Vedro a stále nepije :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Irisska píše:
@mismurka
no, tak my dnes pátý den bez kapky mlíka, jak jsem již psala pila ho už x měsíců jen ve spánku, ale teď už ani to ne.
Takže ráno za velkého zabavování půl hrnečku čaje, vím, že z něj celkem hezky pít umí, ale beze mě a mého -abavování, ani kapku. Pítko s čajem má u sebe po celý den, po obědě po lžičce 80-100ml čaje, odpoledne opět zkoušíme něco vypít z hrnečku, večer po kaši 100-120ml ze lžičky čaje. Jak mi přestala pít i tu trochu mléka, tak dvě jídla za den naředím, polévky moc nemusí, ale zkoušíme.Teď to budu zkoušet častěji, po dvou hodinách budu nabízet hrneček po celý den a když budou veliká parna, tak přidám lžičkování, já vím, je to velká starost a že dítě, když opravdu bude potřebovat, napije se, ráda bych tomu věřila, ale vím, že to, tak být nemusí. Naše Johanka řekla bych, že náročná není, ale třeba teď jí roste zoubek a to špatně spí, je protivná, uřvaná, neví co´ chce a s jídlem jsme si taky užili, cpala jsem do ní měsíce mlíčko, dost brzo ho začala odmítat, příkrmy nám trvali skoro 2,5měsíce a pití doteď
No je to síla,prosím Tě a zkus jí ještě dát tu šťávu z vařeného jablíčka a mrkve,jak jsem psala,jestli by jí to trochu nechutnalo,jde jen o zkoušku,protože to,co aspoň trochu chutnalo Míšovi,nemusí chutnat Johance,ale za zkoušku nic nedáš,určitě i bez tak zkoušíš vše možné.
@Irisska Ještě jsem si vzpomněla, že jsem mu dávala po lžičkách i rozmačkanou mandarinku, přestože neměl ještě rok, ale zase to pro něj bylo jiné ovoce než to, co jsem mu doposavad cpala, tak to občas docela dlabal. My máme problém ještě navíc s tím, že nemá dovivinutý jícen, nesnese jakékoliv kousky v puse, hned se mu zvedne kufr a vyblije mi vše formou šavle, co má v bříšku, to jen na vysvětlenou, proč mandarinku rozmačkanou, musím kašičkovat vše, aspoň zatím a to už má 13 měs. pryč.
@mismurka on ti taky nejí kousky?
Nám teda dělali pasáž jícnem a má ho Ok, ale jako kousky jsou hrůza ![]()
Jako rohlík a chleba u nás nehrozí
a to je nám 16m ![]()
@mismurka
no dnes ráno po několika dnech 40ml, tak třeba se ještě rozpije, myslím mlíčko.
Johanka na šťávičky neni, zkoušela jsem jich hodně, ale zkusím tu z vařeného ovoce.
Dnes ráno vybumbala třičťvrtě hrnečku s čajem, mohlo to být, tak 60ml asi, jako držím jí ho, ale pije sama
Po obědě dostane po lžičce zase stovku čaje, dnes to jde ![]()
Nám je 11měsíců a kousky taky nemusí, zajímavé je, že rohlík, chleba, křupky, sušenky apod. jí sama krásně a vyloženě ukusuje, ale kousky v jídle musí být malinké a nesmí jich tam být hodně ![]()
@anemax
No, jak kdy, třeba dnes ráno dala 40ml mlíka,takže doufám, že se ještě mlíčka rozpije, uvidím zítra, jinak ke snídani třičťvrtě hrnečku čaje - držím jí ho a ona pije. po obědě lžičkuju, pak zase hrneček.......
No, že pije sama počítám i z toho hrnečku, držím jí ho, ale loká si sama a už těch loků zvládne i víc najednou, ale z pítka ucucne, tak 20ml.
No zase zkusím nějaké tekoucí a zkusím ji dát i normální flašku, ale tu ona nemusí snad už od sedmého měsíce ![]()
@Irisska tak jestli pije sama z hrnku, tak fakt zkus na ven ty samotekoucí. Já mám z ikea, a ten design je moc pěknej (dětem se líbí), myslím, že i Anetka by si ho ráda vzala
myslím v rámci jejího žárlení ![]()
@anemax Zkusím, máme jich doma několik samozřejmě ![]()
Jinak dnes měla Johanka zeleninovou omáčku, s hovězím a kukskusem. Zeleninová omáčka byla mixlá do hladka, ale stranou jsem si dala trochu zeleniny, kterou jsem pomačkala a jen lehce přemixla, takže kousky zůstaly,masíčko nakrájené na vlásky, ale semtam mi zůstane stejně větší kus a ten kuskus jsem nechala, tak,jak je a Johanka to snědla, ale všimla jsem si, že jakmile by měla sedět a jen se soustředit na jídlo, tak lžičku odhazuje, rozčiluje se a po první lžičce by se dávila, takže u jídla musím vrazit něco do ručičky,jenže už jí toho taky moc nebaví a já musím stále něco vymýšlet, každopádně, jak měla v ručičce můj mobil, tak krásně papala, kuskusu jsem tam dala hodně, ona nemá ráda hodně kousků a zvládla to, hezky si s tím pohrála v pusince a polkla bez nadavení, či blití a taky jsme tam potkali větší kusy zeleniny a masa a taky to zvládla, jakmile hračku odhodila, tak dávení, hračka v ruce a krásně papala ![]()
Podotýkám, že u nás jsou kousky ještě opravdu malé ![]()
@Irisska tak u nás kuskus vytahoval ručičkama z pusinky ven )jakoby luxoval)
jako bylo to kuriozní ![]()
já masíčko pokrájím úplně na vlákýnka, zeleninku pomačkám )jako dost), a pak přidám přílohu )kuskus taky celej, brambory mačkám se zeleninou, no ale problém byl s těstovinama
mám semolinový a ty nešly pomačkat (i když jsem je vařila dlouho), no když je ted měl naposledy tak se na 2×
já byla na odvoz, on chudáček pak už nechtěl vůbec papat ![]()
jako taky zabavuju jak můžu : jako dokonce pouštím tv (nejraději reklama, nebo na kabelu duck tv)no a ted zabírá do ruky rybilka, krém na opalování, sprcháč…jen se děsím až se mu to podaří otevřít ![]()
já mu pořád dávám jídlo v autosedačce, nemůže se tolik vrtět ![]()
@anemax Jo, tak já, když zeleninku jen pomačkám,tak je to stejně na ní moc, ale pomačkané brambory a rýži zvládne, ale nadšená teda neni ![]()
Jinak těstoviny krájím na pidi kousky, někdy lehce mixnu..
Jinak, když dám Johance do kočárku ten tekoucí hrneček, tak, ale bude celá zlitá, tomspíš, asi zkusím doma, ona ho bude otáčet, mlátit s ním apod.. ![]()
Jo taky pouštím TV, u odpoledního jogurtu Johanka vemli ráda kouká na Óčko a do toho reklama, no sní klidně 300g jogurtu ![]()
Ale nemáme televizi v kuchyni, tak jen na to odpolední přijedeme s židličkou do obýváku, už jsem uvažovala o nějaké menší telce v kuchyni, že by jsme měli klidnější všechny jídla ![]()
Jinak díky za tip s rybilkou a sprcháčema, to ještě v ruce neměla, tak na dalších pár krmení klid, než s tim zase švihne o zem ![]()
@mismurka maxik venku taky nechce spát, když jsme třeba někde pryč, tak já naplánuji jak to udělat, jezdíme jak blbci (naposledy v zoo) a on po dlouhemmmm ježdění usnul asi tak na 20min.
Ted jak jsem byli v so na oslavě tak jsem myslela že dám oběd a on usne v autě. no omyl za 10 min už koukal, na cestě domů (to už bylo 21h) spal tak asi 10 min.
Doma dokáže chrnět 3,5hod. Takže to nechápu ![]()
Dcera byla, ale fakt nespavec. jak jsem ji přinesla z porodnicce domů, tak prostě nespala, řvala a řvala. Pomohlo ji dát do zavinovačky a pořádně zatáhnout i s ručkama. To trvalo do 7 měsíce!!!večer jsem uspávala v náručí, jako bylo to děsný. pak se to zlomilo a byla moc hodná
No ale i ted (5 a půl) ve školce po obědě nespí, a dokáže vydržet večer i do 22hod někdy i dýl ![]()
Maxik byl naštěstí něco úplně jiného. On se vzorně budil jen na kojení, jinak přes den spinkal (ale bříško nás trápilo taky, hlavně v noci
(
@Irisska rýži dáváš jakou? to jsem zatím dávala jen když jsem mixovala
já mu tam dávám celkem dost vody, aby to neměl jak glc, to by jinak ![]()
Já mám na ven ten s tím ventilkem, jinak doma už se umí napít i tak že se nepoleje ![]()
jogurt 300 tý brďo
nám jogurt moc nejede
tak dávám už i ochucenej
@anemax Rýži normální a teď jsem koupila tu kulatozrnou a ta se dobře rozpatlává ![]()
Jinak vodu už Johance do jídla přidávám taky /co nepije to mlíko/ takže do ranní přesnídávky a do oběda, do jogurtu ne, do sváči taky ne a v kaši jí má přes 200ml ![]()
Jo my máme taky nějaké s ventilkem, ale ona z toho nepije prostě, tak jsem koupila od Nuku, je to podobné savičce a stačí lehce zmáčknout a teče to, ale stejně z toho houby vypije ![]()
Já Johance kupuju Hollandii a přidávám jí tam trochu ovoce a to jí chutná a u Óčka nejvíce, nejlépe ![]()
Jiunak naše Johanka od narození spala krásně, buzení jen na kojení, co byla větší, tak spala stejně po každém jídle a te´d jsme rádi, když spí 15min denně, v kočárku už mi neusne, v autě taky ne, asi aby ji nic neuteklo, nebo nevím ![]()
@Irisska já tomu našeho prďolivi ředím i bobíka, lipánek…jinak to jde ven. On nemá rád nic tuhýho, i kaše večer je taková tekutější.
holandii jsem nedávala (maxikovi), protože anetka mě ji nikdy nechtěla, ona jedla activii. maxik má smetanovej (aby nabral)
to ovoce povaříš? nebo jen nastrouháš?
@anemax no, tak konzistenci lipánka by Johanka nedala, to je na ní taky moc, vlastně i ta Hollandie se tím ovocem trochu naředí ![]()
Já kupuju takové malé přesnídávky a jednu mám na dva jogurty.
Čekám ještě necelý měsíc, to bude mít ta dobrá ovoce-zelenina už ovoce a zeleninu od nás, sezonní, tak tam nakoupím a udělám nějaké domácí přesnídávky.
Johanka syrové ovoce, ani zeleninu nechce, zkouším to, třeba dám do ruky kousek okurky, ona to jen zahodí, to samé s ovocem a nastrouhané to by na ní, asi taky bylo moc.
Ale celkem jí chutná okurka s jogurtem, ale okurka nastrouhaná a trochu ještě mixlá ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat