Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak to opravdu ne, stejně jako já si od nich neberu peníze, když je někam vezu nebo jim cokoli přivážím. Když si berou děti, platí automaticky vše, dětem dávám kapesné pro tyhle účely, ale babičky jim zakážou to utrácet a ještě jim vždycky něco koupí ![]()
Pokud skutečně oni chtějí vzít vaše děti kamkoli, peníze bych jim nedávala. Pokud hlídání potřebujete a do té zoo jste je poslali vy, pak ano, vstup bych zaplatila, pokud to chtějí.
Nechtěli, ani my nechceme, když bereme vnoučata. Děti bych jim v takovéhle situaci nepůjčila. Něco jiného by bylo, kdyby jsi dětem dala vlastní peníze, na přilepšenou, aby si mohly koupit ještě něco navíc. Ale, určitě bych rodičům neplatila vlastně jejich výlet, co si vymysleli oni.
Můj táta si peníze nikdy na nic nevzal když moje děti někam bral.
Jakoze budes platit vstupne a obed i prarodicum? A s sebou velke deti, se kterymi nebudou starosti
. Ti jsou vycu.rani. Vlastne chteji zaplatit vylet pro sebe od tebe. No, normalni to neni. Normalni je zacalovat vstupne a mit s sebou svacinu, jak pises. Nebo vnoucata komplet pozvat. Neni bezne platit vse a jeste i za prarodice. Jestlize nemeli zajem o male deti, tak bych se na to vykaslala. Stejne nemaji zadny vztah.
Příspěvek upraven 19.12.24 v 15:03
Vypadá to, že si babi s dědou chtějí udělat výlet do ZOO na vaše náklady.
Ve svém okolí takové prarodiče nemáme anebo se tom nemluví, což bych chápala, protože bych se taky styděla.
Moje deti byly tak dvakrat s prarodici, ale vzdy dostaly kapesne, s kterym zas prijely, prarodice vse platily. Divim se, ze vam to takto narovinu rekli. Nebylo to nejake nedorozumeni? Muzes rict, ze ted nemas penez nazbyt a ze pojedete s detmi jindy
Domluv se s prarodiči ještě před výletem, ať je jasno. Dětem bych dala svačinku, pití, peníze na vstup a nějaký peníz na nějakou upomínku třeba.
Nic jiného.
Já už se nedivím ničemu. Mě máma zase půjčila peníze, a to na úroky a vedla si na to účetnictví. Vše jsem zaplatila, i s úrokama.
Ne a to ani za děti bratranců a sestřenic, natož vnoučat.
Já bych třeba prarodičům peníze za děti nacpala, kdybych věděla, že mají malé důchody a živí třeba větší dům, kde jsou větší energie. Ale upřímně, nenapadlo by mě platit jim benzín a jejich vstupné.
Za těchto podmínek bych akci zrušila.
Ne, nikdy nikdo od nás nic nechtěl.
I když jsme se jim to pak samozřejmě snažili vynahradit jinak nebo něčím jiným, protože peníze by si od nás nevzali…
Za mě, je takové jednání a chování ke svým dospělým „dětem“ a vnoučatům hodně smutné. ![]()
tak at je nikam neberou
Proč máš pro všechny vše zaplatit, to tam můžeš jít sama a udělat si výlet. Pokud tam chtějí oni a chtějí si užít vnoučata tak at to zaplatí oni, nikdo je tam přece nenutí.
Ne, ani nahodou. A kdyz si moji rodice brali vnoucata, nikdy jsem jim nedavala ani penize, ani nejake svaciny,max.piti na cestu, musli tycku do batuzku, kdyby nahodou. Naopak moje mamka delala svacu, a rada, a pak se nekde nadlabli v restauraci.
A takhle to budu mit i ja s vnoucatama. Od zadnych z mych dospelych deti neexistuje, aby mi davali penize na vstupny a jidlo. Ostuda nejvetsi!!! ![]()
Rodiče jsou v důchodu - vždy jim nabízím, že jim dám peníze za vstupné (1 dítě + jejich samozřejmě), když malou berou ven. Nikdy si nic nechtějí vzít. Když jdeme všichni, snažím se zaplatit já ale ne vždy se povede
říkají, že se na vnučku těší a na to si “odloží”.
Je to tedy u nás párkrát do roka, prázdniny - rodiče jsou daleko.
Tchýně pracuje a vydělává dobře, tak jsem se ptala manžela, jestli mám nabídnout že pošlu s dcerou kapesné, ale říkal, že ne. Taky jí ale veme třeba na bazén 2-3× za rok.
Větším dětem bych dala kapesné anebo je srozuměla s tím, že nemají od babi s dědou chtít jídlo, suvenýry atd pokud mají svačinu sebou ![]()
Chtít na benzín a jídlo i pro prarodiče mi přijde poněkud zvláštní, zejména pokud je výlet jejich iniciativa - pokud na to třeba nemají, tak mohli dětem vymyslet jiný výlet.
U nás když už někam děti prarodiče vzali, tak si vše platili oni. Ale teď jsme řešili třeba besítku a tak tam tchýně očekávala asi papírovou pozvánku a i ústní. Pak, že ji nabídnu, že ji tam dovezu a odvezu. Překvapilo mě to. Moji rodiče toto vůbec nevyžadují. Pokud chtějí dorazit tak dorazí sami. Stačí jim vyfocená pozvánka z nástěnky ve školce. Máme prarodiče šedesátníky.
Chtějí po vas rodiče peníze za výlet, když si berou vaše děti? Prarodiče chtějí vzít naše děti mezi svátky na výlet do ZOO, děti už jsou velké, není s nimi práce, dřív prarodiče zájem neměli, proto to je nová situace. Mně překvapilo, že čekají, že zaplatíme vstupné všem, benzín do auta a dostanou peníze na jídlo pro všechny.
Prarodiče jsou pracující, peníze mají, samozřejmě jsem počítala s tím, že zaplatím vstupné a dám dětem s sebou svačinu.