Pláč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
8.1.12 16:12
Lorr píše:
někde jsem četla, že jsou i čajíky pro miminka které nejsou vůbec přislazované a k těm bych se asi přiklonila já, nechci do malé zase cpát zbytečně cukry, někde jsem četla že snad dávají miminku i vodu ale to se mi nějak nezdá, co vy na to?

lorr proboha, 3 týdennímu mimi stačí kojení. S čajem začni v půl roce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.1.12 16:37

my jsme zacali davat cajik az po tretim mesici. To uz jsem ale byla z toho place totalne vycerpana, proto jsem po nem sahla. Nic jineho nezabralo a kdyz uz tak jenom na chvili a neleju to do nej na litry za 24 hod. vypije max. 20 ml. Muzes vyzkouset ruzny kapicky ( Lefax, baby calm nebo probiotika) ale nejdriv pro jistotu zavolej dr co Ti doporuci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.1.12 16:40
Lorr píše:
tak ze začátku jsme kojili tak co tři hodiny, teďka tak jak si řekne, v porodnici mi radili, že tam mám kojit, jak si mimi řekne. Fenyklový čaj já piju akorát nevím jestli tak malému miminku už můžu čaj dávat, a hlavně jaký čaj asi nemůžu takový co piju já ne?

caj muzes davat, 100% zabere vice, nez kdyz ho pijes ty, delaji se pro mimca asi od 1 tydne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.1.12 16:42
omites píše:
Lorr píše:
někde jsem četla, že jsou i čajíky pro miminka které nejsou vůbec přislazované a k těm bych se asi přiklonila já, nechci do malé zase cpát zbytečně cukry, někde jsem četla že snad dávají miminku i vodu ale to se mi nějak nezdá, co vy na to?
lorr proboha, 3 týdennímu mimi stačí kojení. S čajem začni v půl roce!!

samozrejme ze mu staci kojeni, ale feniklovy caj neni na hlad, ale pomaha s prdiky, neni sladky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.1.12 16:48
ivana-domca píše:
v lekarne Ti poradi ja malemu davam od sunarku, zadny jiny mi nechce :-( ale porad lepsi sladsi caj nez zadny a boleni briska. Jinak je od ukonceneho prvniho tydne.

8o 8o Sladký čaj pro takhle malé miminko??? 8o V životě,cukry akorát budou v břiše kvasit a bude ještě hůř,nemluvě o tom,jak je to nevhodné.Takové mimina čaj nepotřebují.Prostě hold jsou to prdy a bude to třeba přežít :nevim: Zkusit kapky,masírování.Mě kluk první dva měsíce prořval,tak jsem ho nosila a nosila a nosila.Však neboj,ono to brzo přejde.Nezbývá než vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.1.12 16:49

Nám na prdy nepomohlo nic,prostě jsme si to museli přetrpět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.1.12 16:58

Těch kapiček je několik, nám sab simplex bolení taky akorát tak zhoršil. Zkusila bych babycalm, lefax nebo espumissan kapky…ty nám zabírají přímo zázračně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.1.12 17:06

zalezi na tom jaky je to caj. Jsou takove ktere jsou uplne bez chute a nektere jsou trosku sladke. Nam nic jineho nepomohlo. Malej si v mesici vytlacil konecnik. Do trech mesicu jsme to nejak zvladli pak na doporuceni pediatra a proktologa jsme nasadili cajik, protoze se to zacalo zhorsovat. Dr. jsem rekla ze je trosku sladky a ona na to lepsi to nez operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.1.12 17:24
Pavlínka05 píše:
A jak často kojíte?Není přepitá? Mě u dcery SabSimplex dělal neplechu,všem okolo zabíral a nám se prdíky zhoršily.....pomohl fenyklový čaj,pila jsem ho já a po troškách i malá.....
Já nejsem zastáncem nošení dětí neustále u sebe,tak verzi šátku,chování,spaní u rodičů atd. bych řešila až jako poslední.....oni si na to hodně brzy navyknou a pak jsi otrokem

to není pravda, naopak začínala bych tím jako první, takhle malé dítě potřebuje především mámu, je malé a svět je moc velký, často pláčí proto, že se mu nerozumí. Myslím, že i to bříško se přeceňuje.

zakladatelko: doporučuji prostudat toto:
http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli, celá kniha ke stažení: http://www.ulozto.cz/…-v-okoli-pdf

mě to pomohlo pochopit, co miminko vlastně potřebuje a fungovalo to dobře - zabalit, houpat,šum a dudlík!

šátek je taky bezvadná věc! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.1.12 17:27
Lorr píše:
no s tím lehátkem to není špatný nápad, ale trošku se bojím že budu „otrok“ miminka ta představa že ji budu nosit všude sebou.....
:roll: :mrgreen:
Mě spíš přišlo, že jsem otrok byla, když řvala a já se to snažila nějak vyřešit -všelijaké obklady, nahřívání, cvičení, zabavobání, natřásání, kapičky, nervy…
Do šátku dáš dítě a pak už o něm nevíš, funguješ normálně -uvaříš, uklidíš, dojedeš nakoupit, interenet, návštěva, kafe s kámoškou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.1.12 17:29

Ještě bych chtěla dodat, že malé miminko nelze „rozmazlit“, jak to bylo vtoukáno našim maminkám - nedávno jsem měla v ruce „úžasnou“ knihu z doby mého narození.

vemte si to logicky, dítě je devět měsíců v břiše a pak je najednou venku a všechno mu chybí, když toho dostatečně a dosytosti dostane, tak pak až překoná určité vývovojové období, tak už to samo přestane vyžadovat a budou v kurzu zase jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.1.12 17:31
Alpaka píše:
Lorr píše:
no s tím lehátkem to není špatný nápad, ale trošku se bojím že budu „otrok“ miminka ta představa že ji budu nosit všude sebou.....
:roll: :mrgreen:
Mě spíš přišlo, že jsem otrok byla, když řvala a já se to snažila nějak vyřešit -všelijaké obklady, nahřívání, cvičení, zabavobání, natřásání, kapičky, nervy…
Do šátku dáš dítě a pak už o něm nevíš, funguješ normálně -uvaříš, uklidíš, dojedeš nakoupit, interenet, návštěva, kafe s kámoškou.

Jo! přesně!

u nás hodně frčelo taky houpání v lehátku, přeci jen jsem chabrus na záda, tak se houpalo a člověk si mohl třeba číst a dítko bylo spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.1.12 17:36
omites píše:
ivana-domca píše:
v lekarne Ti poradi ja malemu davam od sunarku, zadny jiny mi nechce :-( ale porad lepsi sladsi caj nez zadny a boleni briska. Jinak je od ukonceneho prvniho tydne.
jsi si jistá, že miminku, co je staré 3 týdny by jsi dala sladký čaj? :zed:

materske mleko je plne cukru...........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.1.12 17:39

do caju pro mala mimina davaji mlecny cukr, viz fenyklovy od hippu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.1.12 18:18
jizvíková píše:
do caju pro mala mimina davaji mlecny cukr, viz fenyklovy od hippu

davájí,ale granulovaný pro 3 týdenní miminko myslím není to pravé ořechové :nevim: A ona by určitě mléčným cukrem nesladila :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí