Vánoční pohoštění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1213
18.12.24 12:56
@Liberalissima píše: Více

Tak já mu to určitě nevyčítám, ani jsem to nikdy neudělala. Konečně pozvala jsem ho já. Na druhou stranu pokud bych věděla, co bude následovat tak by mě to ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
18.12.24 12:59
@kemeny13 píše: Více

Tak „neustále omílat“. Máš pravdu, že vyčítat bylo nepřesné. Ale přijde mi fakt vtipné, jak se dokážeš na ten JEDEN oběd fixovat.

Připomínáš mi jednu mojí příbuznou, která mi v těžkých časech VELMI mírně vypomohla a už 15 let celá její rodina dělá, jak kdyby mi zachránili život a adoptovali mně zároveň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 13:04

Tak já jsem zároveň u jeho rodičů na obědě nikdy nebyla. Na návštěvě jen jednou před mnoha lety, která byla dost strohá, krátká a doufám, že i poslední. Zvláštním faktem, ale je, že ostatní návštěvy u matky byly brány jako samozřejmost, co jsme přivezli k jídlu. Dokonce jsme párkrát vezli třeba i brambory. Něco jako pití byla taky samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
18.12.24 13:07

Mně teda přijde normální, když někdo jiný vaří, dovézt nápoje nebo zákusek.

Jestli u vás ta vyžírka nebude někdo jiný spíš 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 13:12

My jsme, ale vozili hotové obědy včetně těch brambor a jiné věci. Takže tady se jen ohřívalo. Pravda, každý máme na vyžírku jiný názor. Ale když jsme třeba u toho pití nebo zákusků na návštěvu tak toho, co byl pozván k nám na oběd to nenapadlo ani ve snu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21395
18.12.24 13:14

A proc to napadlo vas? :think: Tam vezt brambory k obědu? Oni vam to rekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 13:16

Mě tahle diskuze krásně připomněla naší rodinu. Párkrát nás zvali tátovi příbuzní k sobě, naposledy před lety na Mikuláše. Mi jim to nikdy neoplatili. Ani žádnou cokoladu pro deti jsme nepřivezli. Táta má se sestrou trochu pošramocené vztahy, matka je nemá ráda nejspíš z principu (ale jsou tam i faktické důvody) Takže ta se neangažuje. A táta je buď línej, nebo nevím. :nevim: celý život mi vrtá hlavou, zda je fakt tak líný je pozvat a pohostit, případně koupit dětem tu blbou čokoládu, nebo zda tak moc svoje sourozence nemá rád :think: přitom konverzace probíhali normálně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1213
18.12.24 13:18
@PaníBovaryová píše: Více

Tak matka to brala jako standart, dokonce to řešila s mužem předem po telefonu. Nebylo to samozřejmě pro ně, oni bydleli zvlášť jen pro ní. Mě jen zarazilo, že od nás se očekává oběd, ale mi patrně nemáme čekat ani čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 13:22
@Anna766 píše: Více

No jistě, pokud jsou vztahy v pořádku, tak je jasné, že hostitel nabídne aspoň něco k tomu pití. Pokud ne a jsem vykoslá, nevidím důvod nepožádat tchýni o čaj, nebo si ho s dovolením jít udělat sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 13:28

Evidentně vztahy naprd. Tak se s nimi nevídejte a je to :nevim: Když ani jejich vlastnímu synovi nevadí, že s nimi s vlastní ženou netráví téměř žádný čas, tak je vidět, že tam nějaká patologie bude. Kdyby bylo vše ok, není důvod se s jeho mámou téměř nevídat, dítě svého rodiče jen tak neodstřihne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 13:31
@unuděná píše: Více

Tak mi už se s nimi pár let nevídáme, ani nejsme v kontaktu. Manžel to utnul a já jsem za to taky ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 13:33

No tak super, a proč se pořád točíš na tom, že jsi pozvala synovce na oběd a oni ti nenabídli ani čaj? To jsou nějaké nezpracované křivdy, nebo nechápu? Když jsem narážela na to, že není úplně normální lézt k někomu bez pozvání a že takhle fungující vztahy nevypadají, tak jsi vylítla jako čertík z krabičky a najednou přiznáváš, že se s nimi raději vůbec nevídáte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148843
18.12.24 13:36
@unuděná píše: Více

Tak já bych taky nežebrala o čaj a sama bych na návštěvě a to ani u rodiny do skříněk nelezla. Nedovolila bych si to, přijde mi to drzé, když tam nebydlím. Ale u nás je zvykem hostům nabídnout, tety i vaří oběd když tam jedeme i když jim to zakazuju, aby to nedělaly, že se tam nejedeme najíst :mrgreen: sama naprosto automaticky nabízím návštěvám pohoštění, něco upeču pokud návštěvu očekávám.
A když jsem pohřbívala rodiče, na kar jsem zvala všechny, a protože máme rodinný hrob mimo mé bydliště, tak jsem to měla objednané v místní restauraci. A co mě dostalo k slzám, že všichni mi řekli že si svůj oběd zaplatí sami, i když jsem jim říkala že peníze mám, protože věděli že jsem na to zůstala finančně sama. Sice mám sourozence, ale ten se ani nenamáhal na pohřeb dorazit, natož aby se jinak angažoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 13:40

Nesrovnávám s tím, co je normální v mé nebo jiné rodině. V naší rodině totiž máme krásné vztahy a když někoho někam pozveme, hostitelé se mohou přetrhnout s přípravou a hosté s donesením něčeho dobrého.
Jde o to, že pokud je rodina disfunkční, což tady tato evidentně byla, tak mi nedělá problém požádat o čaj, pokud je mi zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6733
18.12.24 13:42

Tak moje děti si u mě doma na návštěvě klidně čaj nebo kafe uvaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová