Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ivana-domca píše:Katka86 píše:To jsme prave meli taky. Prvni kluk ma psychicke potize takze jeste natlak z psychologie a logopedie protoze ma ADHD syndrom tak do nej za kazdou cenu chteli cpat leky na uklidneni. Jak jsem na nej nemela cas tak poznamky ze skoly ze nema ucebnici nebo sesitivana-domca píše:Mě kluk řval celý den i noc,chodil spát na dvě hodiny až ve 4 ráno,pak pospával jen na rukách max. 3× půl hodiny.bylo to peklo,já na dně,starší kluk byl „bez“ mámy,neměla jsem na něho vůbec čas.chlap taky nevyspaný.Prostě některé miminka si to musí protrpět.Mám záda v háji.Vyzkoušeli jsme všechno možné i nemožné.Kdyby mu ten sladký čaj měl pomoct,tak mu ho dám,ale myslím,že by to nepomohlo.mě to taky nechtěl pít,tak jsem mu to dávala stříkačku při koju.ale výsledek nulový.
nejsem nadsena z toho ze mu ten caj davam, ale obycejny odvar z fenyklu nechceJiny caj taky ne a kdyz jsem ho pila ja tak u nej to nemelo zadny efekt. Ale poslouchat jak mi tady cely den place i na ruce v klubicku, chlap je nevyspaly do prace, starsi kluk se nevyspi do skoly a nosi spatny znamky protoze ve skole usina ja jsem pak nervozni coz se taky podepise na tom mimcu to uz fakt ne. To u nas bylo tri mesice i moje mama od nas utekla za pul hodiny a ze je to ostrilena zenska po sesti detech, ale tohle pry ani u jednoho z nas nezazila
No nakonec nam ten cajik pro maleho pomohl takze doma je klid mam vic casu na prvniho kluka takze se vsechno srovnalo ale ty prvni tri mesice to byla katastrofa
Nám zase pomohl přechod na um
Jako kvůli prdům jsem kojit nepřestala,od porodky mi kluk prso prostě nechtěl,tak jsem odsávala a dávala mu přez láhev,no byla to hrůza,každé dvě hodiny 40 minut odsávat,vč noci.K tomu malý řev a řev.samozřejmě při odsávání řval,takže já na nervy,mlíko neteklo.Takže po dvou m jsem to vzdala.dala um a byl klid,hned v ten den
I když jsem to ubulila,že nekojím,tak za ten klid to fakt stálo ![]()
ja se nejak nemuzu rozhoupat k tomu um. Uz jsem taky vyhrozovala ze prejdu, hlavne prvni dva mesice to delal nejvetsi blbosti. Ted si pro zmenu jeste zacal k prsu cpat ruku do pusy
No proste v dnesni dobe s nami ty deti mavaji jak se jim zachce aniz by si to uvedomovaly ![]()
suik píše:
zakladatelko, nezaměřila bych se jen na to bříško…ještě mě také napadá, že kolem 3. měsíce provází dítko růstvý špurt a jídlo třeba nestačí a také je neklidné a víc pláče.
ale moje malá má teprve 3.týdny a i kdyby to bylo, tak když jídlo nestačí tak mám přikrmovat?
Lorr píše:suik píše:ale moje malá má teprve 3.týdny a i kdyby to bylo, tak když jídlo nestačí tak mám přikrmovat?
zakladatelko, nezaměřila bych se jen na to bříško…ještě mě také napadá, že kolem 3. měsíce provází dítko růstvý špurt a jídlo třeba nestačí a také je neklidné a víc pláče.
růstové spurty většinou jsou 3 a 6 týdnů, 3 a 6 měsíců. Ale každé mimi je jiné. My měli hodně ten ve 3 měsích. Zbytek docela šel. Asi skrz ten šátek
. A v půl roce jsme už začali s prvníma příkrmama, takže to se taky trochu víc zasytil.
rustovy spurt se ukazuje kolem 3. a 6. tydne a pak kolem 3. 6. mesice. Jestli budes prikrmovat tak telu nedas podnet na zvyseni laktace. Jinak v jedne diskuzy tady byl navod na silnejsi kojici caj : fenykl, kmin, anyz od kazdeho zarovnanou kavovou lzicku, zalit prevarenou vodou, nechat 20 minut louhovat, pak to precedis a pijes ty.Ale tak jednou denne to staci. Anyz se pry pouziva pri problemech se spanim takze vickrat denne bych to nedelala. Me na to telo zareagovala skoro hned a kdyz to nezabere tak se diky tomu muzete zbavit prdiku ![]()
já už dneska nevím co s malou, pořád jen pláče a to je napapaná a přebalená, a prdíkama myslím netrpí když jo se vždycky strašně kroutí a to dneska nedělá, usne tak na půl hodinky a hnedka se probudí a zase pláče, už jsem zoufalá…
to se mi stalo taky jednou…trvalo to sice jenom jeden den…ale měla asi taky kolem 3 týdnů, a celý den proplakala, spala po deseti minutách…okamžitě se budila…musela jsem ji jenom nosit…byla jsem na nervy…ale naštěstí to trvalo jenom jeden den takže jsem nepřišla na to, čím to bylo… :-/ přeju pevné nervy a ať to brzo přejde ![]()
Lorr píše:šátek
já už dneska nevím co s malou, pořád jen pláče a to je napapaná a přebalená, a prdíkama myslím netrpí když jo se vždycky strašně kroutí a to dneska nedělá, usne tak na půl hodinky a hnedka se probudí a zase pláče, už jsem zoufalá…
jo už jsem na něj koukala, ale bydlíme na vesnici takže teďka už ho určitě neseženu ![]()
poštu na vesnici snad máte ne? objednej a máš ho tam druhý den ![]()
Lorr píše:
jo už jsem na něj koukala, ale bydlíme na vesnici takže teďka už ho určitě neseženu
to už si pro něj zajedu rovnou do ovy
ale já myslela že bych potřebovala teďka nějakou okamžitou pomoc ![]()