Placení zdravotního pojištění

Anonymní
13.11.18 14:02

Placení zdravotního

Prosím o radu jsem momentálně zaměstnaná ve zkušebně. Chci ale odejít. A chtěla bych mít klid v princi s tím že si zaplatím pouze zdravotní. A následně bych šla v lednu na UP je to možné ????? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
82
13.11.18 14:06

Je :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33496
13.11.18 14:38

Tak odejdi, za prosinec si zaplatíš zdravotní sama, sociální není poviné. A v lednu jdi na ÚP. Žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.18 14:42

@arinecka díky Moc nebyla jsem si jistá. Tahle práce je na hlavu nastoupila sem 1.11 do obchodu ale vedení a kolektiv šílene. To se nedá. O prázdninách jsem byla na UP a pobirala podporu 2 měsíce. Takže bych měla mít nárok na 3 měsíce. Za poslední dva roky jsem byla rok a půl zaměstná, dále 4 měsíce na zkrácený, a teď Teda ten obchod ale tam to nevydržím.

• Citovat
  • Upravit
26856
13.11.18 14:47

A pro nechces jit na UP uz v prosinci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33496
13.11.18 14:53
@Anonymní píše:
@arinecka díky Moc nebyla jsem si jistá. Tahle práce je na hlavu nastoupila sem 1.11 do obchodu ale vedení a kolektiv šílene. To se nedá. O prázdninách jsem byla na UP a pobirala podporu 2 měsíce. Takže bych měla mít nárok na 3 měsíce. Za poslední dva roky jsem byla rok a půl zaměstná, dále 4 měsíce na zkrácený, a teď Teda ten obchod ale tam to nevydržím.

Tak pokud tě nenutí finance tam zůstat, tak odejdi. Ve zkušební době můžeš skončit kdykoliv. Jen jim pošli, nebo osobně dej výpovědˇa je to. Držím palce atˇnajdeš prima práci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.18 14:54

Aby jste nemusela platit prosinec stačí, když se zaregistrujete na ÚP ke konci prosince, a to třeba i 31.12. pokud budou úřadovat… Ze zákona stačí být jeden den v měsíci na úřadu práce a počítá se vám celý měsíc jako státem hrazená kategorie . Pracuji ve zdravotnictví pojišťovne. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.18 14:55

@cecetka no o tom přemýšlím ale stačily mi tam ty dva měsíce paní hned po 1 návštěvě mne chtěla poslat do práce někam kam sem vůbec nechtěla. Ale nedokázala pochopit že mám najitou práci ale až od dalšího měsíce což mi řekla že ji to nezajímá. Bylo tam toho víc. Přišla jsem o miminko a tapala se. Chtěla bych si ten prosinec udělat volno a snažit se a být hlavně v klidu. Ale uvidím možná zkusím i ten pracak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.18 15:12
@Anonymní píše:
@cecetka no o tom přemýšlím ale stačily mi tam ty dva měsíce paní hned po 1 návštěvě mne chtěla poslat do práce někam kam sem vůbec nechtěla. Ale nedokázala pochopit že mám najitou práci ale až od dalšího měsíce což mi řekla že ji to nezajímá. Bylo tam toho víc. Přišla jsem o miminko a tapala se. Chtěla bych si ten prosinec udělat volno a snažit se a být hlavně v klidu. Ale uvidím možná zkusím i ten pracak.

U nás ÚP nikoho nikam nehoní.Chceš být doma,nemáme s tím nejmenší problém.Z evidence nevyřazují.Anonym z důvodu,že nechci náš ÚP ukázat v pravém světle.Vím toto od švagrové a neteře,kteří tam bývají.My s manželem ještě nikdy.
Neteř ukončila školu k 31.1.Na ÚP trvalo měsíc,než šla k prcovnici,která jí má na starosti.Neteř s tím,že zatím práci nehledá,chce si užívat.Takže pracovnice sdělila,že práce,i pěkné je dost,že když by chtěla práci dřív,tak ať přijde kdykoli,jinak za 2 měsíce.A ještě jí sdělila,že evidence na ÚP se jí započítává do odpracovaných let.V září jí na ÚP nabídli asi 5 míst na dotace,vše kancelářská činnost,pěkné peníze,smlouva na rok.Takže si mohla vybrat.Od listopadu nastoupila.Jelikož tam byla navíc,tak jen okukovala a snažila se ulejvat.Po roce skončila a chce být opět doma,Nikdo jí nikam nehoní.Má pro ní pěknou podporu,to jí jako kapesné stačí.A na ÚP jí sdělili,že do 26 let má nárok na opakované práce s dotacemi,tzn. dostane se na zajímavá místa za zajímavé peníze.Tak prý bude cca půl roku doma a potom si zase vybere. Švagorvá také bývá takto doma.Prý v létě pracovat nebude,Je škoda ten život strávit prací.A vždy jí po několika měsících na ÚP dají pěkné místo.Je vyučená a není problém jí dát administrativní činnost.A sama říkala,že ještě jí nikdo nikdy nenutil někam běhat pro razítka-to už se prý dnes nedělá.
U nás je hrozně nízká nezaměstnanost,firmy marně hladají zaměstnance,Jsou z toho nešťastný.A ÚP jim v tom vůbec nápomocen není.

• Citovat
  • Upravit
82
13.11.18 16:55
@Anonymní píše:
U nás ÚP nikoho nikam nehoní.Chceš být doma,nemáme s tím nejmenší problém.Z evidence nevyřazují.Anonym z důvodu,že nechci náš ÚP ukázat v pravém světle.Vím toto od švagrové a neteře,kteří tam bývají.My s manželem ještě nikdy.
Neteř ukončila školu k 31.1.Na ÚP trvalo měsíc,než šla k prcovnici,která jí má na starosti.Neteř s tím,že zatím práci nehledá,chce si užívat.Takže pracovnice sdělila,že práce,i pěkné je dost,že když by chtěla práci dřív,tak ať přijde kdykoli,jinak za 2 měsíce.A ještě jí sdělila,že evidence na ÚP se jí započítává do odpracovaných let.V září jí na ÚP nabídli asi 5 míst na dotace,vše kancelářská činnost,pěkné peníze,smlouva na rok.Takže si mohla vybrat.Od listopadu nastoupila.Jelikož tam byla navíc,tak jen okukovala a snažila se ulejvat.Po roce skončila a chce být opět doma,Nikdo jí nikam nehoní.Má pro ní pěknou podporu,to jí jako kapesné stačí.A na ÚP jí sdělili,že do 26 let má nárok na opakované práce s dotacemi,tzn. dostane se na zajímavá místa za zajímavé peníze.Tak prý bude cca půl roku doma a potom si zase vybere. Švagorvá také bývá takto doma.Prý v létě pracovat nebude,Je škoda ten život strávit prací.A vždy jí po několika měsících na ÚP dají pěkné místo.Je vyučená a není problém jí dát administrativní činnost.A sama říkala,že ještě jí nikdo nikdy nenutil někam běhat pro razítka-to už se prý dnes nedělá.
U nás je hrozně nízká nezaměstnanost,firmy marně hladají zaměstnance,Jsou z toho nešťastný.A ÚP jim v tom vůbec nápomocen není.

Uvědomujete si, jaký protimluv jste napsala??? UP není nápomocen zoufalým zaměstnavatelům, protože nejsou lidi a na druhou stranu chválíte přístup nějaké pobočky, kde neplní svou úlohu a nezprostředkovávají zaměstnání a nechají se uchazeče flákat??? WTF??? Lidi mezi dvěma zaměstnáními musí v dnešní době pochopit, že UP není žádná zašívárna a pokud nejsou ochotni přijmout práci, která se jim nabízí, zůstat doma jako samoplátci. Tazatelka má zdravý rozum :potlesk: Na rozdíl od vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.18 13:13
@lootseek píše:
Uvědomujete si, jaký protimluv jste napsala??? UP není nápomocen zoufalým zaměstnavatelům, protože nejsou lidi a na druhou stranu chválíte přístup nějaké pobočky, kde neplní svou úlohu a nezprostředkovávají zaměstnání a nechají se uchazeče flákat??? WTF??? Lidi mezi dvěma zaměstnáními musí v dnešní době pochopit, že UP není žádná zašívárna a pokud nejsou ochotni přijmout práci, která se jim nabízí, zůstat doma jako samoplátci. Tazatelka má zdravý rozum :potlesk: Na rozdíl od vás…

Vůbec nechválím přístup pobočky.Nelíbí se mě,že se nechávají nezaměstnané doma,když práce je všude okolo hodně a člověk si může i vybírat.Zrovna dnes když jsem studovala svojí výplatní pásku a viděla odvody na sociální pojištění,tak jsem zjistila,že těch tisíc co z mého platu jde na sociální sféru je opravdu moc.
Proto vidím paradox,že u nás je možno být několikrát několik měsíců bez problémů na ÚP a tazatelce se jedná o jeden jediný měsíc a má problém.Přišla o miminko,další měsíc již práci má,tak myslím,že by jí na ÚP mohli ten měsíc ponechat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová