Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše: Více
Tak matka už od té doby rovněž zemřela. Co se týká pozvání na oběd byla určitě moje iniciativa. Pokud bych, ale věděla, že za rok bude oběd / kar/ v hospodě ze kterého bude vynechán vlastní syn, tak to neudělám. To úplně normální lézt k někomu bylo samozřejmě domluveno předem. Nebo myslíš, že když jsme tam následně jezdili s hotovými obědy tak jsme taky nebyli žádoucí?
@schnulla píše: Více
Tak, a druhá věc je, že když argumentovala stylem „to se syn musí zvát k mamce na návštěvu, nemůže prostě přijet?“ - pak ano, pokud jim to takhle funguje, že si chodí, kdy chtějí, pak by mě ani nepřekvapilo, kdyby si u ní zkrátka uvařil čaj. Já taky u našich nečekám, že mě máma bude obskakovat, ale to kafe nebo čaj si klidně uvařím sama a i pro rodiče ![]()
Moje děti se mnou bydlí, tak taky
já ale u mámy ne. Jakmile jsem odešla z domova, odevzdala klíče a už to nebyl můj domov.
@kemeny13 píše: Více
Ty jsi pěkná pohádkářka, nedivím se, že jste měli podivné vztahy.
Když jsme přišli do bytu potom, co jsme usedli nám bylo řečeno " Chcete něco"? Samozřejmě, že ne měli jsme naštěstí něco koupeno po cestě.
Jako by nestačilo říct „dáme si čaj maminko, jsme pěkně vymrzlí z té cesty. Děkujeme“ ![]()
@Anna766 píše: Více
Tak já i u mami si to kafe klidně uvařila a uvařila jsem ho i pro ni. Klíče od ní jsem taky doma měla, kdyby se náhodou něco stalo, abych se tam dostala.
Ne nejsem pohádkářka. Den s otázkou " Chcete něco "? byl dnem pohřbu. A neptala se nás matka, ale sestra. Já když přišel synovec na oběd jsem neměla potřebu mu podávat podobnou otázku, ale rovnou nosila na stůl.
A proč teda pak fňukáš, že vám chudáčkům zmrzlým ani ten čaj neudělali? Ačkoli se sestra zeptala
Že tys rovnou nosila synovci na stůl je snad samozřejmé, když jsi ho pozvala na oběd, ne? Vás snad jeho matka pozvala na kávu/oběd/čaj? ![]()
Ne nepozvala nás na ten čaj, jen na ten pohřeb. Jak už jsem psala my když jsme měli pohřeb tak jsme s tátou den předem vařili. Brali jsme jako samozřejmost, že když někoho zveme na pohřeb, že ho zároveň i pohostíme.
A znovu - to je jen a jen vaše iniciativa a nelze očekávat její návratnost. Vy jste byli pozvaní na pohřeb, místo toho jste přijeli na návštěvu, ok, ale proč se pak divit, že na stole nejsou chlebíčky a dort, ale pouze otázka „co si dáte?“ ![]()
Zvláštní pak, ale je, že při naší další návštěvě se od nás očekával oběd s naprostou samozřejmostí. Mně to aspoň k zamyšlení připadá. Takže bych řekla, že nejen, že slušnost jde úplně stranou, ale je na místě slušná drzost. Ale asi se neshodneme. Určitě bych už skončila.
Tak když si ho pozvala na oběd, tak se přece nebudeš ptát jestli něco chce ![]()
Tak to je věc druhá, oni od vás nemají co očekávat nebo se k vám zvát na jídlo. Tam je na místě asertivně sdělit, ať přijedou ve tři na kafe a bábovku, pokud nechceš vařit oběd ![]()
Určitě. Na oplátku bych čekal, že já dostanu aspoň ten čaj i bez ptaní.
Přesně
A ten příspěvek, kde ho zdrbla od hlavy až po palec za to, že si dovolil sníst vše a ještě se poptat po něčem hodinu po jídle (mladej kluk probůh!) - ukázka doroty hostitelky jedna radost ![]()
Ale chápeš, že v tomhle neexistuje žádné „na oplátku“?? Tys ho pozvala dobrovolně, z vlastní vůle, on z vlastní vůle přijal. To s matkou tvého chlapa a tím pohřbem nemá vůbec nic společného ![]()