Pityriasis rosea gibert – vyrážka

1
5.6.25 20:44

pityriasis rosea gibert

Ahoj všem,
rozhodla jsem se podělit o svou zkušenost s vyrážkou pityriasis rosea gibert, protože při hledání jsem toho moc nenašla a třeba někomu usnadní situaci.

Všechno začalo nenápadnou větší skvrnou na paži– říká se jí mateřská skvrna. Myslela jsem si nejdřív, že jde o alergii nebo ekzém. Asi po týdnu se ale objevily další, menší oválné skvrnky, hlavně na zádech, břiše a bocích.
Navštívila jsem dermatologa, který diagnózu potvrdil. Řekl mi, že se jedná o virové onemocnění, které většinou odezní samo během několika týdnů.

Vyrážka nesvědila pouze když jsem se zpotila, ale nejvíc mě trápilo, že se postupně šířila a vizuálně vypadala dost hrozivě. Připadala jsem si jako dalmatin 😅
Nicméně v nemocnici mi dali kortikoidovou mast, mazat jsem měla v případě svědění, ale kortikoidovou mastí se mi to hodně rozjelo a nebylo to vůbec dobré na mou psychiku.
Proto jsem začala hledat jinou alternativu a tu jsem našla!!!
ZINKOVÁ MAST po 4 dnech mam skoro po vyrážce! K tomu mi bylo doporučeno ascillococcinum a homeopatika borex 3× denně 1 kuličku.
Také mi bylo řečeno, že je to i stresového původu, což by odpovídalo.
Přeju všem ať je to za vámi hlavně zkuste vypnout hlavu, dejte se do klidu a mazejte ♥️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek