Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den poslední dobou se hodně hádáme s přítelem a dostávám “ záchvaty breku “ myslíte že by to nějak mohlo ublížit miminku? Děkuji omlouvám se za anonym
No.. dobry to neni. Ale nemyslim si ze by to uplne uskodilo miminku. Spis jde o to abyste si to spolu vyresili a dite pak vyrůstalo v plus minus harmonicke rodine.
Fyzicky mu to pravděpodobně neuškodí, psychicky může. Samozřejmě, že se tvůj stres na dítě přenáší
„často se hádat v těhotenství“ to není zrovna dobrý.
Ja teda v těhotenství brečím furt,ale většinou je to dojetím, nebo lítosti, jaký je mi vedro, připadne lítosti nad tím, ze jsem brecela. Pláč samotný nevadí, ale tvuj psychicky stav miminko ovlivní dost. Zkus se naladit tak, aby ses v zájmu miminka moc nestresovala.
@Anonymní píše:
Dobrý den poslední dobou se hodně hádáme s přítelem a dostávám “ záchvaty breku “ myslíte že by to nějak mohlo ublížit miminku? Děkuji omlouvám se za anonym
Měla jsem kamarádku, kterou manžel v těhotenství mlátil a v podstatě znasilnoval. A narodilo se pěkné zdravé miminko. Dite je v deloze celkem chraneno, působí na něj i hormony. Nejhorší je dlouhodobý stres. Zkuste se s přítelem domluvit na nějakém fungování aspoň po dobu těhotenství a sestinedeli, vrátí se vám to pak oběma.
@Anonymní píše:
Hodně hádame…přítel…dítě je plánované? Samozřejmě, že těhotná má být co nejvíce v klidu!!! Je nutné se hádat? Jde o existenční podmínky? Pokud si potřebuješ odpočinout od hádek a pročistit hlavu, odjeď k rodičům.
Uškodit může tobě i dítěti, pokud v tom budete pokračovat i po porodu.
Hadky podle me skodi. Dite rozpozna uz v deloze hlas matky a taky ton, jakym se s ni hovori. Takze se nehadejte, decka
Preju, at si vsechno vyresite a zbytek tehotenstvi si uzivate v klidu a pohode.
Dle me ne. Mne stresovali cele prvni tehu od 13tt do porodu s nemocnym miminkem. Nervy hrozny. A mam uplnyho radovana, co miluje zivot a vetsinu casu je vysmate dite. Dulezitejsi je dle meho spis klid v detstvi. Kdyz je mimino venku, stres na sebe prenasi. Neverila jsem tomu, ale je to tak. Pokud pritel nebere ohledy na tve tehotenstvi, zamyslela bych se, zda je to v poradku.
@Anonymní píše:Říká se tomu biolog.faktor, který se podílí na osobnosti člověka, genetika + vlivy v těhotenství, porod a krátce po porodu + problémy CNS jako je ADHD + ADD, LMD. Takže nervování maminky, stresy,infekce v těhot. není to pro dítě dobré..
Tak tohle jsem měla první 3 měsíce a asi to bylo mnou, protože teď v konečné fázi je to zas úplně naopak, že si rozumíme víc než když předtím, už v druhém trimestru se to začalo zlepšovat…v prvním trimestru se mě dotkla každá hloupost, jsme ráda, že se mnou manžel ten první trimestr vydržel
docela se bojím toho, co bude po porodu, to budou taky splašené hormony, ale budu se snažit to nějak kočírovat po té zkušenosti z prvního trimestru.
Já se v těhotenství hádala s manželem hrozně. Vyhazoval mě z domu, nutil jít na potrat, do toho mě napadala jeho milenka, oznamovala mi, že už spolu vlastně jsou. Pořídila si s ním taky dítě. Psycho. Narodila se mi zdravá holčička. Ale od malička plačtivá, ve čtyřech letech mi řekla, že život je hrozně těžký a chce umřít. Je to taková uťápnutá bojácná princezna, která se nikdy neozve, nechá se manipulovat. Pořád mi opakuje jak je ošklivá a hloupá. Má to ze své hlavy, tohle jsem jí nikdy neřekla. Náš vztah s manželem je neutrální, nehádáme se, ale musela jsem kousnout milion věcí. Bojím se o ní, o její psychiku.