Vánoční pohoštění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8808
18.12.24 08:41
@kemeny13 píše: Více

Já bych teda nesrovnavala plánovaný oběd a návštěvu v den pohřbu kdy blízká rodina určitě neměla náladu vyvařovat a péct. A ještě abych se kvůli tomu na ně zlobila a pamatovala si to pro příště 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34351
18.12.24 08:52
@Anonymní píše: Více

No tak ale to si musis srovnat sama se sebou. Chces udelat bohate obcerstveni? Tak ho udelej. Nechces? Tak ho nedelej. To ze jsou oni setrny s tim prece nema nic spolecnyho. Nebo snad po tobe vyzadujou hostinu o peti chodech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21669
18.12.24 09:30
@Anonymní píše: Více

Pokud to delas kvuli manželovi, tak proc mu nevyhovis i v tom, ze mas ubrat pohosteni? To uz nedelas kvuli manzelovi? :think:
On by to teda chtel jak? Jenom kafe a susenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 10:27
@Pdoctor píše: Více

Tak větší pohoštění určitě být nemuselo, ale třeba kávu nebo čaj bych možná očekávala. Mně by na druhou stranu bylo trapně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 10:32

Psala, že dostali kafe a sušenky ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 10:36
@unuděná píše: Více

Já ale píšu vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
18.12.24 10:36

Nevim, ale ja osobne bych po pohrbu blízkého pribuzneho resila uplne jine veci, nez jestli jsem dostala kafe a susenku :D A rozhodne bych se necitila ukrivdena nebo o neco ochuzena, pokud bych je od pozustalych nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 10:39
@Pdoctor píše: Více

Tak si představ, že jedeš v zimě, únor, mráz nějakých 150 km. Přijedeš tam vymrzlá k blízkým příbuzným k tomu, ale pokud chceš byť čaj můžeš leda do hospody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 10:42

A je problém o ten čaj požádat? „Helenko, jsme vymrzlí, než půjdeme na pohřeb, můžeme si uvařit čaj“? :nevim: Vyžadovat po truchlících občerstvení, pokud to není zrovna kar, je dost trapné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 10:48

Tak nevím, ale můj muž nebo i já jsme součást té truchlící rodiny. Ke mně když někdo přijede tak určitě žádat nemusí. Co se týká toho karu, ten stihli v hospodě před naším příjezdem. Patrně nebyla žádoucí naše účast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8808
18.12.24 10:50

A tobě/vám třeba nedošlo, že oni byli psychicky mimo a takové věci jim prostě nedojdou?. A to byl fakt takový problem je požádat o čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 10:51

Pokud jsou v rodině tak porouchané vztahy, že vás ani nepozvou na kar někoho vám blízkého (podíleli jste se na organizaci, když jste taky truchlící?), tak nějakej čaj je to poslední, co bych řešila. Pokud jste jeli vlakem v únoru, měla bych s sebou termosku a přijela rovnou na pohřeb, necpala se k někomu, kdo o mě evidentně nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 10:54

Tak pokud by byly porouchané vztahy, pak bych rok před tím nezvala jejich syna na oběd k sobě domů. Vlakem jsme nejeli, ale jak už jsme psala nějaké zásoby s sebou jsme naštěstí měli. Co se týká cpaní, pak mi nepřijde, že by se vlastní syn k matce do bytu cpal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 10:56

Nezlob se na mě, ale hrozně si protiřečíš. Vy jste byli děsně vymrzlí z auta, že jste potřebovali čaj? Oni vás tam pozvali? Jak jste se po úmrtí dotyčného angažovali v přípravě pohřbu, hostiny apod.? Vy to máte vůbec nějaké podivné v té rodině..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 10:56
@izabe píše: Více

Pokud byli tak mimo pak mi nejde dohromady, že do hospody údajně na oběd šli. Před naším příjezdem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová