Pitný režim ročního dítka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
660
27.5.12 07:10

pitný režim ročního dítka

Maminky prosím,kolik za den a z čeho pijí vaše roční děti? Já mám 13ti měsíčního syna a jsem ráda když do něho za den natlačím tak 2dcl pití a to i ve vedrech :( zkoušeli jsme už různá pítka i brčka a nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
27.5.12 07:16

No měl by vypít 100ml na 1kg váhy, započítána i tekutina z polévek, ovoce… No praxe silně pokulhává :|
Ráno dá cca 250ml mlíka, přes den tak maximálně jedno pítko vody s nějakou šťávou, to je tak 200ml a večer 200ml mlíka. Ovoce moc nejí, maximálně tak banán, kde té vody moc není, polívku nevím, jak bych mu dala, s obědem bojujeme celkem fest i tak, ještě aby šel oběd cmrndat :twisted:
U nás nakonec uspělo stejné pítko jako má brácha, zkrátka ho chtěl, tak vyzkoušel, zjistil, že z toho umí pít, tak pije z toho, příklad táhne. A jinak má pítko neustále na zemi a už se i jednou za uherák stane, že se k němu doplazí a napije se sám od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5446
27.5.12 07:17

Lenko pokud ho jeste kojis,tak urcite nestrada.. ;-) asi jsi zkousela i ruzne druhy piti - caje,vodu,naredenou ovocnou stavu..? Mne pani doktorka radila,ze zpocatku staci na doplneni tekutin i vdycky naraz par lzicek. Kdyby melo mimco zizen,vypije vic. Tak nabizej dal,ale netrap se,kdyz nevypije vsechno,co mu nachystas.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
27.5.12 07:24

Nekojím, večer mám 180ml mléka,k ránu taky 180ml( ne pokaždé,někdy se budí až na snídani :) ) to má jogurt,k tomu žádné pití, max.si ode me cucne čaje,ale to tak dva loky a zdrhá.přes den za ním stále běhám a nabízím,ale vždy si se řevem jednou lokne,abych neřekla a uteče. zkoušeli jsme pítka od MAMU i Aventu,lahev s brčkem s DM a teď i normální flašku od jupíka, nic!staršího sourozence nemáme,takže motivace žádná.nechce čaje, vodu ani různé šťávy :-( když vidím sestřenky o půl roku staršího syna který zvládne za den i 2 litry,je mi z toho ouvej :( nejvíc mě trápí,že nechce ani když jsou hici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.5.12 07:31

@Lenka001 já bych tedy upřednostnila ranní mlíko před jogurtem :nevim: Jak to máte se svačinami, my máme mlíko-ovoce-oběd-jogurt-mlíko(občas i kaše) a kdybych dala ráno jogurt, tak nemám co dát odpolko k svačině a zároveň přijde o víc jak třetinu denního příjmu tekutin.

My pořád bojujeme se zácpou, právě v důsledku nepití :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
27.5.12 07:38

když se probudíkolem 5 tak mu dám mlíčko a ještě usne,ale když po sedmé,už mi ho nevypije a jen všude cvrndá. k snídani si dá jogurt, v jedenáct polévku,spánek,po spaní(cca 13-14hod.) druhou část obědu.16hod.přesnídávku 18:30 chlebík,nebo zbytek od oběda,vanu, mlíčko a spánek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
5.8.13 20:08

@Lenka001
mě se taky budí okolo 5 - kojím, pak spí cca 7 - snídaně - pečivo s něčím, 9-9:30 jogurt, 12-12:30 oběd - masozelenina, spanek 15 - svačina - ovoce, 18:30 chleba s něčím, vana a kojení
ke každému jídlu mu nabízím pití, hlavně vodu, vypije za den cca 300ml+ co nakojim + co v jídle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
9.8.13 11:45

Mám stejný problém, už jsem z toho na prášky, mám ročního kluka a taky nic, jen ve spaní max. 200 ml mléka. Pít umí z hrnečku, ale prostě se napije jen pokud sám chce a to je max 30 ml denně. Proto dávám na snídani jogurt, svačina melou popř. jiné ovoce, oběd celkem řídký, ale ne zas třeba vývar pokud je to moc tekuté nechce, svačina přesnídávka, trošku ještě naředím vodu a večeře kaše. Pokud nebylo horko a je zdravý, tak má i celkem dost počůrané plíny, v tom horku to bylo horší. Já už jsem i slevila, že prostě dám pít cokoliv pokud bude pít, ale marná snaha. Pokjud dávám násilím stříkačkou, tak to už se potom sám nenapije vůbec a jsme na stejné dávce. Pokud jste měli takové dítě, spravilo se to časem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí