Placatá hlavička - máte někdo stejný problém?

2
7.6.10 12:03

Placatá hlavička

Milé maminky,mám 9ti měsíční holčičku,která od narození preferovala pravou stranu..dětská mudra mě vždy odbyla s tím,že mám polohovat a až ve 3,5měsících nás poslala na rehábky.Samozřejmě už bylo pozdě a malá má velkou placuli :cry: Teď už sice leze a sedí,ale pochybuji,že se hlavička aspoň trochu zakulatí.Kdybych to mohla s někým prodiskutovat,kdo má stejný problém,bylo by to super :potlesk:
Díky Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3870
7.6.10 12:41

Ahoj, to přesně měla moje dcera, takže jsem jí asi od 2,5 měsíců začala dávat na druhou stranu, jak v kočáru tak v postýlce. Už to pomohlo a bylo to lepší a poté, když začala sedět, placatka zmizela úplně. Četla jsem, že když pak děti začnou sedět (do roka) že to vymizí a spraví se to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
7.6.10 12:53

ahojky holky,se mi to stalo s oběma dcerkama-Viki hlavu furt vpravo,jsem ji musela tam strkat polštář,aby ji nenakláněla,ale když neměla vlasy,tak byla vidět placka na pravé straně,jak to zarostlo vlasama,bylo to lepší,ted to už není vidět,vyrostla,vlasy má dlouhé,ani když má copek,není to vidět,tak až bude víc vlácku,třenas o nebude vidět :hug:
valinka zas spala pořád s hlavičkou na rovno a placku má vzadu :roll: ale taky má dlouhé vlasy a ztratilo se to v nich.
tak to jen pro uklidnění,vlasky to určitě zlepší a schovají :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
7.6.10 13:26

nic nevzdávej není pozdě .polohováním se tomu dá hodně pomoct ,ale musíš být důsledná .my měli „lebkouna“(protáhlá hlava směrem ze zadu tak ,že na ní nemohl ani ležet . a polohováním se to lepšila a ted už nic poznat nejde.At ti poradí jak na to na reh.Máš to težší o to že malá už se víc hýbe ,ele určitě to ještě vyspravíte,když na tom budete dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
7.6.10 13:32

Mě asi mamka nechala spát jen na zádech, protože mám taky vzadu placatou hlavu.. :roll: :-? Bez natupírovaných vlasů vzadu nevylezu z baráku! :lol: Ale asi je to jen můj pocit, když jsem se o tom s kýmkoliv bavila, tak mi řekl: ale prosím tě, jsem si toho nikdy ani nevšiml/a… 8-o Ale v pubertě jsem tím fakt trpěla, že nemám krásně klenutou hlavu, ale takový divný atyp… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.6.10 17:36

Holky všem moc děkuji za reakce :huban: Já už jsem prostě skeptická a dokud nebude mít Vanesska pořádnou kštici,bude mě to pořád „žrát“ :cry: Co s hlavičkou,když nemáme vlásky? Myslím,že do roku hlavinka poroste ještě tak 3cm,pak už jen maličko.Lebeční kosti už jsou sice tvrdé,ale stále se ještě snažím malou dávat na bok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.11.11 15:38

Ahojte,mám téměř 4-měsíčního syna a pořád stáčí hlavu k pravé straně,hlavně když usíná.Má vzadu na pravé straně hlavičku už dost sleženou,snažila jsem se ho polohovat,ale vůbec to nezabírá,přestože leží na levém boku,pořád stáčí hlavu do prava.Když je v bdělém stavu otáčí halvu na obě strany,ale pravou stranu upředňostňuje,ikdyž se snažíme ho motivovat z druhé strany.Dětská lékařka mi na to řekla,že je to normální a není třeba s tím nic dělat a že na polohování už je stejně velký.Na bříšku dlouho nevydrží,to hrozně plače.Mám strach aby mu ta šišatá hlavička nezůstala.Myslíte že na neurologii musím mít doporučení od dětské?Teď jsem naškla odkaz na tohle http://plagiocefalie.cz/…/brozura.pdf a zdá se mi to teda hrozný taková helma…náš malej má hlavičku podobně jak jsou ty prní obrázky(plagiocefalie) :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.11.11 15:43

časem se to trochu srovná, ale nám třeba lehce šikmina zůstala, je fakt že to už kryjou trochu vlasy, ale my to vidíme pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.11.11 15:47

Příspěvek upraven 05.05.16 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
28.11.11 15:48

My jsme s tím chodili cvičit Vojtovku - měl tendenci ke krátkým šlachám právě kvůli upřednostňování jedné strany. Polohování mu taky bylo úplně lhostejné. Celkem dobře se to srovnalo, ale i teď, ve 2,5 r je to ještě trochu vidět a nemyslím si, že to úplně zmizí. Ale je to fakt jen malinko a my to vidíme, protože o tom víme.
Neposlala vás dětská dr. alespoň na kontrolu na neuro?

Příspěvek upraven 28.11.11 v 15:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.11.11 15:49

Jojo, my taky cvičili, dokonce i přetáčení. Polohovali jsme, motivovali, ale úplně se to nesrovnalo :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.11.11 15:53

Dětská nás právě nikam neposlala,říkala že to tak má hodně miminek a že tu hlavičku zas tak placatou nemá,ale mně se to tedá zdá dost.No teď na začátku prosince máme jít na druhé očkování,tak se jí zeptám,jestli nebude lepší zajít na neurologii,tak uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
28.11.11 17:10

Taky mame placatou hlavicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
28.11.11 19:06

holky vzadu placata hlava neni olezela, to je normalni dedicny znak - ma ho vetsina evropanu. ja bohuzel taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.11.11 19:12

naše malá to má ale do strany, prostě když se koukne zezhora na hlavičku, tak jedna „půlka“ je protáhlejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí