Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zaptat jak to chodí u vás ve školkách. dcerka byla za září ve školce jen 7 dní a stejně jsme platili plnou částku 400 kč školného. mě to příjde divné když tam skoro nebyla. děkuji za odpovědi ![]()
Skolkovne se plati bez ohledu na odchozene dny. To se resi jen u stravneho.
@jana šmolíková a když jedeš v létě na dovolenou, taky platíš jen část poplatků za byt?
Syn 3 měsíce nechodil kvuli nemoci vůbec a stejně jsme skolkovne platili. To je normální. Platba je paušální. Zatím jsem neslyšela o statni školce, která by to měla jinak.
@jana šmolíková to je dáno ve vyhlášce o předškolním vzdělávání - úplata musí být pro všechny děti v témže provozu stejná, vyjma extra vyjmenovaných případů. nedocházení do školky mezi nimi není. dřív bývalo, že když dítě CELÝ měsíc nechodilo, tak mu ředitelka mohla úhradu snížit až na polovinu běžné částky, ale to už teď neplatí.
@sagina u nás se tedy platí půlka, když nejdou ani jednou.
Jinak nechápu, že to někdo řeší, vrací se to v daních
Castka je pausalni a i tak je velmi smesna. Kdyz budu pocitat, ze tva dcera byla za 400 hlidana 7 dni coz je 57kc na den a asi 9,50,– kc na hodinu ( pri 6 hodinach denne ), tak nevim co resis.
@jana šmolíková můj kluk si kdysi zlomil nohu 1. den v měsíci, platila jsme celé školné, další měsíc, kdy tam nechodil, jsme platili polovinu.
@jana šmolíková můj kluk si kdysi zlomil nohu 1. den v měsíci, platila jsme celé školné, další měsíc, kdy tam nechodil, jsme platili polovinu. Skolka musí za provoz platit a je jedno, jestli je tam o několik dětí více, nebo méně
Uz nevim, jak to je, ale nam odpustili skolne, kdysi, kdyz holka sla pouze 3 dny v mesici. To tehdy mela nabeh na zapal plic prvni rok skolky. A my donesli potvrzeni od detske, ze opravdu byla nemocna a byla u detske. Uz je bude 6r.zpet. Od te doby jsem decka, tak nemocne nemela, tak uz jsme neresili.
Skolne davame do dani, takze i kdyby se platil nejaky mesic zbytecne, ze by nekdy promarodili.
U nás platí děti od září školné i kdyby nastoupily až v květnu a rodiče jsou rádi - prostě to místo tam pro ně je, totéž když jsou nemocní, mají tam místo.
Běžně se platí celé školkovné i když dítě nechodí, tak je to ve většině školek. V naší je školkovné 150kč/měsíčně/dítě, pokud celý měsíc nechodí např kvůli nemoci, je snížené na polovičku. Ale běžné to není.
U nás se platí běžně celý. a to nemáme žádných 150-400, ale 700 na měsíc. kluci kolikrát nebyli ani den v měsíci, před 2 lety nejstarší byl od vánoc do června 10 krát, a stejně jsem to platit musela, holt to tak je ![]()
@jana šmolíková píše:
Chci se zaptat jak to chodí u vás ve školkách. dcerka byla za září ve školce jen 7 dní a stejně jsme platili plnou částku 400 kč školného. mě to příjde divné když tam skoro nebyla. děkuji za odpovědi
A kuchařce, učitelkám, uklízečce nedají plat, když bude 50% dětí celý měsíc nemocných?
Navíc je to teda 400, což je vzhledem k tomu, že máš komplet postaráno o dítě na nějakých 10 hodin (pokud by bylo od otevření do zavření), opravdu směšná částka. A platíš de facto i za to, že tvému dítěti drží místo.