Vedro a stále nepije :(

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
10819
28.5.12 12:19
@Anonymní píše:
@anemax tak asi byla stará, byla hořká totiž. Ale přišlo mi, že ji kupuji čerstvou :think: Normálně oloupat a uvařit?
No u nás dneska taky bída, ráno žádné mléko, po obědě po usnutí taky ne, začínám se děsit, že jsme s mlíkem skončili, ach jo to jsou zase nervy, myslela jsem, že to už je zamnou, to jsem do ní7-8krát denně nějak cpala mlíko, to bylo šílený.. a teď u toho druhého mlíka jsem měla zase takový beznadějný pocit..Stačilo by, aby trochu sama pila..Já nevím co už dělat..

No tak my jsme teda s mlíkem skončili definitivně :( Kojila jsem 15 měsíců )odstavil se sám) a jiný mlíko ani omylem :cert:
Pití je ted teda katastrofa, máme strááášnou rýmu :(

No malé jsem cuketu dělala: na oleji jsem orestovala cibulku, pak přidala trošku drceného kmínu a nastrouhanou cuketu. něco na způsob zelí, chutnalo to teda i mě :lol:
no a malýmu to hodím do vody, měěla jsem spíše drobnější cuketu, takže jsem to ani nezbavovala těch jader, okrouhlala a nakrájela na kolečka a povařila :lol:

Lilek jsem nezkoušela.

• načítám...
10819
28.5.12 12:19
@Anonymní píše:
@anemax tak asi byla stará, byla hořká totiž. Ale přišlo mi, že ji kupuji čerstvou :think: Normálně oloupat a uvařit?
No u nás dneska taky bída, ráno žádné mléko, po obědě po usnutí taky ne, začínám se děsit, že jsme s mlíkem skončili, ach jo to jsou zase nervy, myslela jsem, že to už je zamnou, to jsem do ní7-8krát denně nějak cpala mlíko, to bylo šílený.. a teď u toho druhého mlíka jsem měla zase takový beznadějný pocit..Stačilo by, aby trochu sama pila..Já nevím co už dělat..

No tak my jsme teda s mlíkem skončili definitivně :( Kojila jsem 15 měsíců )odstavil se sám) a jiný mlíko ani omylem :cert:
Pití je ted teda katastrofa, máme strááášnou rýmu :(

No malé jsem cuketu dělala: na oleji jsem orestovala cibulku, pak přidala trošku drceného kmínu a nastrouhanou cuketu. něco na způsob zelí, chutnalo to teda i mě :lol:
no a malýmu to hodím do vody, měěla jsem spíše drobnější cuketu, takže jsem to ani nezbavovala těch jader, okrouhlala a nakrájela na kolečka a povařila :lol:

Lilek jsem nezkoušela.

• načítám...
1751
29.5.12 17:49

@anemax ahojky, tak to vypadá, že Johanka s mlíkem končí taky, no sice už téměř pět měsíců dávám mlíčko jen ve spaní, jinak, ani omylem by si ho nedala, ale už ani ze spaní nechce. No a jelikož nepije, tak jsem z toho opravdu nadšená :/
Já si spletla lilek s cuketou, koupila jsem lilek a bylo to hnusný teda, zítra dojdu pro tu cuketu :-)
Co rýma? :)

• načítám...
1751
29.5.12 17:53
@mismurka píše:
Moc dobře vím, jaké máš s pitím nebo spíš nepitím své malé starosti, prožívám to také, malému je 13 měsíců, naštěstí mi vypije ráno a večer mléko po 210ml a všichni mi říkají, jak to stačí, ale přitom jejich děti vypijí nejen to mléko ve stejném množství, ale i dalšího 500ml vody, čaje či šťávy. Mně malej vypije stěží za den decku slazeného čaje od Hippu (začínala jsem různými bilinnými čaji od Lerosu, později jsem zkusila šťávy od Hami, čistou vodu, po roce i bylinný rajec), už ani nevím, co všechno jsem zkoušela, nic nezabíralo, ani změna hrníčku, občas se překonal a krásně mi vypil odvar z mrkve a jablka (když byl menší, jak jsem mu připravovala přesnídávky)to bylo asi jediné, co mu chutnalo. Jinak se mu snažím dávat napít vždy před jídlem, když má hlad, tak něco vypije, i při obědě, nebo právě pri kukuř. křupkách, či rohlíku, to ho trochu donutí. Domácí ovoce hodně šťavnaté a když se zadaří, tak polévky, no prostě co nejvíc tekutin alespoň takto. A taktéž u nás platí, že ikdyž je vedro, tak prostě nemá potřebu většího pití, je úplně jedno, jestli je 35st nebo 10st. a to jsem fakt doufala, že ve vedrech ho to donutí. Je to boj a my takhle bojujeme téměř se vším, prostě někdo to má s dětmi jednodušší a někdo náročnější a ani na chvíli se nezastaví :roll:

Ahojky, no můžu ti říct, co bych dala za to, aby mi malá pila mlíčko ráno a večer, hele to máte skoro půl litr a do toho, když si přes den něčeho cucne a pravidelně jí, tak si myslím, že jste ´na tom velmi dobře.
Naši malé dávám mlíčko téměř pět měsíců jen ve spánku, odmítala ho a teď mám obavy, že jsme s mlíčkem skončili, několik dnů, už ani ve spánku a ikdyž něco ve spánku dala, tak to bylo průměrně kolem stovky. Sama z pítka vypije cca 20-30ml tím způsobem, že si s ním hraje, takže já dvakrát denně lžičkuju a po cca 2-2,5h. zkouším dávat napít z hrníčku a musím jí u toho zabavovat, to něco vypije, jinak nic.. Takže myslím, že jste na tom ještě dobře.Jednou se to musí zlomit :-))

• načítám...
2853
29.5.12 21:33

Je teda pravda, že mlíko nevypije vždy a fůru toho taky vyhodim a někdy dá dohromady 200 za den, ale jsem vděčná za každej ml, včera nad námi jedna kamarádka kroutila hlavou, jak málo pijeme a že mlíko do pitnýho režimu nemám vůbec započítávat, ale já si myslím, že to mezi tekutiny patří, kdyby ne to, tak jsme téměř na nule. Míša si s pitím také spíš hraje, jak píšeš o malé, ale pít mu nabízím v jednom kuse, pokud bych to udělala jen párkrát za den, tak nevypije snad vůbec nic, dnes měl tekutiny z cuketové polívky, tak jsem byla taky ráda. Jinak dnes jsem mu dávala třeba i ode mě talíře trochu kravského mléka, které bylo ochuceno od rozmačkaných jahod, také po lžičkách (lžičkování trošku funguje) prostě stále něco vymýšlím, kde by se tekutiny daly nabrat. My bojujeme téměř se vším, s jídlem - hrozně musím zabavovat, dělat ze sebe šaška, s pitím, s averzí k botičkám (má z nich fóbii)a přitom už cupitá, s mamánkováním, se zuby, s kakáním a bolením bříška, nyní má už skoro 14 dní šílené dny, kdy jen kňourá, leze po mě, ale přitom se nakonec pomazlit nechce, sám si nepohraje, nic ho nebaví, u všeho se vzteká, hned ho vše naštve, v kočáře nevydrží, na tříkolce chvíli, řve prostě neví co chce, nehledě na to, že do jeho 7 měsíců to byl jen samý řev, od novorozeněte velmi málo spal (má lehké spaní, hned ho vše vzbudí a to i venku v kočáře)ještě neměl ani 6 týdnů a vydržel být vzhůru 9 hodin vkuse, ale bohužel ne vklidu, je velmi živej a patří mezi ta náročná dítka, ale na to je tady zavedena jiná diskuze, tak se nezlob, že jsem se tak rozepsala, ale třeba z toho pochopíš, že si dokážu představit, jaké si děláš starosti s nepitím malé, strašně ráda bych Ti nějak pomohla, ale ty děti si některé záležitosti prostě řídí asi samy a někde jsem i četla od nějaké lékařky, že ikdyž fakt nepijí, tak prý si s tím my mámy nemáme dělat tak velké starosti, protože až skutečně bude tělo potřebovat tekutiny, tak se prostě napijí, vím, že Tě to asi neuklidní, ani mě to neuklidnilo, sama jsem velký piják, stále s petkou vody po ruce, ať je léto nebo zima, ale manžel je pravý opak, tak si říkám, jestli to malej přeci jen nemá po něm, jako to řvaní od mala, manžel byl taky takovej. Moc držím palce, ať je na tom malá aspoň tak, jako můj Míša :)

• načítám...
1751
30.5.12 09:39

@mismurka
no, tak my dnes pátý den bez kapky mlíka, jak jsem již psala pila ho už x měsíců jen ve spánku, ale teď už ani to ne.
Takže ráno za velkého zabavování půl hrnečku čaje, vím, že z něj celkem hezky pít umí, ale beze mě a mého -abavování, ani kapku. Pítko s čajem má u sebe po celý den, po obědě po lžičce 80-100ml čaje, odpoledne opět zkoušíme něco vypít z hrnečku, večer po kaši 100-120ml ze lžičky čaje. Jak mi přestala pít i tu trochu mléka, tak dvě jídla za den naředím, polévky moc nemusí, ale zkoušíme.Teď to budu zkoušet častěji, po dvou hodinách budu nabízet hrneček po celý den a když budou veliká parna, tak přidám lžičkování, já vím, je to velká starost a že dítě, když opravdu bude potřebovat, napije se, ráda bych tomu věřila, ale vím, že to, tak být nemusí. Naše Johanka řekla bych, že náročná není, ale třeba teď jí roste zoubek a to špatně spí, je protivná, uřvaná, neví co´ chce a s jídlem jsme si taky užili, cpala jsem do ní měsíce mlíčko, dost brzo ho začala odmítat, příkrmy nám trvali skoro 2,5měsíce a pití doteď :-))

• načítám...
10819
30.5.12 13:09

@Irisska já jednu dobu kojila taky ve spaní v noci a pak jednou neee a už jen ráno. No a to taky skončilo :( a UM nehce :(
Lilek je hnus, mě osobně teda nechutná (jedla jsem a právě taky byl nahořklej :( )takže je možný, že tak fakt chutná :nevim:

Jako pití děs :( nechce on to ocucá :( jako co to zase je :( tak má dávám zase ty samotekoucí hrnky :( pořád nabízím

Rýma je otřesná, dnes v noci asi hodinu kašlal (ale víš co je zajímavé - on v noci pije, jako pořádně :lol: )

Jak dlouho ji dáváš lžičkou to množství té vody?

• načítám...
10819
30.5.12 13:11

@mismurka má dcera taky byla nespavec :( jako vím co to je :( jako miminko spala jednou denně a zásadně v kočáře, který musel jezdit. V momentě když se zastavilo, blik a už koukala :( Tak kolem 1,5 roku už nespávala vůbec :(

• načítám...
1751
30.5.12 14:25

@anemax jj lilek je hnusnej, přišlo mi, že starej neni, jsem to spletla s cuketou.
No, tak to je dobře, že bumbá, alespoň v noci, to my jsme na mrtvém bodě, mlíka ani ml a to co do ní za den dostanu je směšný, začínám se trochu bát :(

Jinak lžičkuju, tak 3-5min. musím šoupnout něco zajímavého do ručiček a honem lžičkovat, pak už jí to rozčiluje, ale těch 80-100ml stihnu :mrgreen:

• načítám...
1751
30.5.12 14:26

Jinak naše Johanka poslední dobou spí, tak 15min denně, pak je pěkně protivná taky, ale to asi bude tím zubem co se klube :)

• načítám...
10819
30.5.12 14:29

@Irisska tak u nás by to pil tak hodinu :lol:

My lilek nekupujeme, jedla jsem ho u mamky :( a už nikdy více.

Kde nakupuješ čerstvou zeleninu? Manžel byl včera v tescu a nic nekoupil :( prý to pochodovalo :poblion:

• načítám...
1751
30.5.12 14:33

@anemax jak kdy, ze začátku jsme jezdili do farmářského obchodu, ale to je šíleně drahé a teď u nás v Intersparu nemají špatnou zeleninu, dost to prohlížím a je celkem pěkná, ale za měsíc u přítelových rodičů v Příbrami bude mít jedna zelenina vyloženě české ovoce a zeleninu, tak budeme nakupovat tam, normální ceny a vše je to z okolí :-)

• načítám...
10819
30.5.12 14:37

@Irisska to je bezva :lol: jako vždy mě fascinuje, když v tv říkají, že lidi nemají zájem o české produkty :cert:

Taky prohlížíme :lol: ze všech stran jak deb..

• načítám...
10584
30.5.12 14:40

nase prdelka taky moc nepije,flasku se sunarem si veme,ale tot vse.Napadlo me ji dat menedo te vody sunaru,aby ze z toho i napila.co rikate?

• načítám...
2853
30.5.12 18:09
@anemax píše:
@mismurka má dcera taky byla nespavec :( jako vím co to je :( jako miminko spala jednou denně a zásadně v kočáře, který musel jezdit. V momentě když se zastavilo, blik a už koukala :( Tak kolem 1,5 roku už nespávala vůbec :(

To je přesně ono, nespavec od malinka, jako mimino spal po 10 minutách, max.30 min. a v kočáře někdy vydržel dýl, ale muselo se stále jezdit, nezastavit, nenajet na kamínek či klacík, nesmělo okolo projet auto, nedej bože autobus aby si odfoukl atd atd, prostě strašný, jak jsem psala do 8 měsíců jsem si to miminko neměla možnost užívat, protože jen řval a věřím tomu, že za to mohlo to spaní, pak jsem se rozhodla koupit jiný, starý, houpavý kočár (přestože mi každý, dokonce i manžel říkal, že v kočáře problém není)a o dost se to změnilo k lepšímu, naspal toho víc a pak měl i lepší náladu, ale jinak má celkově špatné spaní asi dané po mně, já taky trpim jak pes i nyní(a celých těch 7 měsíců jsem za každou noc naspala pouhých 2,5-4h/noc, přes den vůbec nic,odráží se to pak jak na šílené únavě, tak na bolestech hlavy a celkově i zdraví)nyní zase ani omylem neusne v kočáře a musím s ním mazat na spaní domů. Díky žes napsala, je fajn si povykládat, ikdyž jen pár slovy přes net s někým, kdo to zažil, v okolí není jediné dítko podobné Míšovi a i ty maminky to tolik nechápou, když to nezažijí, ale to možná také znáš.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko

• (5) + 185 recenzí