Placenta v dolním děložním segmentu

1027
6.5.05 19:27

Placenta v dolním děložním segmentu

Prosím o radu všechny maminky a těhulky. Co znamená, když je placenta v doním děložním segmentu? Děkuji moc
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
208
6.5.05 19:42

Ahoj Bosorko,
mělo by to znamenat, že se placenta uchytila ve spodní části placenty (obvykle se uhnízdí v horní části) a mohla by překrývat děložní hrdlo(tzv.vcestná placenta), ale pokud bys měla vcestnou placentu, gynekolog by ti to pravděpodobně řekl-hrozí pak určité komplikace-špinění, krvácení… Pokud bys měla vcestnou placentu, je nutný klidový režim!!! (mám za sebou smutnou zkušenost, takže vím o čem mluvím..)
Držím pěsti, ať je vše v pohodě!!!
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
6.5.05 20:19

Čauky, i já s tím mám zkušenost. Až do 21tt.jsem měla placentu dost nízko u hrdla. A nyní jsem ve 22tt. a začíná mi lézt nahoru. Gynekolog mi řekl,že si mám dávat pozor hlavně při sexu,že bych mohla začít krvácet,ale jinak je to asi na genech každé z nás.Jak v tobě mimísek poroste :) ,tak se ti začne postupně placenta zvedat.Ze začátku asi tak v 10tt. jsem trochu špinila a stačilo,když jsem si vzala askorutin. Tak hlavu vzhůru,ono se to samo zlepší. monýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
6.5.05 20:25

Děkuji holky, jsem v 22. týdnu a dolní okraj placenty mám 20mm nad vnitřní brankou - dle UTZ. Do poradny jdu až v pátek.
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
6.5.05 22:06

Ahoj Bosorko,
taky jsem měla placentu dole,doktor mě chtěl nechat doma,nakonec řekl že uvidíme podle další kontroly.Pak to ale bylo dobrý. Čim víc miminko roste,placenta se posouvá nahoru,tak se neboj,bude to dobrý
Pa Kelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
6.5.05 22:40

Placenta

Ahoj,také jsem měla problémy s placentou.Rozhodně to chce klid, sex bych raději vynechala. Také není pravda, že čím víc miminko roste, tak placenta se sune nahoru. Naopak jak malá rostla, tak mi placentu tlačila na hrdlo.Kolem 25. týdne už víš, zda placenta zůstane uložená dole téměř jistě. 1. těhotenství jsem měla vcestnou placentu, skončilo to předčasným porodem a utržením placenty, takže pozor.Začalo to krvácením až ve 25. týdnu, které pokračovalo až do 34. týdne , kdy jsem porodila (34+0).Celou dobu jsem ležela, skoro pořád v nemocnici.Do toho 25. týdne jsem neměla žádné problémy. Nekončí to takhle vždycky, ale určitě bych to nepodceňovala. Při 2. těhotenství jsem to sledovala a hrozně se mi ulevilo, když ve 25. týdnu jsem měla konečně jistotu, že je vše jak má být.Ahoj a držím palečky.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
6.5.05 22:52

Asi je to individuální,ale u mě to opravdu tak bylo a i doktor to potvrdil,že čim se zvětšuje děloha,tak ta plcenta se posouvá nahoru
Kelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
6.5.05 23:11
  1. Placenta a její umístění je z větší části ukončena kolem toho 25.týdne.Pokud dochází k nějakým posunům dál, tak je to jen velmi malé posunutí, které třeba u vcestné placenty je velmi často nepatrné.Ale i přesto těhotenství může probíhat dál normálně :D . Mohu to říct z vlastní zkušenosti (i když ten konec byl jiný :oops: ), a také jsem o tom byla informována svým tehdejším gynekologem a gynekologem současným (mimochodem se vůbec neznají).Rozhodně to chce hodně hlídat a ten klid je na prvním místě.Petra
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
7.5.05 10:57

Take jsem mela placentu v dolnim segmentu a taky jsem zacala silet, protoze jsem sama Dr. (ne teda gynekolog) a tak jsem si ze skoly pamatovala, co vsechno „strasneho“ to znamena. No samozrejme jsem si to pamatovala uplne spatne :) Pokud neni placenta tzv. vcestna, tzn. ze zasahuje pres nebo na okraj branky delozni, tak je to jedno jestli je v dolnim nebo v hornim segmentu. Jestli nezasahuje pres branku jde spolehlive na 100% poznat az tak okolo 30tt. Umisteni v dolnim segmentu neni uplne typicke, casteji je placenta umistena v hornim segmentu, ale Dr. to ze je v dolnim segmentu zduraznila prave jenom proto aby se vic sledovalo jestli neni nahodou vcestna, jinak to fakt nic neznamena. S rostouci delohou se placenta jakoby vytahuje nahoru, ale je to jenom relativne, protoze del. branka zustava na svem miste a deloha se zvetsuje. Je mozna trochu castejsi krvaceni v prubehu tehotenstvi, ale Dr. zduraznovala, ze to neni nic kvuli cemu bych se mela nejak extra setrit.
Ve 30tt jsem mela placentu zhruba na zadni stene, takze se opravdu „povytahla“ a problemy ani v tehotenstvi ani pri porodu jsem nemela zadne. Pohodove a bezproblemove tehotenstvi preje Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
1.2.19 05:42

Dobré ráno jdu si k vám pro radu. Včera jsem byla u gynekologa kde mi řekl, že mám placentu přichycenou na spodní části dělohy. Jsem nyní 11+1 dle UZ 10+4. Řekl jen jak se chovat když nastane krvácení a nic víc. Máte někdo zkušenosti? Je lepší jít na neschopenku? Zatím naštěstí žádné špinění ani krvácení nebylo. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
1.2.19 06:30

@Katar mam to stejne, ja nyni 15. Tyden, taky zadne problemy (tuk tuk), jen me doktorka upozornila co delat a co ne, do prace jsem do dneska chodila, ale uz nebudu, ale z jineho duvodu nez komplikaci… takze kdyby nekdo neco vic vedel, taky si rada prectu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 06:52

Mela jsem to tak v minulem tehotenstvi. Do 14tt bez problemu. Pak se placenta zacala vytahovat a nastal kolotoc spineni. Pry normalni. Hneda krev=stara krev, jak se placenta utrhne a povytahne, to je pry v poradku. Cervena krev=problem, jit k lekari. Bez sexu, nic nezvedat, nesportovat atd. Na kontrole v 19tt doktorka s hruzou v ocich zjistila, ze nemam plodovou vodu. Odtekla bez meho vedomi behem tydne od minuleho ultz a vsakla se do vlozek. Primar doporucil to ukoncit vyvolavanym potratem s naslednou revizi v narkoze… Nekomu se pry placenta posune nahoru bez problemu, mne bohuzel ne.

• Citovat
  • Upravit
Janli
1.2.19 07:00

Je to celkem častý a ve většině případů se sama bez problémů vytáhne nahoru.

• Citovat
  • Upravit
1.2.19 07:25

Taky jsem ji mela hodne dole, tim jak brisko poroste by se mela vytahnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
1.2.19 07:26

Taky jsem mela. Placenta se vytahla,ale spinila jsem do 20 tt. Ted uz mame holcicku na svete. Drzim palce at je vse v poradku :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky