Plíseň na pomazánkovém másle
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Plíseň na pomazánkovém másle
Ahoj, potřebovala bych poradit. Ve čtvrtek jsem si namazala chleba pomazánkovým máslem, na kterým jsem dnes objevila plíseň. Teď mám strach jestli jsem se nemohla nakazit. Prosím o váš názor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A čím jestli ses nemohla nakazit? Ten fujtajbl vyhoď a víc to neřeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakože, jestli už ve čtvrtek nebylo staré, když jsi jej jedla? Tak na kelímku máš datum spotřeby a poznáš i po chuti, ne?
- Citovat
- Upravit
@Jana.49 píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Ve čtvrtek jsem si namazala chleba pomazánkovým máslem, na kterým jsem dnes objevila plíseň. Teď mám strach jestli jsem se nemohla nakazit. Prosím o váš názor…
to máslo určitě vyhoď a myslím si, že budeš v pohodě, protože kdyby ti mělo něco být, tak už bys to poznala
např. střevní potíže atd
- Citovat
- Upravit
Nějakými toxiny nebo listerii. Mám strach abych neohrozila mimi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nakazit čím? Jako abys taky nezplesnivěla? To asi ne…
Já už toho snědla plesnivého a pořád žiju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle chuti mu nic podle mě nebylo, spotřeba byla až 3.6.2012,ale otevřená bylo min 7 dní. Zaskočilo mě to až dnes. když jsem tam tu plíseň viděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo tak, ty jsi těhotná. No tak jako něco v té plísni asi je, ale tohle bych vůbec neřešila. Jestli tam něco bylo, tak toho bylo minimum. Jako myslím nějaké toxiny. Listerie by se tam snad neměla jak vzít, ta se v takových výrobcích, alespoň co já vím, nevyskytuje a s plísní nemá nic společného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli tě to uklidní, tak já jsem před chvílí snědla shnilou jahodu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš kolik sníš plísně aniž by si to zjistila?Na ovoci,na pečivu,no prostě všude.To nemluvim o tom co se děje třeba ze salámem než ho sníš.Na praxi jsme takové salámy s plísní museli omejvat jarovou vodou a dál se prodali jako čerstvé.. ![]()
Neměj strach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, když necháš jakýkoliv chleba v igelitovém pytlíku, tak ti zaručeně po pár dnech zplesnivý. To by z tvého pohledu znamenalo, že nemůžeš pozřít žádný chleba.
Ve čtvrtek to mělo chuť dobou, tak neřeš, máslo vyhoď. Maximálně si dávej pozor na skladování, nenechávat kelímek venku z lednice déle než je nezbytně nutné, taky koukat, kde to kupuju, já si vždcky beru věci spíš ze zadních řed chlaďáku, protože je tam chladněji a taky menší riziko, že někdo si ten výrobek třeba vzal do košíku, pak ho někde odložil mimo chlaďák a po x hodinách ho prodavač vrátil do regálu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jako bys snedla pred rokem jogurt, kterej by dneska mel nozicky, nemohla ses nakazit? Vyhod to a je to.
- Citovat
- Upravit