Vedro a stále nepije :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Irisska jé díky za tip
tu okurku zkusím, tím, že nežvejká tak zeleninu syrovou nedávám (anetka v jeho věku jedla už vše, doma jsem to nachystala dala do krabičky a jelo se…
)
Tak já jsem maxikovi zkusila hrušku nastrouhat, i hrozen a schovala to do banánu, ten on má rád (banán mačkám a když je tužší doředím).
Ted mám celekm pěkný jabko, tak zkusím to ![]()
jako je hrůza to číst
co všechno pro ty prdolky děláme, aby jedli
)
@anemax no je to zápřah, my to máme už od mlíčka a viz. co jsem ti psala o Johanky onemocnění.
Třeba mám dvě dost dobré kamarádky co mají také děti, jedna holčičku 2roky, druhá chlapečka 18měsíců, ani jedna nikdy neměla problém s jídlem, nebo pitím, když se zeptám, jak je to naučili, tak ani neví, co jim dají to snědí, celý den chlemtají pití a při jídle říkají mňam, neskutečné ![]()
@anemax píše:
@mismurka on ti taky nejí kousky?Nám teda dělali pasáž jícnem a má ho Ok, ale jako kousky jsou hrůza
Jako rohlík a chleba u nás nehrozía to je nám 16m
Ne ne, hned ho napíná na zvracení, je to děs, když hodí šavli, zchytám to nejen já, i on sám a ještě koberec, vyhodí z bříška úplně vše, co tam má.
Jinak jsem se vás holky chtěla zeptat, jak to děláte, že zvládáte být tolik času na netu a psát si? To vás děti nechají, samostatně si hrají nebo co? Mě totiž Míša u PC nenechá chvilku vklidu - vztekloun jeden a tak
mám čas většinou pozdě večer nebo přes den, když si v postýlce hladí deku - to má místo spaní, aspoň chvilku takto odpočívá ![]()
@mismurka tak to ty kousky máme stejně
taky
pak vše
ach jo ![]()
jinak já mám přes den (dopoledne) puštenej počítač a kouknu
ale on je maxik hodnej, krouží kolem mě, hrajeme si
jinak když spinká ![]()
On ti už nespí vůbec?
@Irisska no právě, já jsem u anetky řešila jen to spinkání a bříško! Jinak taky nevím jak se to naučila, prostě najednou kousala, pila, čůrala a kakala na nočník…
@mismurka no dopoledne to jde, to sice uklízím, vařím, peru, hraju si s malou, vařím, ale jsem doma, takže pc mám puštěné a jen si odběhnu odepsat.
Odpoledne většinou býváme venku a na nákupech, takže nejsem doma ![]()
Jinak Johanka je hodná, ale teď jí roste zub, takže často kňourá, je unavená, jelikož v podstatě přes den už nespí a je protivná ![]()
@anemax NO to jsem si původně myslela, že to takhle prostě je, kort, když jsem to viděla u kamarádek, Johanka mě přesvědčila o pravém opaku, třeba to někdy ještě zažiju ![]()
@Irisska píše:
@mismurka no dopoledne to jde, to sice uklízím, vařím, peru, hraju si s malou, vařím, ale jsem doma, takže pc mám puštěné a jen si odběhnu odepsat.
Odpoledne většinou býváme venku a na nákupech, takže nejsem doma
Jinak Johanka je hodná, ale teď jí roste zub, takže často kňourá, je unavená, jelikož v podstatě přes den už nespí a je protivná
já to dělám taky tak
taky nám rostou zuby, špičáky dole ![]()
@anemax já vím, že každé dítě je jiné a každé má něco ![]()
Ale myslím, že kámošky, kterým děti chlemtají vodu od rána do noci, že nestačí dělat čaj, mají o trochu méně starostí.Já mám pocit, že zešedivim, to pití mě opravdu šíleně trápí a to mlíko je prostě už pasé, ale prostě nejde clý den to do ní cpát lžičkou, neni na to čas a malá taky nechce vždy, už mi příjde, že je naučená, po tom obědě a večer po kaši a maximálně jednou odpoledne, ale víc taky nechce, chjoo.
Johance roste pravá jednička ![]()
@Irisska tak já už šedivím
mám 3 šedé vlasy
ale asi je to věkem
(32).
mě zase trápila nejvíc ta jeho váha, on měl v půl roce 5650g. to byl jako nápor na nervy. po vyšetřeních jsem se trošku uklidnila, hlavně že mu nic není. A taky mě hodně pomohlo tady psaní s maminkama, který mají taky trápení s jídlem a tak. Manžel je hodnej, no, ale taky se mu nechtělo poslouchat pořád dokola, že to a to…
V okolí mají děti buřtíky co neustále v kočáře baští, nalívají se vodou… ![]()
No ale zase maxik je pěknej a pořád nám ho někdo okukuje a chválí jak je roztomilej…to zase hodně potěší.
Čekám až usne a on pořád povídá
pak mám honičku, jak se zbudí, musím mu dát najíst a rychle do školky!!!
@anemax Tak 32 neni zase tolik, mé ségře je 36 a má dvě holky, 16 a 13let, takže jsem i dvojnásobná teta dvou puberťaček ![]()
Hele co dáváte dětem na svačiny, snídaně? Mě příjde, že Johanka má pořád ovoce, ovoce…
Jo a Johanka si už umí sama sednout, ale udělala to asi třikrát od včera, myslíte, že už jí mohu v kočárku posadit? ![]()
@Irisska se cítím hooodně mladá
![]()
Ke snídani dávám puding 100g (babedream rossmann), pak dávám banán a namačnané sušenky, oběd, zase banán (nebo skleničku) pospíchám do školky tak dávám to co mu chutná, aby to rychle snědl, pak ještě dám pribiňák (jogurt), kaše.
Včera snědl nastrouhané jablko+banán (šklebil se u toho
)
sedí už pevně? nebo se podpírá ručičkama? já jsem posadila, až jsem viděla že fakt pevně sedí sám a nepřidržuje se ![]()
ale každopádně Johanko ![]()
@anemax píše:
@mismurka tak to ty kousky máme stejnětaky
pak vše
ach jo
![]()
jinak já mám přes den (dopoledne) puštenej počítač a kouknu
On ti už nespí vůbec?ale on je maxik hodnej, krouží kolem mě, hrajeme si
jinak když spinká
No, občas i něco naspí, třeba včera za celý den 30min.
a to je právě od včera nemocný, měl by víc spát, ale je to naopak, dnes něco naspal, ale jen díky tomu, že spal přicuclej na mě a tak jsem celé jeho spinkání poslouchala jeho chroptění
jak má velkou rýmu, já přes den nic neusnu, no a když spí normálně v postýlce, tak dělám doma, co je třeba, protože mě málokdy nechá něco udělat - jak popisujete, že v pohodě uvaříte, uklidíte, pohrajete si s nimi, tak u nás je to trochu složitější, je tady na to jiná diskuze, můžu vám poslat odkaz, hlavně asi Irissce, která už šediví, možná, až si přečte od dalších maminek jejich trápení, tak jí to trochu uklidní, tak jestli dovolíte tady je:
https://www.emimino.cz/…noura-87120/
Hele co dáváte dětem na svačiny, snídaně? Mě příjde, že Johanka má pořád ovoce, ovoce…
Taky už nevím, co vymýšlet, kdyby mohl kousky, tak dám kousky chlebíka něčím namazané a zeleninu, ale takhle buď: pudink (taky babydream rossmann), nebo mlíčko s kaší od Nestlé, je to docela dobré, aspoň Míša si pošmákne, třeba by Ti to Johanka pila, aspoň nějaké tekutiny, ikdyž je to samozřejmě hustší než mlíko, nebo jogurt bílý Holandia, do toho buď něco přimíchám z ovoce, jí i samotný a nedávno jsem mu do něho začala přidávat trochu práškového kakaa-jsem se dočetla, že díky tomu kakau, se vlastně všepí vápník do kostí mohem víc, než když mu ho dám čistý a pokud jde o ovoce, snažím se ho střídat všemožně, i podle sezóny, nyní meruňky, broskve, jablka, banán, hruška, atp. a smíchávám podle toho, co jde k sobě dohromady a taky podle toho, co zrovna Míša potřebuje, když se třeba nemůže vykakat, tak hlavně hrušku nebo švestky.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat