Vánoční pohoštění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1213
18.12.24 14:14
@unuděná píše: Více

Ne oni k nám naštěstí nejezdí. My k nim taky ne. Doufám, že konečně pochopili, že je nezveme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 14:16
@kemeny13 píše: Více

No jasně, vyvrcholení vzájemné neschopnosti nastavit nějaké fungování vztahů :nevim: Moje reakce byla na to, že „na další návštěvě od nás očekávali oběd“ - to tedy nevím, jak tohle vznikne. Napsali vám, že přijedou na návštěvu na nedělní oběd nebo co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 14:18

Asi už mě svým podsouváním vážně nebavíš. Končím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 14:19

Co ti kde podsouvám? Tak vztahy jste měli naprd, vy jste se cítili využívaní, nedocenění, tak jste to utnuli. Tohle vše jsi tu napsala ty sama :nevim: A vzhledem k tomu, jakým způsobem se vyjadřuješ, si myslím, že i druhá strana je takhle bez kontaktu spokojenější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
18.12.24 14:19

Protože je něco trochu jiného máma od rodiny a sotva dvacetiletý kluk. Kdybyste mu řekli, doveze :nevim:
Starší mají jít příkladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6737
18.12.24 14:22

A je tak těžké říct Prosím, dala bych si čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
18.12.24 14:23

Mluví o tom obědě jak kdyby to byla nejmíň cesta kolem světa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 14:29
@Liberalissima píše: Více

Měli jsme být stejně drzí jako matka, co brala jako samozřejmost, že něco dvézt je naše povinnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
18.12.24 14:49

Mně nepřijde žádná drzost poprosit hosty ať dovezou to či ono, v rámci nějakých možností samozřejmě. Kór když jde o rodinu nebo blízké kamarády.

Teď mi třeba tchýně doveze kachnu a surové uzené maso, protože u nich na SK mají lepší. Když k nám jdou na větší jídlo kamarádi, většinou prosíme buď o pití nebo o ovoce. Stejně tak se ptáme, co máme dovézt my, když někam jdeme - nikdo nemusí být „drzý“, zeptáme se sami a rádi ;)

Jako tohle je asi o sociální bublině, zrovna já se pohybuje v kruzích, kde je tohle běžné. My si třeba pomáháme vzájemně i uklízet po jídle :nevim:
Bereme návštěvy s jídlem prostě jako společně strávený čas se vším všudy, ne jako prostor pro Clash hospodyněk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 14:58
@Liberalissima píše: Více

Možná to mám jinak. V každé rodině jsou vztahy jiné, zvlášť pokud vycítí jedna strana jistou náklonost nebo velkorysost bere pak řadu věcí jako samozřejmou. Pak je na místě zavřít kohout a nejlépe ukončit veškeré kontakty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 08:49
@Anna766 píše: Více

To mi jako moc dobrý vztahy teda nepřijde. 8o

• Citovat
  • Upravit
148926
19.12.24 11:27
@Anonymní píše: Více

Však netvrdím že je. Tedy byl. Já už rodiče nemám. Mám se svými dětmi úplně jiný vztah než moje máma se mnou. Srdečnější, vřelejší.
Jen poukazuju na to, že ne všude je zvykem si dělat v cizích domácnostech sám pohoštění. Nedovolila bych si to ani u tet, s kterými mám vztah dobrý, nebo u kamarádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
19.12.24 15:58
@Anna766 píše: Více

Asi tak. Ke mně když někdo přijde na návštěvu, tak ho nenapadne se mi hrabat v kuchyni. Já to mám stejně a pokud jsem na návštěvě já, myslím, že je vše na tom, kdo je tam doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
19.12.24 18:24

Uvařila bych kafe a zakoupila BeBe sušenky. Zjevně to tak mají rádi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie