Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamci a miminka,
snazim se svou 11ti mesicni holcicku odstavit, ale moc se nedari. Rada bych ji zkusila dat UM v noci a tak jsem se chtela zeptat, jak to holky delate s UM v noci - myslim tim pripravu, aby to bylo co nejrychlejsi. Jednak je dost zdlouhave v noci prevarovat vodu, cekat na ochlazeni atd. a pak mimco bude asi pekne vyvadet! Ve starsich diskusich jsem cetal, ze nektere davate UM nad ranem (kolem 5 hod), tak jak nejsnadneji na to?
Predem dekuju za tipy.
Anoli a Annie
Ahoj Anoli,
já mám roční lumpici a v noci papá kolem 1hod 180ml Nutrilonu a pak kolem 5hod taky.
Já si před spaním převařím kojeneckou vodu,dám do lahviček a nechám vychladnout.Pak dám do lednice.V noci lahvičku jen ohřeju v mikrovlnce a rozmíchám mlíčko.Je to rychlovka za 3min.Zkoušela jsem taky ze začátku připravovat čerstvé,ale jak píšeš,byla to hrozná doba a Niki už byla celá nervozní,jakto že není jídlo.Takhle nám to vyhovuje.
Naďa a Niki
Ahoj holky,
já mám 8 měsíční dračici, kterou prozatím kojím, budí se cca v 5 - 6 hod. ráno - takže zatím UM nepotřebuji. Ale když jezdíme na celodenní výlety, tak s sebou beru do nerezové termosky převařenou kojeneckou vodu (tu termosku používám výhradně na tento účel) a kdykoli během dne jí můžu mléko připravit. Taktéž, když je na hlídání u babičky, tak se to tak dělá, aby rozespalá babička nemusela brzo nad ránem převařovat vodu. Mlíko je hotové za minutku.
zdraví Míša a Karolínka
Ahoj, my jsme na UM od začátku - nejdříve jako příkrm, teď už zcela. Malá baští 6× denně, z toho v noci 2×. Inspirovala jsem se od maminek, které popisovaly své zkušenosti již dříve v jedné z diskuzí. Já převařuji vodu 2× za den - na denní a noční krmení. Používám celonerezovou termosku, vodu převařím a nechám trošku vychladnout, ale tak aby byla pořád hodně teplá. Termosku vyliji vařící vodou a hned do ní naleji tu převařenou a zavřu. Takhle teplá voda mi vydrží celou noc. Vždy jen naliji do láhve - pokud je náhodou trochu teplejší, je to ihned ochlazené ve studené vodě, nasypu UM, protřepu a je hotovo. Zvládám to i s malou na jedné ruce. Aby to bylo rychlejší a odměřování dávek bylo jednodušší, používám dávkovač sušeného mléka Avent, kde mám vždy připraveny 3 dávky sušeného mléka. Snad ti má praktická zkušenost pomůže ![]()
Ahoj Anoli,
já jsem v roce už vodu nepřevařovala, používala jsem kojeneckou z lahve, ale také jsem ji ohřívala v mikrovlnce a je to asi nejrychlejší.
Smokie
Ahojky,
ja mam taky skoro rocni holcicku, vodu neprevaruju, ohreju davku v mikrovlnce trochu vic a naleju do termosky. Mame tescomu a opravdu tam vydrzi tepla. Do lahvicky si dam davku Sunaru a v noci jen zaleju a protrepu. Je to opravdu nejrychlejsi. Casem jsem si zjistila, na kolik sekund to mam ohřát, aby to bylo kolem te 4 tak akorat. ![]()
Pa
Lucka+Klarka 11m
Ahojky.
Já mám u postele převařenou vodu v ohřívačce a vedle v lahvi dané mlíčko bez vody samozřejmě. Ohřívačku mám nastavenou na stupeň 3 a když se malá probudí a chce mlíčko tak jen vezmu vodu z ohřívačky a vleju ji do druhé lahve, zamíchám a dcerka pije. Vše to netrvá ani minutu a nemusím chodit nikam do kuchyně, ani do mikrovnlnky. Teď už teda dcera pije mlíčko jen ráno.
Alusha
Já si taky především myslím,že převařovat vodu je už v tomhle věku nesmysl,kdyby nic,tak musíme dětičkám trošku budovat imunitu…a není to paradox,venku olíznou tu kamínek,tu něco jiného,a já budu doma vodu zbavovat bakterií ![]()
Jinak já večer udělám mlíčko,šoupnu ho do lednice (potvrzeno dr.,že se nic nestane),a když se mala kolem čtvrté v noci vzbudí,tak mlíčko vezmu,dám do mikrovlnky,jdu na záchod
,a mezitím je ohřáté akorát.....trvá to tak max. dvě minuty,spíš minutu…
Ahoj holky!
A pijou to vase ditka z flasky nebo usnou i po tom, co to vyzunknou z hrnecku s pitkem? Myslim, jestli je to tak nejak ulidni na spani.
Planuju podobny postup zavedeni UM na noc, ale flasku neumime a umet asi nebudeme ![]()
Eva
Evo,
asi Ti moc neporadím, ale zkoušela jsem synkovi dávat mlíčko z hrnečku (Nuk), ale asi mu to nechutnalo, pak z Towmee Tippee (nebo jak se to píše
), no zase žádný výsledek, hrál si s víčkem a zkoušeli jsme i z flašky s dudlem, ale mačkal to do koberce
. Takže u nás mlíčko evidentně neuspělo, nakonec to po mě házel, tak jsem to vzdala.
Ve středu jdeme na rok a půl prohlídku, tak se zkusím zeptat MUDr., jestli nemá vzorky mlíček (máme jen Sunar), jestli mu třeba nezachutná něco jiného, jinak je bez mlíka
.
Smokie
Ahoj,my máme jen umělou výživu.Také dvakrát denně převařuji vodu,dám do čistých,obden vyvařených obyčejných skleněných flaštiček.Mám totálně vypulírovanou varnou konvici.Když potřebuji udělat mlíčko,odhadem naleju do konvice předem převařenou vodu,pár sekund ohřívám a vleju jí do flašky,nasypu Nutrilon a zatřepu.Když se s teplotou netrefím,tak ochladím pod studenou vodou.Přijde mi to rychlejší,než ohřívat vodu v mikrovlnce.Hotové mléko se v mikrovlnce ohřívat nemá,ničí se tím důležité látky.Když jedem ven,mám s sebou horkou vodu v nerezové konvici a Nutrilon nasypaný ve zvláštní nádobce.
Nám je teprve 2,5měsíce.
Zdavím,Dandule a Danielka
Paraplíčko, chtěla jsem se zeptat,jak funguje ten dávkovač od Aventu?
Díky,Dandule
Ahoj Dandule
,
dávkovač je vlastně taková nádobka rozdělená na 3 oddělené části - do každé nasypu odměřené množství sušeného mléka na jedno krmení, nahoře je víčko s otvorem. Když připravuji mléko, tak otevřu otvor na víčku a nasypu do flašky množství z celé té jedné „přihrádky“ - je to velmi praktické, často mám při přípravě mléka malou v náručí a špatně se mi „šermovalo“ s nože a odměrkou. Takhle jen nasypu do flašky a je to. No možná jsem to napsala trošku zmateně, ale koukni např. na tento odkaz a hned to bude jasnější
:
http://www.probaby.cz/DetailPage.asp?…
nebo pěkně jsou jednotlivé části vyfoceny na http://www.aventbaby.cz/ - zadej - hledat: dávkovač
Já jsem do dávkovače peníze investovala a nelituji, vždyť UM budu krmit ještě hoooodně dlouho ![]()
ahoj,
anička byla na UM od začátku a někdy jedla i 4× za noc. připravila sem si namíchaný mlíčka v lahvičkách do ledničky a pak sem je ohřála v mikrovlnce. kojeneckou vodu nepřevařuju.
Bibina