Vánoční pohoštění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1213
18.12.24 13:43
@unuděná píše: Více

Tak matka už od té doby rovněž zemřela. Co se týká pozvání na oběd byla určitě moje iniciativa. Pokud bych, ale věděla, že za rok bude oběd / kar/ v hospodě ze kterého bude vynechán vlastní syn, tak to neudělám. To úplně normální lézt k někomu bylo samozřejmě domluveno předem. Nebo myslíš, že když jsme tam následně jezdili s hotovými obědy tak jsme taky nebyli žádoucí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 13:44
@schnulla píše: Více

Tak, a druhá věc je, že když argumentovala stylem „to se syn musí zvát k mamce na návštěvu, nemůže prostě přijet?“ - pak ano, pokud jim to takhle funguje, že si chodí, kdy chtějí, pak by mě ani nepřekvapilo, kdyby si u ní zkrátka uvařil čaj. Já taky u našich nečekám, že mě máma bude obskakovat, ale to kafe nebo čaj si klidně uvařím sama a i pro rodiče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148807
18.12.24 13:44

Moje děti se mnou bydlí, tak taky :mrgreen: já ale u mámy ne. Jakmile jsem odešla z domova, odevzdala klíče a už to nebyl můj domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 13:45
@kemeny13 píše: Více

Ty jsi pěkná pohádkářka, nedivím se, že jste měli podivné vztahy.
Když jsme přišli do bytu potom, co jsme usedli nám bylo řečeno " Chcete něco"? Samozřejmě, že ne měli jsme naštěstí něco koupeno po cestě.
Jako by nestačilo říct „dáme si čaj maminko, jsme pěkně vymrzlí z té cesty. Děkujeme“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6729
18.12.24 13:48
@Anna766 píše: Více

Tak já i u mami si to kafe klidně uvařila a uvařila jsem ho i pro ni. Klíče od ní jsem taky doma měla, kdyby se náhodou něco stalo, abych se tam dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 13:58

Ne nejsem pohádkářka. Den s otázkou " Chcete něco "? byl dnem pohřbu. A neptala se nás matka, ale sestra. Já když přišel synovec na oběd jsem neměla potřebu mu podávat podobnou otázku, ale rovnou nosila na stůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 13:59

A proč teda pak fňukáš, že vám chudáčkům zmrzlým ani ten čaj neudělali? Ačkoli se sestra zeptala :nevim: Že tys rovnou nosila synovci na stůl je snad samozřejmé, když jsi ho pozvala na oběd, ne? Vás snad jeho matka pozvala na kávu/oběd/čaj? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 14:04

Ne nepozvala nás na ten čaj, jen na ten pohřeb. Jak už jsem psala my když jsme měli pohřeb tak jsme s tátou den předem vařili. Brali jsme jako samozřejmost, že když někoho zveme na pohřeb, že ho zároveň i pohostíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 14:05

A znovu - to je jen a jen vaše iniciativa a nelze očekávat její návratnost. Vy jste byli pozvaní na pohřeb, místo toho jste přijeli na návštěvu, ok, ale proč se pak divit, že na stole nejsou chlebíčky a dort, ale pouze otázka „co si dáte?“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 14:10

Zvláštní pak, ale je, že při naší další návštěvě se od nás očekával oběd s naprostou samozřejmostí. Mně to aspoň k zamyšlení připadá. Takže bych řekla, že nejen, že slušnost jde úplně stranou, ale je na místě slušná drzost. Ale asi se neshodneme. Určitě bych už skončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6729
18.12.24 14:11

Tak když si ho pozvala na oběd, tak se přece nebudeš ptát jestli něco chce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 14:12

Tak to je věc druhá, oni od vás nemají co očekávat nebo se k vám zvát na jídlo. Tam je na místě asertivně sdělit, ať přijedou ve tři na kafe a bábovku, pokud nechceš vařit oběd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 14:12

Určitě. Na oplátku bych čekal, že já dostanu aspoň ten čaj i bez ptaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 14:13

Přesně :mrgreen: A ten příspěvek, kde ho zdrbla od hlavy až po palec za to, že si dovolil sníst vše a ještě se poptat po něčem hodinu po jídle (mladej kluk probůh!) - ukázka doroty hostitelky jedna radost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 14:14

Ale chápeš, že v tomhle neexistuje žádné „na oplátku“?? Tys ho pozvala dobrovolně, z vlastní vůle, on z vlastní vůle přijal. To s matkou tvého chlapa a tím pohřbem nemá vůbec nic společného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová