nektere davate UM nad ranem (kolem 5 hod), tak jak nejsnadneji na to?
Predem dekuju za tipy.
Anoli a Annie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
377
16.9.05 21:50

Ahoj Anoli,

já mám roční lumpici a v noci papá kolem 1hod 180ml Nutrilonu a pak kolem 5hod taky.
Já si před spaním převařím kojeneckou vodu,dám do lahviček a nechám vychladnout.Pak dám do lednice.V noci lahvičku jen ohřeju v mikrovlnce a rozmíchám mlíčko.Je to rychlovka za 3min.Zkoušela jsem taky ze začátku připravovat čerstvé,ale jak píšeš,byla to hrozná doba a Niki už byla celá nervozní,jakto že není jídlo.Takhle nám to vyhovuje.
Naďa a Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.05 22:06

Ahoj holky,
já mám 8 měsíční dračici, kterou prozatím kojím, budí se cca v 5 - 6 hod. ráno - takže zatím UM nepotřebuji. Ale když jezdíme na celodenní výlety, tak s sebou beru do nerezové termosky převařenou kojeneckou vodu (tu termosku používám výhradně na tento účel) a kdykoli během dne jí můžu mléko připravit. Taktéž, když je na hlídání u babičky, tak se to tak dělá, aby rozespalá babička nemusela brzo nad ránem převařovat vodu. Mlíko je hotové za minutku.

zdraví Míša a Karolínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
16.9.05 22:09

Ahoj, my jsme na UM od začátku - nejdříve jako příkrm, teď už zcela. Malá baští 6× denně, z toho v noci 2×. Inspirovala jsem se od maminek, které popisovaly své zkušenosti již dříve v jedné z diskuzí. Já převařuji vodu 2× za den - na denní a noční krmení. Používám celonerezovou termosku, vodu převařím a nechám trošku vychladnout, ale tak aby byla pořád hodně teplá. Termosku vyliji vařící vodou a hned do ní naleji tu převařenou a zavřu. Takhle teplá voda mi vydrží celou noc. Vždy jen naliji do láhve - pokud je náhodou trochu teplejší, je to ihned ochlazené ve studené vodě, nasypu UM, protřepu a je hotovo. Zvládám to i s malou na jedné ruce. Aby to bylo rychlejší a odměřování dávek bylo jednodušší, používám dávkovač sušeného mléka Avent, kde mám vždy připraveny 3 dávky sušeného mléka. Snad ti má praktická zkušenost pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
16.9.05 22:09

Ahoj Anoli,

já jsem v roce už vodu nepřevařovala, používala jsem kojeneckou z lahve, ale také jsem ji ohřívala v mikrovlnce a je to asi nejrychlejší.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
16.9.05 22:14

Ahojky,
ja mam taky skoro rocni holcicku, vodu neprevaruju, ohreju davku v mikrovlnce trochu vic a naleju do termosky. Mame tescomu a opravdu tam vydrzi tepla. Do lahvicky si dam davku Sunaru a v noci jen zaleju a protrepu. Je to opravdu nejrychlejsi. Casem jsem si zjistila, na kolik sekund to mam ohřát, aby to bylo kolem te 4 tak akorat. :D
Pa
Lucka+Klarka 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
16.9.05 22:21

Ahojky.

Já mám u postele převařenou vodu v ohřívačce a vedle v lahvi dané mlíčko bez vody samozřejmě. Ohřívačku mám nastavenou na stupeň 3 a když se malá probudí a chce mlíčko tak jen vezmu vodu z ohřívačky a vleju ji do druhé lahve, zamíchám a dcerka pije. Vše to netrvá ani minutu a nemusím chodit nikam do kuchyně, ani do mikrovnlnky. Teď už teda dcera pije mlíčko jen ráno.

Alusha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
17.9.05 12:15

Já si taky především myslím,že převařovat vodu je už v tomhle věku nesmysl,kdyby nic,tak musíme dětičkám trošku budovat imunitu…a není to paradox,venku olíznou tu kamínek,tu něco jiného,a já budu doma vodu zbavovat bakterií :wink:

Jinak já večer udělám mlíčko,šoupnu ho do lednice (potvrzeno dr.,že se nic nestane),a když se mala kolem čtvrté v noci vzbudí,tak mlíčko vezmu,dám do mikrovlnky,jdu na záchod :lol: ,a mezitím je ohřáté akorát.....trvá to tak max. dvě minuty,spíš minutu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
17.9.05 15:07

Ahoj holky!
A pijou to vase ditka z flasky nebo usnou i po tom, co to vyzunknou z hrnecku s pitkem? Myslim, jestli je to tak nejak ulidni na spani.
Planuju podobny postup zavedeni UM na noc, ale flasku neumime a umet asi nebudeme :roll:

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
17.9.05 20:18

Evo,

asi Ti moc neporadím, ale zkoušela jsem synkovi dávat mlíčko z hrnečku (Nuk), ale asi mu to nechutnalo, pak z Towmee Tippee (nebo jak se to píše :) ), no zase žádný výsledek, hrál si s víčkem a zkoušeli jsme i z flašky s dudlem, ale mačkal to do koberce :roll: . Takže u nás mlíčko evidentně neuspělo, nakonec to po mě házel, tak jsem to vzdala.
Ve středu jdeme na rok a půl prohlídku, tak se zkusím zeptat MUDr., jestli nemá vzorky mlíček (máme jen Sunar), jestli mu třeba nezachutná něco jiného, jinak je bez mlíka :? .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.9.05 20:21

Ahoj,my máme jen umělou výživu.Také dvakrát denně převařuji vodu,dám do čistých,obden vyvařených obyčejných skleněných flaštiček.Mám totálně vypulírovanou varnou konvici.Když potřebuji udělat mlíčko,odhadem naleju do konvice předem převařenou vodu,pár sekund ohřívám a vleju jí do flašky,nasypu Nutrilon a zatřepu.Když se s teplotou netrefím,tak ochladím pod studenou vodou.Přijde mi to rychlejší,než ohřívat vodu v mikrovlnce.Hotové mléko se v mikrovlnce ohřívat nemá,ničí se tím důležité látky.Když jedem ven,mám s sebou horkou vodu v nerezové konvici a Nutrilon nasypaný ve zvláštní nádobce.
Nám je teprve 2,5měsíce.
Zdavím,Dandule a Danielka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.9.05 20:23

Paraplíčko, chtěla jsem se zeptat,jak funguje ten dávkovač od Aventu?
Díky,Dandule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
17.9.05 22:23

Ahoj Dandule :) ,
dávkovač je vlastně taková nádobka rozdělená na 3 oddělené části - do každé nasypu odměřené množství sušeného mléka na jedno krmení, nahoře je víčko s otvorem. Když připravuji mléko, tak otevřu otvor na víčku a nasypu do flašky množství z celé té jedné „přihrádky“ - je to velmi praktické, často mám při přípravě mléka malou v náručí a špatně se mi „šermovalo“ s nože a odměrkou. Takhle jen nasypu do flašky a je to. No možná jsem to napsala trošku zmateně, ale koukni např. na tento odkaz a hned to bude jasnější :wink: :

http://www.probaby.cz/DetailPage.asp?…

nebo pěkně jsou jednotlivé části vyfoceny na http://www.aventbaby.cz/ - zadej - hledat: dávkovač

Já jsem do dávkovače peníze investovala a nelituji, vždyť UM budu krmit ještě hoooodně dlouho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
18.9.05 16:19

ahoj,

anička byla na UM od začátku a někdy jedla i 4× za noc. připravila sem si namíchaný mlíčka v lahvičkách do ledničky a pak sem je ohřála v mikrovlnce. kojeneckou vodu nepřevařuju.

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky