Příkrm x váha dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9578
24.5.12 13:45

příkrm x váha dítěte

Ahoj holky, vím, že o příkrmech toho tady je dost, ale i tak bych chtěla slyšet váš nároz. Malého jsem cca 3 měsíce částečně kojila a poté dokrmovala UM. Mám v plánu začít s příkmy ve 4 měsících, ale nevím zda nejdřív s trochou kaše nebo zeleninou. Malému UM už moc nestačí - má 7,3kg a v noci se začalal zase častěji budit. Vím, že né vždy kaše pomůže. Asi bych zatím nechtěla dávat plnou dávku kaše - myslela jsem třeba jen pár lžíček nemléčné do UM, aby to to na noc víc zasytilo (sytící mléko nepomohlo), ale zas abych moc nezatěžovala zažívací trakt. Na druhou stranu, aby po kaších nenabíral ještě víc. jaké jste měli vy zkušenosti s nárůstem váhy po zavedení příkrmů? Pomohlo zavedení zeleniny k obědu, že se pak tolik nebudila mimča v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7512
24.5.12 13:52

Ahoj! No oběd s tim spánkem moc společného mít nebude. Kaše na noc je u nás zbytečná, stejně se vzbudí. :roll: Od narození se budí tak 2×, nejhorší to bylo při kojení, ale co jsem toho nechala, tak víc vstávání nemáme. V noci mu dávám nejdřív trochu čaje a mlíko až když se vzbudí podruhý. To sytící u nás taky nezabíralo, budil se uplně stejně. :nevim: Příkrmy v poledne na váhu měly pozitivní vliv. přestal nabírat tak rychle a už je ten nárůst pozvolný. Kaši teda dávám spíš třeba trochu ke sváče, jinak na noc mlíko, v poledne polívka, (maso)zelenina, svačina ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.5.12 14:22

Ahoj. A co radí pediatr? Já půl roku plně kojila, takže s UM před příkrmy nemám zkušenost. Já začala s kaší, ani u jedné holky nepomohla k lepšímu spaní (to pomohlo až noční odstavení - tj v noci maximálně čaj nebo vodu, ale na to je ve 4m ještě brzy).

Co se týká nárustu váhy, tak ani u jedné z holek jsem nepocítila, že by začaly víc přibírat po zavedení příkrmů (ať už zeleninových nebo kaše). Starší dcera přibírala krásně z MM, příkrmy odmítala minimálně do roka. Mladší dcera přibírala z MM hraničně (málo), příkrmy přijala celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.5.12 14:44

Mně se po zavedení příkrmů začal v noci budit (do té doby spal celou noc) a přestal přibývat. Do té doby cca 500-600 g za měsíc a teď 130 g za měsíc…
Ale nevím, jestli to buzení a příkrmy souvisí. I když si myslím že jo. Nedávno jsme zkusili 3 dny zase jen mlíko a to spal celou noc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2400
24.5.12 14:52

Ahoj, já bych ho vůbec nevážila. Pro mě je důležité při zavádění příkrmů dávat co nejvíce chutí k ochutnání , aby měl dostatek živin pro dobrý vývin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.5.12 14:56
@dada12 píše:
Ahoj, já bych ho vůbec nevážila. Pro mě je důležité při zavádění příkrmů dávat co nejvíce chutí k ochutnání , aby měl dostatek živin pro dobrý vývin.

Váš doktor neváží? Moje doktorka tedy při každé kontrole a máme celkem pedantku na váhu, když je mimčo těžší, tak má celkem připomínky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15674
24.5.12 14:58

@dada12 Ale je dobré každou novou potravinu zavádět postupně, aby se přišlo na případnou alergii. Já mám informace, že malinkému dítěti stačí málo druhů. Samozařejmě není to nutnost, ale pokud dítě odmítá vše kromě mrkve a jabka, tak prý to zezačátku stačí. Třeba moje starší dcera novou chuť odmítá a na milost ji vezme asi tak napodesáté :D . A bylo to tak odmala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
24.5.12 15:03
@Billi píše:
Váš doktor neváží? Moje doktorka tedy při každé kontrole a máme celkem pedantku na váhu, když je mimčo těžší, tak má celkem připomínky. :nevim:

