Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
zadělala jsem těsto na pizzu a děti přijedou až zítra, tak mě napadlo lupnout těsto do ledničky a udělat jí až zítra k obědu, myslíte, že by to šlo?
Teď mi to kyne v pekárně, můžu to vlastně celý vyndat i s tou vanou a lupnout do ledničky, s tím, že bych to vytáhla tak za 20h a nechala v teple dokynout?
Nechce se mi dělat pizzu teďa zítra ji ohřívat, to je hnus
dík
@Gladys já ho vzdy davam do lednice odležet do druheho dne, je pak lepsi. Jen ´ho zabal do potravinarske folie aby neoschlo
@smilestrawberry @Katuskka díky, díky, potěšili jste mě, nebude ohřívaná pizza ![]()
@smilestrawberry píše:
@Gladys já ho vzdy davam do lednice odležet do druheho dne, je pak lepsi. Jen ´ho zabal do potravinarske folie aby neoschlo
Také to tak dělám. Těsto se krásně rozleží a je chutnější.
@Gladys Ono ti bude kynout i v té lednici. Jen pomaleji. Ale zítra rozhodně bude nakynuté a zrovna s ním můžeš pracovat, nemusíš ho nechávat v teple.
@Paoloska takže ho mám po finálním hnětení vyndat a strčit do lednice rovnou a nenechat těch cca 50min kynout?
@Gladys - když ho dáš do lednice, bude kynout pomaleji, udělají se v něm menší bublinky, než obvykle a bude lepší. Dělám těsto podle Koko z Menu domů a taky tam doporučuje dávat do lednice.
Já mám recept kde se těsto dáva na 12 hodin kynout do lednice ![]()