Vánoční pohoštění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15900
17.12.24 12:08
@Anonymní píše: Více

Ono je to těžký se někdy zavděčit, já třeba nejím žádné sýry, tvarohy, ryby a když přijdu na návštěvu a bude na stole talíř se syrama, jednohubky s pomazánkou z tavenaku, chlebíčky s tuňákem a tvarohová buchta, tak si taky nic nevezmu :D Je mi to blby, ale nepřekonám se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152096
17.12.24 12:10
@Janee19 píše: Více

A co tě na tom baví je obskakovat a krmit, když víš že oni sami by ti nedali pomalu nic? Trochu sebemrskačské ne? Neříkám ať je necháš o vodě s ledem, ale proč jim podstrojovat jak kdyby to byla inspekce z čojky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
17.12.24 12:12
@Anna766 píše: Více

No protoze tu nejsou sami, je tu treba jeste mije mama atd. Ta je normalni. A je blbe jednem dat a druhym ne. Samostatne uz jsme je dloooouho nepozvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.24 12:47
@Alušáček píše: Více

Tak snad vědí, že to nejis. Tohle mám okoukaný. Když vím, že není rajče tak vynecháme rajče, když má alergii na lepek dostanou bez lepku. Takhle si představuju pohoštění.
I když jako jo, jsou lidi co jim to je fuk, že člověk roky něco nejí a pak si nemá z čeho vybrat. :,(. To mě trochu mrzí. O mě se ví, že bytostně nesnáším cibuli ale stejně ji daj pak snad úplně do všeho. Chlebíčky, chuťovky, brambůrky… To jo. To pak taky jsem jenom na vodě a kafi. Dnes už si netroufnu ani obrat chlebíček. :D

• Citovat
  • Upravit
893
17.12.24 12:51

Já nevím no…my sami takové sedánky naštěstí nepořádáme, ale tak pokud chci někoho pozvat a pohostit, tak nešpekuluju, co mi kdo kdy nabídnul, ne? A ještě chlap aby do toho kvákal, jako kdyby to vařil a činčal sám :-D. Pokud už do toho jdeš, tak udělej, jak jsi zvyklá, snad ty lidi zveš proto, že je ráda uvidíš, pokecáte a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.24 13:54

Tak někoho to prostě baví, stejně jako jiní před návštěvou uklízí jako splašení, jiní zase obdarovávají celou rodinu háčkovanýma ponožkama atd. :nevim: Já taky ráda pohostím každého, koho si pozvu na návštěvu, a to dokonce i kamarády, u kterých jsem doma nikdy nebyla. Má to samozřejmě svou míru - v momentě, kdy bych cítila, že toho zneužívají, tak to prostě nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152096
17.12.24 14:03
@unuděná píše: Více

A právě o té míře já píšu ale. A možná tohle měl na mysli zakladatelčin manžel. Protože fakt jako… proč? Proč dělat oběd, dezert, chlebíčky a já nevím co všechno pro někoho, kdo ti sám doma nabídne kafe a sušenky? Bych si připadala jako že jim potřebuju ukázat jak jsem lepší a jak na to mám. Oběd a posezení s občerstvením - pár jednohubek, nějaké cukroví, misky s oříšky a tyčinkami - taky udělá své. O to víc že budou mít i oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.24 14:04

Ale tak manžel s tím asi nemá nic společného, pokud po něm nechce den dovolené, aby jí s tím pomohl :mrgreen:
Jako chápu, že jí může mírnit, na druhou stranu pokud ona chce občerstvení udělat, ať je klidně desetichodové. Ale neměla by pak vyčítat, že dostali jen kafe a bebe sušenky. Každý na to pohoštění prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
17.12.24 14:05

Tak pohosteni bych delala tak, abych z nej mela dobry pocit a ne dle toho, co pripravi druzi priste na oplatku.

Navic nekoho to bavi, nekoho ne. Delas velke pohosteni, protoze z nej mas radost? Nebo se chces vytahnout a sklizet obdiv - „jeee, tys toho pripravila, ty ses sikovna, kdy jsi to vsechno stihla?…“

Navic pises, ze prijde nejblizsi rodina, takze setkate se predevsim proto, abyste se o Vanocich videli, ne? Myslim, ze kazdemu bude jedno, co bude za pohosteni. Nejak si nedovedu predstavit, ze bych u sestry nebo u nasich rodicu hodnotila, co mi pripravi za pohosteni… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5246
17.12.24 14:11

Stejně si chceš dokázat, že ty jsi nejlepší a tvůj manžel to ví, proto to nemáš přehánět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
17.12.24 14:19

Mně (a znám dost jiných) je vaření, prostírání a následná obsluha relax a baví mě to. A když jsem na nějaký svátek zvyklý na nějaké jídlo (na 2. svátek něco štěpánského), tak nebudu přece jíst sušenky, kvůli tomu, že přijde návštěva. A proč „trestat“ i matku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
17.12.24 14:25
@Luboš P píše: Více

Jasny, ale dle uvodniho prispevku se nezda, ze by zakladatelka pripravovala pohosteni nezistne proto, ze ji to bavi nebo ze chce udelat druhym radost…

Vzdyt pokud chce, at pripravi treba zazitkove desetichodove menu s vinnym parovanim, ale nemuze prece ocekavat, ze druhy to pripravi stejne, natoz stejny servis od druheho vyzadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152096
17.12.24 14:33
@Luboš P píše: Více

Tak to potom holt musí překousnout že ona sama dostane na návštěvě kafe a oplatku no. :nevim: Mě tedy přijde dost i oběd, takže potom občerstvení jako jednohubky a misky s dobrotami a nápoje je slušné pohoštění. A dělat ještě kvanta chlebíčků, dezert a jánevímco. Ale tak. já to dělat nebudu. Tak už jsem zticha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22217
17.12.24 18:55
@Liberalissima píše: Více

Jak muze mit nekdo rad vyzirku? :think: Kdyz je nekdo lakomec, tak proste neda, a pokud nezije se mnou a neomezuje me tim, tak je to jeho vec. Ale vyzirka? Ten jenom hledi, jak by se prizivil na muj ukor a energii. A takovou pijavici si prece nikdo dobrovolne nechova, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22217
17.12.24 18:58
@ibis píše: Více

Toto mi prijde uplne absurdni :mrgreen: Ale pokud by to byla pravda, adoptuji si kamosky, ktere si rady budou na mne ukazovat, ze jsou nejlepsi¡ :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová