Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ve čtvrtek jsem byla na prvním screeningu ve 13+2 tt, vše dopadlo dobře. Akorát se mě doktor ptal, jestli jsem krvácela, řekla jsem že ne a víc k tomu nic neřekl. Pak jsem si přečetla že mám v těhu knížce napsáno " placenta na zadní straně, placenta marginalis"
Co jsem si přečetla na netu tak jsem z toho docela vyjukaná, nechápu proč mi nic neřekl.
Myslíte že to tedy není nic vážného? Chtěla bych moc rodit přirozeně. ![]()
Myslím, že v takhle raném těhu má spoustu času se ještě povytáhnout, takže neházej flintu do žita
Konečná poloha se většinou stanovuje až po 30. tt. Jen mě překvapuje, že ti k tomu doktor nic neřekl, v takových případech je podle mě na místě klidovější režim, ale zas jestli k tomu nic neřekl, tak si asi myslí, že to není potřeba. Ale chápu tvoje obavy, ten můj je taky takový nemluvka, vždycky mi tam něco napíše, já se vyděsim a radši mu volám - on mi to vysvětlí a je klid ![]()
@Patie On to právě nebyl můj doktor, byl to nějaký jiný, ale ke všemu ostatnímu mi řekl všechno, tak si říkám že to asi nebude nic závažného
…
Kdybych si to nenašla na netu, ani o tom nevím, ono snad lepší nehledat…
@robatko23 ahoj v tomto týdnu tehotenství prý takto uloženou placentu má každá 3.žena… já jsem jí měla a zhruba od 32tt už jí mám posunutou správně - za týden rodím přirozene:-) jinak klidový režim jsem žádný nedodržovala - naopak sportovala jsem a dělala na baráku až vlastně doted a mela jsem asi stesti žadný krvaceni ani nic podobneho…včera jsem měla termín a nic -) takže budu přenášet
@robatko23 Věř mi, že ne
Můj mi napsal zase do průkazky po zánětu v 16.tt CS 2 a já vyplašená, že se otvírám nebo tak něco ![]()
Nizko polozenou placentu (ovsem ne marginalis) na zadni strane mi doktor sdelil ve 22tt na velkem screeningu v nemocnici. Byla jsem pekne vyplasena. Muj gynekolog mi potom na UZ ukazal, ze podstatne je, kde je placena uchycena. U me nahore a ackoliv je jeji konec blizko porodnim cestam, podstatne je prave to, ze ma tendenci se vytahovat smerem za tim uchycenim. I kdyz na zadni strane mene, nez na predni. Jak jsem to mela ve 13tt nevim, nikdo nic na prvotrimestralmim screeningu neresil a ja myslim, ze je moc brzy delat zavery. Pozadej sveho doktora at ti to vzdy na UZ ukaze a urcite uvidis, jak se vytahuje. Ve 13tt snad ani byt vytazena nemuze.