Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hm, nechci tě strašit ale má líná sestra svého syna nepolohovala a má hodně sleženou hlavu a nevypadá to vůbec hezky, je mu už rok a je to pořád stejné, velmi viditelné. Dcera také preferovala levou stranu ale já ty strany střídala a polohovala a hlavu má pěknou ![]()
Aishenka píše:
Hm, nechci tě strašit ale má líná sestra svého syna nepolohovala a má hodně sleženou hlavu a nevypadá to vůbec hezky, je mu už rok a je to pořád stejné, velmi viditelné. Dcera také preferovala levou stranu ale já ty strany střídala a polohovala a hlavu má pěknou
tak my jsme polohovali od 2 měsíce, cvičili, ale jak píšu srovnalo se to jen trochu, takže jen ve cvičení a polohování to nebude ![]()
Nevím čím to může být.Píšu jen ze své zkušenosti, malé to pomohlo když jsem polohovala a to fakt tu hlavu pořád dávala jen na levou stranu. Sestra syna nepolohovala vůbec a dopadlo to hrozně ![]()
Já to napsala právě proto, že si myslím, že jsme na to neprděli a malou mordovali a stejně se to nesrovnalo úplně. Když jsem to říkala doktorce, tak prý to není tak hrozný a zakryjou to vlasy.
Tak nevím jak to má tvá dcera ale doktor sestře také říkal že se to spraví a má rok a je to pořád stejné, fakt hodně viditelné až ošklivé, na první pohled si člověk řekne že to ani nemůže být sleželé ale nějaká vada ![]()
No vidět je to jen z jednoho úhlu a trošku zezhora. Teď už si toho nikdo nevšímá, ale když byla malá, tak mi to pár lidí řeklo.
Terrad píše:
No vidět je to jen z jednoho úhlu a trošku zezhora. Teď už si toho nikdo nevšímá, ale když byla malá, tak mi to pár lidí řeklo.
Přesně tak to máme taky. Znám kloučka s výrazným sležením, co se „nechávalo, že se to spraví“ a v šesti letech je to hooodně vidět. Navíc se mu tím tak nějak trochu šoupl i obličej a řekla bych, že má malinko nakřivo oči a taky nemá asi 100%ně rovnou čelist. Ale je to moc šikovný klouček, tak snad mu to děti nedají moc sežrat, až bude ve škole.
Já bych to teda osobně řešila všema dostupnýma prostředkama.
Ono to není zase až tak strašný, ale já ho znám už od narození, takže o tom vím. Taky se s jeho maminkou kamarádíme, takže ho pravidelně vídám. Prostě je to o tom, že vím kam koukat.
Jeho mamince taky dr. řekla, že se to srovná samo
.
Kamarádka řešila podobný problém, její syn měl „placatou“ hlavičku na jedné straně a nechtěl se moc otáčet na tu druhou. I když jim dětská doktorka neustále tvrdila, že se to samo zlepší a později to zakryjí vlásky, nezlepšilo se to. Nakonec to řešili dětskou přilbičkou (ortézkou) vyrobenou na míru. Když tak se mrkněte na stránky www.plagiocefalie.cz. Je tam všechno co by vás mohlo zajímat. Dokonce je tam i příběh mé kamarádky v záložkách Vaše příběhy. Třeba to pomůže), informací není nikdy dost.
Ahojky, nemáte někdo zkušenost s polštářkem pro miminka na srovnání hlavičky? Nemůže miminku poškodit páteř, když na něm bude ležet?
@mystick Jaký polštářek máš na mysli? Jestli takové ty fixační (my jsme měli Babymoov Love), tak ty neslouží ke srovnání hlavičky, slouží jako prevence, nikoliv léčba.
Jj, myslela jsem takový ten fixační, co je dole na suchý zip, já jsem právě myslela, že jak bude mít hlavičku v měkoučkým polštářku a ne na tvrdé matraci, tak že se ta hlavička pak rychle srovná ![]()
@mystick píše:
Jj, myslela jsem takový ten fixační, co je dole na suchý zip, já jsem právě myslela, že jak bude mít hlavičku v měkoučkým polštářku a ne na tvrdé matraci, tak že se ta hlavička pak rychle srovná
To tak bohužel nefunguje. Slouží to jako prevence před dalším slehnutím, ale pokud už tam nějaké je, tak to nenapraví. Ona ale ta hlavička roste, tvaruje se, takže je možné, že se to pak tak nějak různě srovná, ale nějaké to slehnutí tam už zůstane.
Ctu tu o helmičkách
. Reaguji, protoze ji mame a nemuzu si ji vynachvalit. Muzu vsem vrele doporucit a spise napsat vzdaz tem, kteri vahaji- Nebojte se…jen se musi prijit vcas. My zacali, kdyz malemu bylo 5,8 mesice, mel hodne slezelou hlavicku, byl v tezkem pasmu…zacali jsme z zari a ted v prosinci, jak to tak vypada, budeme ukoncovat lecbu. Hlavicku ma krasnou! A ja vim, ze si nikdy nebudu vycitat a rikat si- tak proc jsi to nezkusila? Do 7. mesice roste kazdy mesic obvod hlavicky o 1cm…takze nevahejte…nam take bylo receno- Ono se to spravi…ale je to omyl…Musim dodat…my to do Frydku mame cca 260 km a da se to…