Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Udělala bych to podle sebe, abych se cítila dobře jako hostitelka. Na to co kde dostanu nekoukám ![]()
Ale oni sami po vas nic nechteji, ne? Nejezdi k vam „nahodou kolem“ k obedu, ne?
Nevymrncuji si uz od dveri „a co jsi varila?“
V tom pripade se kazdy zaridte podle svych moznosti a chuti neco chystat.
Udělej to jak chce manžel, nic nepřeháněj. Nabidla bych trochu víc než oni, ale zase ne hostinu jak na svatbě.
Jednohubky budou, dala bych tedy na stůl nějaké cukroví a ovoce/zeleninu
Případně třeba brambůrky nebo slané tyčky…
Takže nejdříve oběd a pak ještě něco slaného, sladkého, chlebíčky popř. jednohubky?
Ty jo, já bych praskla se tohle všechno snažit sníst. Sladké dělat ani nemusíš ne, pokud máte cukroví. Max ty jednohubky bych udělala a nějaké oříšky na stůl. Proč z toho dělat takové obžerstvi?
Udělala bych pohoštění podle sebe, abych s tím byla jako hostitelka spokojená ![]()
Držgrešle ať si to nacpou třeba do kapes ![]()
Udelej to podle sebe. Manžela, at to štve dále a ja ho vlastně chápu, ale me by to bylo trapný. Udělej si to podle sebe. My to taky děláme jako ty, když vanoce vyjdou u nás..polevka, hlavní chod, dezert. Chlebíčky, na vánoce cukroví..nikdo se nezastaví ![]()
Jsem pro kompromis, nedělala bych tohle tolik kolik si chtěla, ale zas ne tak málo jak chce manžel. Zlatý střed. Budou mít oběd, pak bych dala na stůl jednohubky co přinese tchyně, cukroví, brambůrky, tyčinky nebo tak něco. Popřípadě klobásku na kolečka a čau ![]()
@Anonymní píše: Více
Pockej, co je trochu ano?
Jestli jsou oprskli, tak nekrmit, nebo se jich nezbavite
v tom ma manzel pravdu.
Na Vánoce bych si nekazila karmu a pohostila je podle svého. Při dalsi návštěvě bych to už ale nedělala.
Dezert v době Vánoc?
to někdo dělá? Pak se nedá divit, že lidi přiberou přes svátky X kilo. Dej na stůl nějaký oříšky, sušený ovoce, trochu cukroví a případně jednohubky/chlebíčky v rozumném množství.
@Anonymní píše: Více
Udělala bych tedy jen oběd, a max něco ke kafi. Určitě máš cukroví, tak to by mohlo stačit. Chápu že chceš být dobrá hostitelka, ale manžel má pravdu. Tchyně donese jednohubky, takže pohoštění bude. Nelámala bych si s tím hlavu.
To je jak u nas
Kdyz prijde bracha s lakomou svagrovou, tak uz davam jen normalni obed, kdy ma kazdx nalozeno na talir normalni porci, pak je treba dort nebo cukrovi, dle prilezitosti. A max jeste drivne kbcerstveni, nic velkeho. Byly doby, kdy si nalozili na talir a i detem, protoze jez, co kdyby pak uz nebylo. To ze nezbylo na nas, hostitele, je nezajimalo
U nich dostaneme detske porce a pak treba minikousek kolace, ktery prineseme my. Prideluji hezky na talir. Takze takovehle lidi opulentne nehostim, ikdyz to mam jinak taky rada.
Snad se vyjadrim trochu srozumitelně. Pořádáme u nás doma vánoční pohoštění pro širokou rodinu. Problém je v tom, že jsem takový ten typ, co chce, aby byli všichni spokojeni, všeho byl dostatek, výběr, perfektní servis. Strašně mě to baví, často pořádáme různé večírky pro přátele u nás doma, hodujeme, nálada víc než dobrá. Jenže na 1. svátek vánoční má přijít jeho brácha s rodinou, jak jsme společně naplánovali. A já mám dilema. Nedokážu nebýt poctivá hostitelka, ale u svagrovych je to úplně obráceně. Peníze vydelavame jako rodina +- stejne, ale u nich jsme vždy dostali max. kafe a bebe sušenky, jsou desne setrni. Já jsem měla v plánu jako vždy kromě obeda udelat nějaké slané občerstvení, chlebíčky, dezert… Sedí se od oběda do pozdního odpoledne, deti si hraji, my mame dve, oni tri. Prijde i tchyne se svym manzelem, nevlastnim tatou. Ale muj manžel prohlásil, že je to zbytečné, že u nich taky není víc než obyčejné kafe a že to nemám přehánět. Co byste dělali na mém miste vy? Vychystavat podle sebe, nebo to přizpůsobit? Manželovi se nelíbí, že u nás se všichni budou cpát k prasknutí, zatímco tam fakt nikdy nic. Nemyslím, že jde o peníze, spíš ho štve přístup bratrovy ženy, která nikdy nic nenabídne, protože byl zvyklý na pohostinnost z domu. Tchyne donese nějaké jednohubky, svagri se neptaji, předpokládám, že nic.