Vánoční pohoštění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1213
18.12.24 11:21
@PaníBovaryová píše: Více

Dělali jsme to dobrovolně samozřejmě. Připadalo nám to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 11:24
@kemeny13 píše: Více

Já neplivu, jen ti vysvětluju, že věci se nedějí „jen tak“, ale mají obvykle nějakou příčinu. Proto jsem se ptala, zda vás vůbec matka pozvala k nim domů. Třeba prostě chtěla truchlit s jinými rodinnými příslušníky a nějaký čaj pro samozvanou návštěvu prostě řešit nechtěla. A nevím, proč ti u vlastní mámy chlap ten čaj neuvařil sám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21390
18.12.24 11:25

Tak uz jsi poucena do budoucna.
Ja proste nedelam to, u ceho se citim vyuzivana. I za cenu toho, ze se ten druhy urazi. Musela jsem si tim projit s nejmenovanou pribuznou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.12.24 11:27

Asi tak. Já se přestala vídat s jednou kamarádkou. Ze začátku mi nevadilo, že se scházíme téměř výhradně u nás, říkala jsem si, že si aspoň děti pohrajou. Ven se jí většinou moc nechtělo. Postupem času jí nebylo blbé říct si klidně o něco konkrétního k jídlu (jakože pro dceru, prý nic jiného nejí) nebo zdržovat odchod do pozdních večerních hodin (po večeři), ačkoli jsme byly domluvené na kafe a hodinku návštěvy :roll: U ní jsem nebyla nikdy a ani jí nenapadlo třeba donést na návštěvu zákusky nebo džus dětem, zato kafe si dala klidně 3× :nevim: Holt jsem to utla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
18.12.24 11:28

Celou tuto diskuzi bych asi shrnula nasledovne:

1. Kazdy ma pravo si domu zvat, koho uzna za vhodne - tj. ma pravo odmitnout vsechny, koho doma nechce, nemusi si nikoho zvat tzv. ze slusnosti, ze se to ocekava…
2. Kazdy ma pravo pro navstevu (ne)pripravit pohosteni, jake uzna za vhodne.
3. Nikdo by nemel ocekavat (natoz vynucovat) reciprocitu poskytnuteho pohosteni.
4. Nikdo by si nemel vynucovat urcity standard poskytnuteho pohosteni.
5. Nikdo by nemel automaticky ocekavat, ze je u druheho zvan a vitany (a je jedno, ze se muze jednat o blizkeho pribuzneho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 11:32

Poučena určitě jsem a manžel taky. Jen nás oba překvapilo, že po čase se sami zvali na návštěvu k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21390
18.12.24 11:50

Me by to uz neprekvapilo. Ja jsem zazila i oslavy, kde jsme sedeli nasucho pomalu bez vody a jedna stranka rodiny jenom vybirala obalky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 12:02

Asi mám podobný názor. Za pár let poté byla v této rodině svatba jednoho ze synů. Taky předpokládám, že bysme měli přijet s obálkou nebo tučným darem, ale možná bysme taky seděli na sucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21390
18.12.24 12:12

A jak uciti, ze z vas kape, tak zacnou tech oslavosbirek porad vic 8) Ja zazila i dvoje „krtiny“ u jednoho ditete. Tresnickou je, ze pokrtene nikdy nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.12.24 12:22

Ale tak za mě je v těchto případech vůbec nejlepší všechno utnout. Já jsem byla docela ráda, že jsme v tom byli s mužem zajedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148824
18.12.24 12:27
@unuděná píše: Více

U nás to třeba není zvykem něco si vařit na návštěvě sami, návštěvu u rodičů nevyjímaje. Ani u kamarádky si nedovolím jí lézt do skříněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
18.12.24 12:44

A to si tam ten syn nemůže uvařit čaj? Já tedy když přijdu k mamce, tak nečekám, že mě bude obskakovat, ale v kuchyni si uvařím co chci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8525
18.12.24 12:44
:lol: :lol: :lol: Tak třeba na třetí pokus by to už klaplo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
18.12.24 12:48