Vedro a stále nepije :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
vedro a stále nepije :(
ahojte maminky,
zhruba před třemi měsíci jsem zde psala ohledně nepití mé tehdy osmiměsíční dcery, teď je Johance měsíců jedenáct a jsme na tom uplně stejně,malá nepije nic a z ničeho, máme různé pítka, zkoušela jsem i flašku od jupíka, pítko s brčkem, ráno si vždy malinko cucla z normálního hrnečku, poslední tři dny, ani to ne. Pítko jí nabízím od necelého šestého měsíce a stále nic. Dvakrát denně ji dávám po lžičce 80ml čajíku, to si ochotně dá, mlíko pije jen ve spánku, tak ráno vstávám kolem čtvrté a dám ji,ale vypije už velmi málo, průměrně 50-150, každý den je to jinak, podle mě, podle toho, jak ji lehce vzbudím, když ji beru z postýlky, pak má odpoledne, ale to dá kolem 60ml víc ne. Z pítka vypije, tak 40ml a spíš tím stylem, že si s ním hraje, ale vím, že z něho pít umí, to už nám předvedla, když jednou vypila nádherně 100ml, je to asi měsíc a stalo se to opravdu jen jednou. Jinak papá ukázkově a hodně.
Chtěla jsem se zeptat, maminky co máte podobné zkušenosti, kdy se vám děti rozpili? A jak jste to nepití řešili a celé to přežili? ![]()
Jak začnou tyhle vedra, tak to na mě padá, všude se řeší pitný režim, dvojnásobný příjem tekutin, ach jo ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
ahoj tak jsme na tom bohužel podobně, přikrmuji od 4. měsíce, malej si prso vezme jen v noci když ho vzbudím, pak ráno a občas jednou přes den, jinak mi nevypije absolutně nic, a taky vbím že z učícího hrnečku se silikonovým pítkem pít umí, jednou z něj pil.. i když mu zkusím x lahví, pítek a cucáků, nic, i když mu udělám šťávičky a aasi sto druhů čajů, nic nevypije ani když je horko.. dost mě to trápí, protože si myslím že pije fakt málo a že to prso 3krát za den ucucnutí mu stačit nemůže! njinak příkrmů sní hodně, i ovoce, kaše všechno ale tekutiny ne.. a když mu to dávám po lžičkách tak to prostě plive ![]()
Mám stejně satrýho chlapečka.Pije vždycky po spaní spí dvakrát denně .To si veme pač má hlad tak se napije a pak teprve krmím.Trvalo nám měsíc než se vůbec rozpil,ael byl kojený tak mi to bylo jedno.tedˇvypil nejvíc,když měl Tři dny horečky to dával i 1L
Tedˇuž jsme se vrátili ke standartu max.360ml.Pije s NUK flašky a s té mi dá nejvíc jinak s jupíkovýma a pod.si jen hraje něco sice vypije,ale..Jinak dávám polévky včera měl k večeři dalších 200ml v polévce a v noci mu dám před mlíkem napít taky si veme ,když mu to strčím do pusy vypije tak 50ml mak zjistí,že to není ono a musí dostat mlíko.No tak jsem ti asi moc neporadila,ale oni se v horku rozpijí starší to taky tak měl a vlétě pil i 1.5l
tak delej polivky aby mela dost tekutin..vim o lidech co davali na piti vyvar to jim decka pili kdyz bylo nejhur aji z flasky..sladky taky nepije? a 150ml mlika mi prijde dost..me mala vzivote dokud pila mliko nevypila vic jak 120 ml..spis prijit na to co ji chutna…nase je co se tyka piti hodne vybirava..ale kdyz se trefim tak misto normalnich cca 3 dcl co vypije pres den da najednou treba litr …
A co jí dáváš pít? Zkoušela jsi i sladký pití? Naše dcerka taky nejdřív nic nechtěla, až když jsem to osladila, tak začala pít a to jako duha… Pak jsem postupně slazení ubírala až dnes pije obyčejnou vodu a je schopná vypít za den i víc než litr
(je jí 16m)… Zkoušela jsem to asi od 6m… S tím slazením to šlo rychle… Radila jsem to i kamarádkám a taky to zabralo… Jestli ani tohle u vás nefungovalo, tak pak nevím
asi jen ty polívky ![]()
- Upravit
Byli jsme na tom stejně, nepil nic kromě mlíka…pak ze dne na den změna a vzal si jablečno-hroznovou šťávu od Hippu s vodou, ale z flašky, pítko nechce…v době, kdy nepil jsem to v noci řešila tak, že měl malinko vypodloženou postýlku a když začal ze spaní pobrekávat, dala jsem mu flašku místo dudáku vleže a to by vypil klidně litr.
Chce topořád zkoušet…já vyzkoušela plno čajů a šťáv, ani bych to nespočítala. Taky se mi osvědčilo dát mu ty suché kukuřičné křupky a po nich má vždycky žízeň.
Vím, co je to za trápení a držím palec! Ona si dá nakonec říct,neboj! ![]()
Syn také ze začátku nic nechtěl, tak jsem zkusila šťávu z čerstvě lisovaných jablek a to zabralo. Postupně víc a víc ředit vodou (Teď máme 40ml šťávy do 300ml flašky
). A denně vypije litr minimálně. Z hrníčku s pítkem pít umí, ale moc z něj nepije. Pije z flašky z vrškem Calma (od 3 měsíců z toho pil mléko, tak je na to zvyklý). A taky se tím pitím takhle uklidňuje, protože dudlík odmítl asi v 7 měsících. Bude mu teď 17 měsíců. Jinak pokud dcerka pěkně jí, tak jí propašovat tekutinu do jídla - polívky, kaše, jogurty, teď v létě hodně ovoce…
Tak malá právě na sladké moc neni, i přesnídávky nemám ráda moc sladké, pro představu to máme zatím takto, ráno 4h. dnes 170ml, třeba včera, ale jen 20ml, každý den je to jinak, 8h.190 přesnídávky, když odmítá si ráno cucnout z hrníčku čaje, jako posledních pár dnů, tak přidám do přesnídávky vodu, ještě zakousne kousek rohlíku, kukuřičného apod..ještě nedávno to opět trochu zapíjela čajem, teď hrníček odstrkuje, kvůli mlíku to máme přehozené, takže kolem 10,30h. má oběd, 250g, když vím, že budou vedra přidám do něj ještě vodu, po obědě si dá 80ml po lžičce ochotně, 11,30h. jde spát a to dám mlíko, obvykle kolem 60ml stejně jako dnes, cca 14h. má 250g jogurtu s ovocem, dávala jsem cucnout z hrnečku, poslední dny ho opět nechce, tak jsem přemýšlela, že bych dala ještě jednou po lžičce čaj, před kaší má sváču malou 100g ovoce a kousek rohlíku, křupky apod.. a pak si většinou cucne z pítka, obvykle v kočárku, ale to je těch 40-70ml obvykle, ale ne každý den a rozhodně u nás neplatí, že čím větší vedro, tím by si cucla víc a večer má z 200ml vody kaši, pak se jde koupat a po koupání ještě 80ml po lžičce čaje a to opět ochotně.
Polévky nejí, ale zkouším, zkouším a to sladké taky nemusí, zkusím opět nějaké jemnější šťávičky ![]()
no, ale jsem z toho na nervy, stále nabízím hrníček - nevím proč z něho nechce teď pít, sice si vždy jen párkrát cucla, ale dobrovolně a teď ho nechce a podávám pítko a nic…
A netrápí ji třeba zoubky? Že by jí ten hrníček v puse byl nepříjemný. Syn měl někdy z jara taky období, kdy ze dne na den skoro přestal pít (kromě mléka, to mu jelo), jedl normálně, spíš víc jak normálně, byla jsem z toho na nervy, ale po pár dnech se to spravilo a naopak bych řekla, že začal pít víc jak před tou „stávkou“. Dcera podle mě přijme dost tekutin v jídle, tak bych se zkusila nenervovat (vím, že je to těžké), pití nabízet, víc stejně nemůžeš dělat. A pokud takhle ochotně přijímá pití lžičkou, taky bych to klidně dělala častěji.
Hele u nás teda taky hodně záleží na hrníčku… Jeden má oblíbenej a z toho pije opravdu jak duha… Z jiných si jen cucá… Tak možná ještě zkoušet další hrníčky nebo i falšky
Třeba jsi jeeště nenarazila na ten pravej
![]()
- Upravit
@AliTad píše:
A netrápí ji třeba zoubky? Že by jí ten hrníček v puse byl nepříjemný. Syn měl někdy z jara taky období, kdy ze dne na den skoro přestal pít (kromě mléka, to mu jelo), jedl normálně, spíš víc jak normálně, byla jsem z toho na nervy, ale po pár dnech se to spravilo a naopak bych řekla, že začal pít víc jak před tou „stávkou“. Dcera podle mě přijme dost tekutin v jídle, tak bych se zkusila nenervovat (vím, že je to těžké), pití nabízet, víc stejně nemůžeš dělat. A pokud takhle ochotně přijímá pití lžičkou, taky bych to klidně dělala častěji.
kukala jsem, ale vypadá to, že tím to nebude, no doufám, že se už brzo rozpije, myslím, že těch pět měsíců je už dlouhá doba.
Když budou tyhle vedra, tak asi dám ještě jednou/dvakrát po lžičce, snad si na to nezvykne a bude konečně se snažit pít sama ![]()
@Michaella69 píše:
Hele u nás teda taky hodně záleží na hrníčku… Jeden má oblíbenej a z toho pije opravdu jak duha… Z jiných si jen cucá… Tak možná ještě zkoušet další hrníčky nebo i falškyTřeba jsi jeeště nenarazila na ten pravej
![]()
no máme x různých, stále kupuju, já si myslím, že tím to nebude ![]()
@Irisska píše:
no máme x různých, stále kupuju, já si myslím, že tím to nebude
No, tak tedy pak už nezbývá nic jiného, než jen popřát, ať se sama brzo rozpije a tobě pevný nervy ![]()
- Upravit
holky úpspěch, byly jsme dopoledne venku sbalila jsem klasicky sebou do hrnečku čaj do flašky šťávu babylove fenykl a jablkem.. začal řvát a sápal se mi po prsu a když sem mu nedaala a podstrčila flašku, vypil mi dvacku.. sice to není moc ale je to nejvíc co mi kdy vypil!!!
![]()
@Michaella69 píše:
No, tak tedy pak už nezbývá nic jiného, než jen popřát, ať se sama brzo rozpije a tobě pevný nervy
děkuji ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat