Pitný režim a úzkost

Anonymní
27.10.21 18:40

Pitný režim a uzkost

Ahoj.
Vysledoval jste někdy někdo souvislost mezi pitným režimem a úzkostmi?
Léčím se na úzkostnou poruchu a mám dost špatný pitný režim…hodně kávy málo vody…
Myslíte že to může hrát roli?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
27.10.21 18:41

Tak to není ani tak problém „pitného režimu“, jako kofeinu, který často úzkosti zhoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
27.10.21 18:51

Ano, z nedostatku tekutin může být clovek podrážděny nebo nervózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.21 19:39

Nikdy mě to nenapadlo, ale je fakt že to mám taky tak :think:

• Citovat
  • Upravit
2380
27.10.21 20:05

Kofein zhoršuje úzkosti, takže tam určitě souvislost je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.21 07:46

Strach, úzkost a následná PANICKÁ ATAKA.

Přeji krásné a pohodové ráno všem ;) :srdce:

Jelikož jsem touto duševní chorobou trpěla téměř 4 roky a mám bohaté zkušenosti, ráda se o ně podělím.
Touto cestou nabízím svou pomoc, poradenství, apod..samozřejmě zcela nezištně a nezávazně, neboť odměnou by mi byly Vaše případne pokroky a zlepšení.
Jsem vděčná, že jsem se toho „svinstva“ zbavila a mohu zase naplno a beze strachu žít.. Bylo to opravdu strašné.
Začalo to nenápadně v létě 2017 a „vyléčila“ jsem se až nedávno, na jaře letošního roku.

Nechci tu psát slohovku a rozepisovat podrobně celý čtyřletý průběh mého boje..
Důležité je, že jsem vše postupně pochopila..a nakonec „zvítězila a odpoutala se“.
Pokud tě můj příspěvek zaujme, můžeš mi napsat buď zde v diskuzi a nebo do zpravicek a na cokoliv se zeptat, či si nechat poradit…
Ráda ti přiblížim, popíši a vysvětlím jak jsem to tehdy měla já a co pomohlo, nepomohlo apod..

Budu se těšit a věřte, že i když to bude dobré, jen se to musí řešit :srdce: :srdce:

Příspěvek upraven 28.10.21 v 08:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.21 08:12

Pro zakladatelku

:mavam:
Ahoj, odpovím v rychlosti na tvou otázku.
Co se týká pitného režimu a kávy, tak spojitost může být opravdu velká, zvlášť když nad tím takto uvažujes.
Též miluji kávu a dopravala jsem si ji ve velkém. Ve chvílích kdy se mi začala projevovat úzkost a ATAKA busenim srdce, začala jsem to na kávu „svádět“.Přeci jen zvyšuje krevní tlak atd.
Bohužel káva za to nemohla, ale tím, že jsem si své problemy právě s kávou spojila, stala se postupně spouštěčem..což jsem samozřejmě tehdy nevěděla.
Kávu jsem tedy po čase přestala pít a začala jsem se spíše orientovat na zdravou výživu.
Bohužel očekávané zlepšení se nedostavilo.. Ba naopak vše se zhoršovalo a já se o sebe víc a víc bála..
Takže za mě ti mužů poradit, dopravej si kávu, tak jak máš ráda, dodržuj dostatečný příjem tekutin, dobré jsou čaje. Příjemne uklidní a zahřejí.

To „NĚCO“ co je příčinou tvé „nemoci“ nehledej v každodenním životě, který žiješ.. Hledej ho v sobě samé, neboj se podívat do minulosti klidně až do dětství..
Když budeš pozorná, určitě se ti brzy podaří vytáhnout ten hluboko uložený ERROR v tvém podvědomí a zneškodnit ho.
Užitečné jsou určitě skupinové terapie, jóga (naučíš se i správnému dýchání) a poté i meditace.

Tak přeji příjemný den
a přeji ti hodně štěstí :andel: :pankac:
Držím palecky, ať je co nejdříve lépe. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.21 08:28

@annali
Musím reagovat, neboť touto odpovědi opravdu zajladatelce ne pomůžeš.
Na internetu se dá vyčíst ledacos..
Například :
Kofein zhoršuje úzkosti, ale pokud mi tahle odpověď nestačí a chci vědět proč tomu tak je, logické vysvětlení, které by dávalo smysl nenajdu.. googlim tedy dál a dozvím se víc.
Například jak je káva prospěšná a pomáhá nám udržet otevřenou mysl.

Nepřijde Vám to zajímavé?
Proč by jedné skupině lidí káva pomáhala a udržovala mysl otevřenou v pohodě a druhé skupině lidí by ničila život a způsobovala jim tzv. peklo na zemi? Takovou moc káva fakt nemá.. Příčinu tedy nelze hledat v ní :palec: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová