Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Beru děti od sester na dovolené ( i zahraniční dovolené ) a nechci za to nic. Ani za kamarádky, když je bereme na výlet …
Mě přijde, že si bába s dědkem chtějí samo udělat výlet a čekají, že jim to zaplatíš.
Sakra bych si rozmyslela, jestli jin ty děti na výlet dám.
@Anonymní píše: Více
Hele, nedělej si z nás srandu. Takový prarodiče snad ani nejsou.
@MartinL45 píše: Více
Ale jsou. To si tady ještě nečetl diskuze o tom, jak babička bude hlídat vnouče, ale chce za to platit.
Máma peníze nechce, ani když jsou u ní kluci na prázdniny, klidně skoro 2 měsíce. Ale já ji vzdy poslu aspoň náklady. Letos jsem ji pozvala na dovolenou atd. Takže nějaký revans vždy je. Už jen proto, že je vůbec ochotná je u sebe mít ![]()
Maj to vymyšlený panečku. Děti co už nemusej moc hlídat, zaplacenou cestu, vstupný a ještě jídlo. Zaplatila bych za děti vstup a dala jim nějaké peníze na útratu a na jídlo, víc ne.
Jejich nápad, ať si to zaplatí. Pokud bych to návrh já, jestli by nevzali děti tam a tam, pak bych klidně dala i peníze, pokud by to platit moc nechtěli. Ale neexistuje, ze mi někdo řekne, ze mi vezme dítě tam a tam, ale mám to všem platit ![]()
Ne, pokud prarodiče kamkoliv berou děti, nenapadlo by je po nás chtít za to platit. A to včetně dovolené v zahraničí, kam naši děti jednou vzali.
Ne, jen kdyz treba nemuzu ja a oni berou deti nekam misto me. treba bylo. domluveno kinoy deti se tesily a mne bylo zle, manzel v praci, poprosila jsem babicku a zaplatila samozrejme listek i ji. Ale kdyz prijdou sami s tim, ze s detmi nekam jdou, plati si to sami. Ja dam vzdy detem nejake kapesne at si sami koupi zmrzku nebo neco a treba i babicce a dedovi, ale vetsinou to stejne neprojde, reknou lenizky sin setri a koupi to oni..
Hele a vy, když je někam berete/vezete/zvete tak vám vše proplatí do posledního haléře? ![]()
Tohle spíš vypadá, že do ZOO chtějí oni, děti jsou záminka a ještě hledají sponzora.
Hele a vy, když je někam berete/vezete/zvete tak vám vše proplatí do posledního haléře? ![]()
Tohle spíš vypadá, že do ZOO chtějí oni, děti jsou záminka a ještě hledají sponzora.
Ty jo, tak tady mi chybí ještě sazba za hlídání a měli by to komplet
tak 250,– na hodinu by jim mohlo stačit ne?
Samozřejmě pro jednoho
Holka, já bych se zasmála, poděkovala a řekla, že za ty prachy si s dětmi udělám výlet sama. ![]()
@Janli zatím jsem to s díky odmítla, bylo mi ale vysvětleno, že teď to je normální, je jiná doba.
Už zase, to snad ne? Ne, takto to u nás není, naší už dvakrát vzali dceru letecky k moři, platili oni, často nám něco koupí k jídlu, kdykoliv nám dají najíst, pomohli nám k získání vlastního bydlení a my zase pomůžeme naším dětem…prarodiče si nás brali na všechny prázdniny a trávili jsme tam jako rodina skoro všechny víkendy, babička si pro nás jezdila vlakem klidně o den dříve…zrovna tak nám prarodiče každému vnoučeti našetřili přes 100tis na vkladních knížkách a to se narodili na konci 20.let a to byli jiné platy a důchody, už tiše odpočívají…