Já budu teď rodit, tak doufám, že mě s váhou nebudou moc otravovat, nemám to ráda. Jinak můj osmiletý syn, když byl malý, tak patřil mezi nejhezčí děti na koupališti, co se týče tělíčka, mezi těmi bucláčky bez viditelných svalů. A váhu u doktora jsem pouštěla jedním uchem tam, jedním ven a měl jí vlastně v pořádku.. Já věděla, že stravu má perfektní, proto říkám věřit si a nabízet co nejvíc chutí k ochutnávání. Váhy si nevšímat. Samozřejmě pokud mu polezou žebra, tak to pořeším :-) , ale připadá mi, že obezita je důsledkem příliš úzkostného podávání kaší a zasycujících umělých mlík, aby spal, nebudil se atd, ale neřeší se rozmanitost stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
24.5.12 15:03
@hkac píše:
@dada12 Ale je dobré každou novou potravinu zavádět postupně, aby se přišlo na případnou alergii. Já mám informace, že malinkému dítěti stačí málo druhů. Samozařejmě není to nutnost, ale pokud dítě odmítá vše kromě mrkve a jabka, tak prý to zezačátku stačí. Třeba moje starší dcera novou chuť odmítá a na milost ji vezme asi tak napodesáté :D . A bylo to tak odmala.

tak samozřejmě postupně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
24.5.12 15:06
@hkac píše:

tak já jsem začala s příkrmem na sedmém měsíci, takže tam je to taky jiné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.5.12 15:10

@dada12 my máme taky hubeňoura. Kaše jsem nedávála a nedávám. Zasycující UM není kaloričtější, ale má jiný poměr složek tak, aby se déle trávilo. Řekla bych, že obezita je důsledek sladkostí a smaženého, když vidím, jak se obézní děti stravují. Můj synovec měl kaše každý večer minimálně do 3 let, protože se i tak budil hlady a je to hubeňourek. Jeho starší brácha nikdy kaši ani neviděl a má nadváhu. Takže o tom to taky není.

• Citovat
  • Upravit
2400
24.5.12 15:19
@Billi píše:
@dada12 my máme taky hubeňoura. Kaše jsem nedávála a nedávám. Zasycující UM není kaloričtější, ale má jiný poměr složek tak, aby se déle trávilo. Řekla bych, že obezita je důsledek sladkostí a smaženého, když vidím, jak se obézní děti stravují. Můj synovec měl kaše každý večer minimálně do 3 let, protože se i tak budil hlady a je to hubeňourek. Jeho starší brácha nikdy kaši ani neviděl a má nadváhu. Takže o tom to taky není.

Tak je to možné. Já mám před očima pořád svou sestru, která si jako malá oblíbila krupicovou kaši do flašky, tenkrát se to dělalo, mamka byla ráda že jí chutná a od té doby se ségra obezity nezbavila asi do svých dvaceti let, než na sobě zamakala a teď je štíhlá. Ona po těch kaších dávala přednost omáčkám z mouky a tak. Tělo bylo pohodlné. Má nabouraný metabolizmus a " tloustne i po vodě ", málo chodí na velkou a taak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
24.5.12 15:49
@Billi píše:
Váš doktor neváží? Moje doktorka tedy při každé kontrole a máme celkem pedantku na váhu, když je mimčo těžší, tak má celkem připomínky. :nevim:

To jako má podle tvé mudry držet miminko dietku, aby nebylo moc těžké? Snad nebude někdo kvůli takovým nevhodným kecům doktorky omezovat miminko v jídle?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
24.5.12 15:58

@cilly Mě taky nadávali, když jsem jen kojila, že přibírá moc. Tak jsem držela dvě hoďky odstup a po dvou dnech z něj spadla plínka. :pocitac: Je to fakt hovadina. Každá máma by měla to dítě vnímat a podřídit jeho potřebě. Momentálně naopak sleduju případ, kdy máma horlivě hlídá váhu (2.měs) miminka, takže byť řve hlady, tak najíst nedostane. :cert: Oni by dneska kvůli tej obezitě už od narození počítali každou kalorii. Jakmile začně dítě běhat, tak se to srovná, jak má v genech. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65279
24.5.12 16:36

Můj kojený syn měl v půl roce 9.60 a to z MM.......a NIKDY mi dr.nic neřekla…jako prso bych mu asi těžko vzala že......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí