Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, chci se zeptat zda také některá máte zkušenosti z vcestnou placentou.jsem v 28tt a doktor mi řekl,že mi placenta přesahuje branku. myslíte že je ještě čas na to aby se posunula nahoru, nebo už je pozdě? a také jak jste to proživali vy a co pak porod, prý se může placenta začít odlučovat a to je pak velmi nebezpečné.
Urcite je jeste cas na to aby se vytahla. Me se trochu vytahla od 32tt do 36tt , ale mela jsem placentu uplne dole , zcela prekryvajici branku, takze mi ani tohle povytazeni nepomohlo a stale prekryvala porodni cesty uplne. Ale kdyz ji mas jen castecne, tak samozrejme je sance velka a s placentou blizko porodnich cest uz se da v tech vetsich porodnicich rodit normalne.
Ahoj,ja jsem to mela taky asi ve 3 mesici tehotenstvi a spravilo se to za par tydnu jsem ji mela uz normalne,ja si myslim ze by se ti mohla jeste posunout nahoru,jinak drzim pesti pa ![]()
Ahoj, taky to mám jako ty. Ještě v 21tt jsem jí měla stále nízko, ve 32tt mě bude dr. dělat poslední podrobnější UTZ a tam zjistí jestli se to upravilo.
Musím být na sebe opatrnější, nic těžkýho netahat…
Navíc mám rizikovku,protože jsem až do konce třetího měsíce špinila i krvácela. Tak uvidíme,jak to nakonec dopadne. Hlavní je,aby prcci i my byly v pořádku.Je mi jedno jestli budu rodit normálně nebo císařem,hlavně,aby to dopadlo dobře.
Já jsem měla od 17.TT placentu previa mrginalis. Trochu se vytáhla, ale stejně zasahovala do vnitřní branky, tak jsem rodila CS. A v pohodě.
![]()
Odlučovat se samozřejmě může začít, ale chce to klidový režim. Hodně odpočívat a ležet, no a samozřejmě bez sexu
(to ti ale lékař určitě řekl, že!)
Já měla placentu ve 20tt mimo dolní segment a nyní - v 26tt mi Dr. zjistila, že překrývá půlku vnitřní branky. Takže se musím šetřit a čekat, zda se vytáhne, navíc mi velmi často tvrdne břicho, tak mám velmi vysoké dávky magnesia.
mě také hodně tvrdne břicho,také mám magnesko. Budu doufat,že se mi ta placenta také povytáhne nahoru. Ale mám doma už jedno malé dítě a je těžké se šetřit.
jsem v32tt a na ultrazvuku zjistili ze mam placentu velmi nizko a mala ji ma nekde u hlavicky doktor mi k tomu nic nerekl
na netu jsem cetla spostu prispevku a nevim zda byt v klidu nebo se bat 1syna jsem rodila cisarem narodil se na 31tt tak se trochu bojim ![]()
Ahoj holky, ve 30. týdnu jsem byla na UTZ a doktor mi zjistil toto. Myslíte, že se může ještě posunout a budu moc rodit normálně? Mně teda říkal doktor i tak, že to určitě půjde, ale chci vědět, jestli to tak třeba někdo měl.
Děkuji moc.
Ahoj holky, jsem v 10tt a mám stejnou anamnézu ![]()
Měly jste to některá v tak brzkém těhotenství?
@Nina Filipi píše:
Ahoj holky, jsem v 10tt a mám stejnou anamnézu
Měly jste to některá v tak brzkém těhotenství?
Neměla jsem to tak brzo - nebo spúíš jsem o tom něvěděla - ale říkal mi dr., že se většinou během těhotenství „vytáhne“. Já teda neměla „marginalis“, ale úplně vcestnou, tak se mi nevytáhla, ale kamarádka třeba asi od 15.tt věděla, že ji takhle má, teď je ve 30.tt a placenta je přesně tak, jak má být… Pro tebe je strašně brzo na všechny úvahy, to se ještě tisíckrát může změnit ![]()
Ahoj holky, oživuji diskuzi. Patřím mezi vás, achjooo. ![]()
V 19tt jsem měla placentu přes VB, ve 23tt jsem měla placentu marginalis na zadní stěně. Doktorka mě uklidnuje, že se ještě vytáhne, ale já mám strach, nééé ze sekce, ale z předcasného porodu
Zatím jsem neměla žádné potíže, nekrvácím, nic mě nebolí. Syna radši nezvedám a doma jen uvařím a dělám lehké domácí práce.
A muj dotaz je, která má zkušenost z placentou marginalis na zadní stěně a jejím následném vytažení? Za 14 dní jdu do porady a modlím se, aby byla výš
děkuji za odpovědi.
Ahoj vsem,
Snad mi nekdo po tolika letech odpovi
Vsude jen ctu diskuze, jak mely zeny stejny problemy jako ja a jako vy, ale uz jsem se nikde nedocetla jak vlastne dopadli.
Rodili jste nakonec cisarem, nebo to doktori riskli a byl porod spontanni? Nastali komplikace? Rozhodne nehodlám riskovat svuj vlastni i mimina zivot.
Diky za odpovedi.