Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kemeny13 píše: Více
Já bych teda nesrovnavala plánovaný oběd a návštěvu v den pohřbu kdy blízká rodina určitě neměla náladu vyvařovat a péct. A ještě abych se kvůli tomu na ně zlobila a pamatovala si to pro příště ![]()
@Anonymní píše: Více
No tak ale to si musis srovnat sama se sebou. Chces udelat bohate obcerstveni? Tak ho udelej. Nechces? Tak ho nedelej. To ze jsou oni setrny s tim prece nema nic spolecnyho. Nebo snad po tobe vyzadujou hostinu o peti chodech?
@Anonymní píše: Více
Pokud to delas kvuli manželovi, tak proc mu nevyhovis i v tom, ze mas ubrat pohosteni? To uz nedelas kvuli manzelovi? ![]()
On by to teda chtel jak? Jenom kafe a susenky?
@Pdoctor píše: Více
Tak větší pohoštění určitě být nemuselo, ale třeba kávu nebo čaj bych možná očekávala. Mně by na druhou stranu bylo trapně.
Nevim, ale ja osobne bych po pohrbu blízkého pribuzneho resila uplne jine veci, nez jestli jsem dostala kafe a susenku
A rozhodne bych se necitila ukrivdena nebo o neco ochuzena, pokud bych je od pozustalych nedostala.
@Pdoctor píše: Více
Tak si představ, že jedeš v zimě, únor, mráz nějakých 150 km. Přijedeš tam vymrzlá k blízkým příbuzným k tomu, ale pokud chceš byť čaj můžeš leda do hospody.
A je problém o ten čaj požádat? „Helenko, jsme vymrzlí, než půjdeme na pohřeb, můžeme si uvařit čaj“?
Vyžadovat po truchlících občerstvení, pokud to není zrovna kar, je dost trapné.
@unuděná píše: Více
Tak nevím, ale můj muž nebo i já jsme součást té truchlící rodiny. Ke mně když někdo přijede tak určitě žádat nemusí. Co se týká toho karu, ten stihli v hospodě před naším příjezdem. Patrně nebyla žádoucí naše účast.
A tobě/vám třeba nedošlo, že oni byli psychicky mimo a takové věci jim prostě nedojdou?. A to byl fakt takový problem je požádat o čaj?
Pokud jsou v rodině tak porouchané vztahy, že vás ani nepozvou na kar někoho vám blízkého (podíleli jste se na organizaci, když jste taky truchlící?), tak nějakej čaj je to poslední, co bych řešila. Pokud jste jeli vlakem v únoru, měla bych s sebou termosku a přijela rovnou na pohřeb, necpala se k někomu, kdo o mě evidentně nestojí.
@unuděná píše: Více
Tak pokud by byly porouchané vztahy, pak bych rok před tím nezvala jejich syna na oběd k sobě domů. Vlakem jsme nejeli, ale jak už jsme psala nějaké zásoby s sebou jsme naštěstí měli. Co se týká cpaní, pak mi nepřijde, že by se vlastní syn k matce do bytu cpal.
Nezlob se na mě, ale hrozně si protiřečíš. Vy jste byli děsně vymrzlí z auta, že jste potřebovali čaj? Oni vás tam pozvali? Jak jste se po úmrtí dotyčného angažovali v přípravě pohřbu, hostiny apod.? Vy to máte vůbec nějaké podivné v té rodině..
@izabe píše: Více
Pokud byli tak mimo pak mi nejde dohromady, že do hospody údajně na oběd šli. Před naším příjezdem.