Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Misikra myslim ze se jeji reakce bojis uplne zbytecne uvidis ze za sourozence bude jen a jen rada . Ja mela 2 zamlkly potrat a ted sem po ivf takze nervy pracujou nechce se mi to prochazet znova i kdyz mam este dve embrijka zamrazeny tak bych je rada pouzila az na sourozence ![]()
@Srabek ja se objednám az na příští ctvrtek, to uz bych mela byt v 7tt a bude vidět i neco vic
minule tehu jsem sla taky tak… Je super, ze IVF vyšlo
moc ti to preju, vim ze sveho okoli, jak je tohle narocne.
@Pajuska93 no az na to spineni a ze malej neodpovida transferu sme v poho . posilam UZ z pondelka nase 7+0
a maly bych ukazala ultrazvuk a rekla tohle je tvuj sourozenec ![]()
@KarolB doufam ze se nam taky pochlubis .Budu drzet pesticky
mi deme az 13.8. Na dalsi ale nejradeji bych na to koukala porad ![]()
Ahoj holky, s dovolením bych se přidala k Vám do skupiny
. Jmenuju se Lucka a čekám své první miminko
Zadaril se nám asi 4.pokus z prvního cyklu snažení asi po roce. Nevím jak se to počítá, ale jsem asi ve 4. týdnu nebo tak nějak, cca 3,5 týdne od transferu a zaváděli jsme 5denni embrya. 14.8. mám jít na první ultrazvuk. Držím nám všem pěsti, ať všechno dobře dopadne ❤
@Lucinda55 ahojky tak to ti gratuluji a byla si na ET(IVF) nebo Ket? Ja byla na ET a tam je to v den OPU (odberu) 2+0 . moc gratuluju a drzim palecky ![]()
Moc díky, no tohle už byl ket, měli jsme poslední dvě zamrazena embrya, pak už by byla další stimulace
, mám taky strach, aby všechno dobře dopadlo. Už je mi hrozně moc, přítel nemá moc dobré spermio, tak se modlím, aby to dopadlo. Zatím jsem doma na neschopence, bylo mi to doporučeno doktorkou, minimálně do toho prvního ultrazvuku, co bude pak se uvidí ![]()
@Lucinda55 mi taky mame spatny spermio ja uz sem 7+4 tt ale i prez ET neodpovidame transferu vypadame mladsi a do toho spinim takze sem na nerviky.a doufam ze uz doma zustanes
podle me v den transferu si asi tech 2+0 a pises cca 3,5 t od transferu tak by mohlo byt uz 5+3 tt. Ja jsu na dalsi UZ 13.8. Tak to budeme mit stejny nerviky
to uz by si mela podle me videt i srdicko ![]()
@Srabek neboj, určitě to dobře dopadne
, budu držet pěsti, ale je to mazec na psychiku
, uvidím, zatím mi nic není, ale asi to nemá cenu riskovat, když už to stálo takových peněz a času a udržení miminka je priorita. Držím pěsti, ať nám to oběma dobře dopadne
![]()
@Lucinda55 tak mi mame este dva mrazacky byl tohle nas prvni ET . a doufam ze se nebudes zlobit a jestli nechces nemisis odpovidat ale pises ze uz si byla ted po 4 to ppkazde zkoncilo tak na zacatku pred testem nebo pozdeji ? Omlouvam se ze se ptam spis je to tim jak mam strach vis? Budu drzet palecky at ti to vyjde prave ze vim jak je to narocny a to o te fin. Ani nemluvim hlavne ta psychicka stranka . dekuji
![]()
@Srabek , v pohodě,nic s neděje a už vůbec není důvod se za něco omlouvat
, od toho jsme tady, abysme sdílely pocity a zkušenosti. My měli 6 úspěšně oplozených embryí, 1× ET a 5 mrazacku. 1 samostatně a 2× mrazeno po dvou. Až při tom poslednímu pokusu se zadařilo, jen nevím, kolik se jich drží, jestli jedno nebo dvě
. Tohle je poprvé, kdy jsem měla pozitivní test už před odběrem krve. Všechna ostatní se ani neudržela v prvních 14 dnech. Myslím, že tomu současnému úspěchu vděčíme hatchingu, který se předtím nedělal. Dřív se proste embrya vůbec neuhnizdila. Mě to všechno pořád ještě nedochází, je to začátek dlouhé cesty, může se stát kdykoliv, cokoliv, ale je to posun někam dál a hlavně naděje
. A tu máme všechny
. Je to naprosto individuální, někomu se zadari napoprvé, někdo čeká několik let, ale věřím tomu, že vsechno dobře dopadne
. Vím, že je to těžké, ale opravdu musíme být co nejvíc v klidu a nestresovat se dopředu a nechat tomu volný průběh. Příroda ví, co je správné a dopadne to jak má a já držím pěsti ať je to co možná nejlip
. Neboj, bude dobře
![]()
@Lucinda55 no ja mela prave prirozene dvakrat zamlkle tehu celkove se snazime uz 7 let tak doufame ze kdyz uz sme ted tak daleko tak ze to dopadne dobre. Samozrejme je vzdy lepsi mit plan B . Ale srdicko sme videli poprve
nam se povedli pouze 3 embrijka a ty mame po jednom . Jedno v brisku a zbyle po jednom mrazene .Nam ani 2 nedovoli sem moc drobna. Ale ted me potesila postacka este nejsem ani ve 2 mesici a povida jeee vi mate brisko gratuluju
je to na me uz hrozne znat ale je pravda ze pri transferu sem mela pouze 47 kg a ted uz 53kg . prcek moc rad papa
![]()
@Srabek neboj, bude to v pohodě
, nic neres, jen užívej, ať máš klidně 70 kg, ale ať jsi Ty i mimi v pořádku a hlavně zdraví to je nejdůležitější ![]()