Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lorr píše:
někde jsem četla, že jsou i čajíky pro miminka které nejsou vůbec přislazované a k těm bych se asi přiklonila já, nechci do malé zase cpát zbytečně cukry, někde jsem četla že snad dávají miminku i vodu ale to se mi nějak nezdá, co vy na to?
lorr proboha, 3 týdennímu mimi stačí kojení. S čajem začni v půl roce!!
my jsme zacali davat cajik az po tretim mesici. To uz jsem ale byla z toho place totalne vycerpana, proto jsem po nem sahla. Nic jineho nezabralo a kdyz uz tak jenom na chvili a neleju to do nej na litry za 24 hod. vypije max. 20 ml. Muzes vyzkouset ruzny kapicky ( Lefax, baby calm nebo probiotika) ale nejdriv pro jistotu zavolej dr co Ti doporuci
Lorr píše:
tak ze začátku jsme kojili tak co tři hodiny, teďka tak jak si řekne, v porodnici mi radili, že tam mám kojit, jak si mimi řekne. Fenyklový čaj já piju akorát nevím jestli tak malému miminku už můžu čaj dávat, a hlavně jaký čaj asi nemůžu takový co piju já ne?
caj muzes davat, 100% zabere vice, nez kdyz ho pijes ty, delaji se pro mimca asi od 1 tydne ![]()
omites píše:Lorr píše:lorr proboha, 3 týdennímu mimi stačí kojení. S čajem začni v půl roce!!
někde jsem četla, že jsou i čajíky pro miminka které nejsou vůbec přislazované a k těm bych se asi přiklonila já, nechci do malé zase cpát zbytečně cukry, někde jsem četla že snad dávají miminku i vodu ale to se mi nějak nezdá, co vy na to?
samozrejme ze mu staci kojeni, ale feniklovy caj neni na hlad, ale pomaha s prdiky, neni sladky
ivana-domca píše:
v lekarne Ti poradi ja malemu davam od sunarku, zadny jiny mi nechceale porad lepsi sladsi caj nez zadny a boleni briska. Jinak je od ukonceneho prvniho tydne.
Sladký čaj pro takhle malé miminko???
V životě,cukry akorát budou v břiše kvasit a bude ještě hůř,nemluvě o tom,jak je to nevhodné.Takové mimina čaj nepotřebují.Prostě hold jsou to prdy a bude to třeba přežít
Zkusit kapky,masírování.Mě kluk první dva měsíce prořval,tak jsem ho nosila a nosila a nosila.Však neboj,ono to brzo přejde.Nezbývá než vydržet.
Těch kapiček je několik, nám sab simplex bolení taky akorát tak zhoršil. Zkusila bych babycalm, lefax nebo espumissan kapky…ty nám zabírají přímo zázračně.
zalezi na tom jaky je to caj. Jsou takove ktere jsou uplne bez chute a nektere jsou trosku sladke. Nam nic jineho nepomohlo. Malej si v mesici vytlacil konecnik. Do trech mesicu jsme to nejak zvladli pak na doporuceni pediatra a proktologa jsme nasadili cajik, protoze se to zacalo zhorsovat. Dr. jsem rekla ze je trosku sladky a ona na to lepsi to nez operace.
Pavlínka05 píše:
A jak často kojíte?Není přepitá? Mě u dcery SabSimplex dělal neplechu,všem okolo zabíral a nám se prdíky zhoršily.....pomohl fenyklový čaj,pila jsem ho já a po troškách i malá.....
Já nejsem zastáncem nošení dětí neustále u sebe,tak verzi šátku,chování,spaní u rodičů atd. bych řešila až jako poslední.....oni si na to hodně brzy navyknou a pak jsi otrokem
to není pravda, naopak začínala bych tím jako první, takhle malé dítě potřebuje především mámu, je malé a svět je moc velký, často pláčí proto, že se mu nerozumí. Myslím, že i to bříško se přeceňuje.
zakladatelko: doporučuji prostudat toto:
http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli, celá kniha ke stažení: http://www.ulozto.cz/…-v-okoli-pdf
mě to pomohlo pochopit, co miminko vlastně potřebuje a fungovalo to dobře - zabalit, houpat,šum a dudlík!
šátek je taky bezvadná věc! ![]()
Lorr píše:
no s tím lehátkem to není špatný nápad, ale trošku se bojím že budu „otrok“ miminka ta představa že ji budu nosit všude sebou.....
Ještě bych chtěla dodat, že malé miminko nelze „rozmazlit“, jak to bylo vtoukáno našim maminkám - nedávno jsem měla v ruce „úžasnou“ knihu z doby mého narození.
vemte si to logicky, dítě je devět měsíců v břiše a pak je najednou venku a všechno mu chybí, když toho dostatečně a dosytosti dostane, tak pak až překoná určité vývovojové období, tak už to samo přestane vyžadovat a budou v kurzu zase jiné věci.
Alpaka píše:Lorr píše:
no s tím lehátkem to není špatný nápad, ale trošku se bojím že budu „otrok“ miminka ta představa že ji budu nosit všude sebou.....![]()
Mě spíš přišlo, že jsem otrok byla, když řvala a já se to snažila nějak vyřešit -všelijaké obklady, nahřívání, cvičení, zabavobání, natřásání, kapičky, nervy…
Do šátku dáš dítě a pak už o něm nevíš, funguješ normálně -uvaříš, uklidíš, dojedeš nakoupit, interenet, návštěva, kafe s kámoškou.
Jo! přesně!
u nás hodně frčelo taky houpání v lehátku, přeci jen jsem chabrus na záda, tak se houpalo a člověk si mohl třeba číst a dítko bylo spokojený.
omites píše:ivana-domca píše:jsi si jistá, že miminku, co je staré 3 týdny by jsi dala sladký čaj?
v lekarne Ti poradi ja malemu davam od sunarku, zadny jiny mi nechceale porad lepsi sladsi caj nez zadny a boleni briska. Jinak je od ukonceneho prvniho tydne.
materske mleko je plne cukru...........
do caju pro mala mimina davaji mlecny cukr, viz fenyklovy od hippu
jizvíková píše:
do caju pro mala mimina davaji mlecny cukr, viz fenyklovy od hippu
davájí,ale granulovaný pro 3 týdenní miminko myslím není to pravé ořechové
A ona by určitě mléčným cukrem nesladila
![]()