Pityol na opruzeniny, kdy a jak dlouho

342
29.4.16 18:41

pityol kdy a jak dlouho...,???

Ahojte, včera se nám udělali opruzeniny. Miminko bude mít teď 1.měsíc a koupila jsem v lékárně pityol, jenže jsem se zapomněla zeptat jak dlouho ho můžu používat a taky jsem v letáčku četLA, že ho nesmí používat děti mladší 10 let. Má některá s tím zkušenost?

Děkuji :srdce: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
29.4.16 18:47

Pityol určitě ne 8o Dobrý je sudocrem nebo zinková mast.
U nás se osvědčil pudr místo masti na zadeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
29.4.16 18:49

Nám dali v nemocnici pityol, když jsme tam byli s průjmem, že na opruzeniny je nejlepší. Mazala jsem asi 3 dny, pak bepanthenem. A to měl malý 3 měsíce. Ale když používám bepanthen po každém přebalení, tak vůbec opruzený není. Ale zas je celkem dost drahý, ale stejně ho kupuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
29.4.16 18:52

No já právě Bepanthenem celou dobu natírala :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
29.4.16 18:53

Jo, píšou, že je od 10 let, ale přitom ho v lékárně dávají miminům. Já s ním mám dobré zkušenosti, za pár dní (někdy po 1-2 namazání) je po problému, takže bych si s tím nedělala starosti. Zkrátka pár dní mazat a bude to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
29.4.16 18:54

Drahý Bepanthen nám nepomáhal a tohle stojí pár korun a bylo rychle po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
29.4.16 18:58

Takže ho můžu uplně v klidu pár dní dávat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
29.4.16 18:59

@donutka Pityol je v pohodě. Píše se od deseti let, protože zjistili, že jedna z jeho složek se chová trochu jinak, než se myslelo a může lehce přecházet do krve. Ale nepředstavuj si žádný drasťák, je to jen legislativa. Snaž se ho používat co nejkratší dobu, přecejenom je to léčivo a né obyčejná mast na zadek. Takže párkrát namaž a pokud se to zlepší, střídej s jinými mastmi. Pityol účinkuje docela rychle, za dvě tři namazání bys měla vidět zlepšení.

• Citovat
  • Upravit
4396
29.4.16 19:07

@donutka fakt? No vidíš a u nás zas nic moc ostatní masti. Tak holky si ještě chválí sudocu krém a rybilku či jak se to jmenuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
29.4.16 19:16

Sucocrem mam doma taky :) tak kdyžtak ještě koupím rybilku :) at mám zásoby. A myslíte že je dobrý ty krémy střídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
29.4.16 19:26

Já jsem mazala co jsem měla zrovna po ruce, až pak už jenom tím bepanthenem. Ještě jsem měla i nějaká vzorky. Schválně jsem se byla podívat v koupelně co to je: johnsons dětská mast na poruzeniny, Bubchen(přehlasované u) na opruzeniny a Bepella. Ta poslední smrdí taky jak rybina, tak to bude asi něco jako ta rybilka. Je jich fakt hodně. Musíš zkusit, co vám bude vyhovovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.4.16 19:37

@donutka taky jsem ho v krizových situacích používala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
29.4.16 20:57

No už jsem pityolem mazala 3× a furt stejnýý :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.16 19:48

Za mě super Rybilka Neo. Když byl synek opruzený tak se lépe roztírala a nebol ho zadeček jako třeba u sudocremu. Hlavně často větrat a nechávat bez plenky. Dobrý je i černý čaj, oplachovat zadeček se nám osvědčilo.
pythiol nám nikdy nezabral a ani se mimčum nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.5.16 15:03

Ahoj! já jsem také používala bepanthen a sudocream, ale přišlo mi, že se nic nezměnilo a navíc jsou dost drahé :(.Nám skvěle zabrala Rybilka Neo, po pár dnech mrňous žádné opruzeniny neměl a já jsem si tím mazala i prsa :).Příjemně to voní a hezky se roztírá a navíc tam nejsou žádné látky, které by dráždily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí