Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata, je tu někdo, kdo čeká miminko na duben 2019? Pokud ano, hlaste se tady, ať v tom nejsme samy
Já jsem teď 5tt+0, takže opravdu začátek a ráda bych to s někým sdílela ![]()
Tak jsem hledala nejakou diskuzi, nasla jsem brezen, ale jsem tak presne na prelomu, spis bych rekla duben
podle vypoctu z posledni MS bych dnes mela byt 5+3tt
jak se dari?
Zatím všechno v pořádku. Akorát mě honí vlčí hlad, tak pořád chroupam zeleninu
už jsi byla u doktorky?
Ja naopak trpim nechutenstvim
byla jsem u doktora minule utery, protoze se mi nedostavila po 14dnech ms po dvojitem agolutinu, nemela jsem tuseni, ze by se jednalo o tehu, nemelo byt z ceho, nemela jsem foliky, na uzv nic nebylo, pichl mi dalsi agolutin a pro jistotu nabral krev a druhy den, ve stredu mi volal,ze mam 63jednotek a objednal na kontrolu na 7.8., byla jsem nervozni, tak jsem si skocila ted v pondeli na krev jako samoplatce a mela jsem uz 822j. Ty jdes kdy k mudr.?
Holky pridam se k vam!
Zatim to vypada na konec brezna a zacatek dubna, dnes jsem 6+0tt a pristi tyden jdu na potvrzeni srdicka..
![]()
@KarolB tak to mame prave stejne, spis si myslim, ze budu duben
holky, cekate sve prvni? Ja uz mam doma 12letou pubertacku z prvniho manzelstvi ![]()
@Misikra Ja mam zatim termin na 27.3.2019, ale spis si myslim, ze to bude taky dubnacek..
Ja cekam prvni, poprve po roce snazeni se nam to povedlo..
![]()
@Misikra ja si tam skocim pristi tyden, aby uz bylo vidět srdicko
a čekám svoje druhé, mám doma 2 leteho rošťáka ![]()
@KarolB první se nam povedl taky až po roce snažení, teď druhé po 4 měsících ![]()
@Pajuska93 No my uz mely vypsanou zadanku do CARu, i jsme byly uz ted na srpen objednany, mela jsem velky problemy s cykly. Ale cervencovej menzes uz nedosel! ![]()
My se snazili se soucasnym partnerem rok a pul, prvni holku s ex jsem mela po 2,5letech nesnazeni, ale nebrani antiko, s novym partnerem jsme se letos v lednu vzali a az prave cervencova menses neprisla, ale s tim rozdilem,ze se zadarilo. Jinak jsem cekala na dalsi, mam uz nachystany clostil a mel to byt posledni pokus, uz js se s mudr.taky domlouvala, ze mi vypise zadanku do caru, uz i kvuli veku memu i manzela, nejsme nejmladsi ![]()
S cykly jsem zacala mit problemy loni v srpnu, bezne jsem mela 60-70, od ledna uz mam kolem 35dni
Pane jo, holky, tomu říkám štěstí
já měla před prvním taky nepravidelnou MS, po porodu se to srovnalo, díkybohu. Jinak mudra říkala, že má spoustu žen, který otěhotněly třeba až po roce a půl/po dvou letech… Mě vrtá hlavou, jak je to možný, čím to je ![]()
@Misikra Tak presne tak jsem to mela taky, akorat, ze me se to nezkratilo. Az mi v dubnu nasadil Clostil, ktery mi v prvni davce zabral, pak ne a po posledni lahvicce jsem otehotnela.
Akorat jsem byla docela nastvana, protoze me nekontroloval na ultrazvuku.. Kdyby jo, uz by davno zjistil, ze mam na pravym vajecniku 4,5cm cystu a proto nam to neslo, zejo..
Zjistil mi ji az ted, kdyz mi potvrzoval tehu. Jinak s tim doktorem problem nemam, je moc hodnej a tak, ale tohle me teda zamrzelo. Ale taky jsem se mohla ozvat sama, zejo.. ![]()
@KarolB pokud o tom nic nevis, tak se ani neozves
my jsme jeste skoro rok dochazeli do jednoho centra, oba nas vysetrovali, ja dostala clostil uz v lednu, po nem uzv, pak mi pichli ovitrele a nic, manzel bral taky prasky, po dobrani ale uz nebyl cas na dalsi kontrolu, oba jsme toho meli moc v praci a ja pak sla na kontrolu ke svymu kvuli opozdene ms, a to mi dal raky clostil, po nem dva uzv, ani na jednom nebyl zadny folik, takze mi pichl tu vyvolavacku, nic, pak dalsi a uz bylo v krvi hcg, jen opravdu nevim z ceho ![]()
@Pajuska93 a z toho nektere otehotni na prvni dobrou, treba na diskotece, kde se vyspi s nekym neznamym pod vlivem.. je to tezky, ja to rikam porad, potvora maji stesti stale dokola, v mem blizkem okoli…
Ale hlavni je, abychom mely zdrave ty male fazolky ![]()