čípky proti nevolnosti

74
5.5.05 11:19

čípky proti nevolnosti

Ahoj těhulky a maminky,

slyšela jsem, že jsou nějaké čípky proti nevolnosti v těhotenství.Máte s tím někdo zkušenosti?Dají se koupit bez předpisu a nejsou škodlivé pro mimi?

Děkuji za rady a Vaše zkušenosti.

Jarča 6tt a Mareček (17m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
5.5.05 11:30

Ahoj Jarčo,

dostala jsem jedny od dr. protože nevolnosti byly fakt šíííílený. Jmenovali se Torecan, ovšem driják (jen v nutných případech, kdy jsou výhody pro matku větší než riziko pro plod) a podle příbalového letáku ty rizika pro plod byly dost velký. Vzala jsem všehovšudy dva, protože vůůůůbec neúčinkovali :twisted: A víc jsem to nezkoušela, protože jsem nechtěla ohrožovat mimčo.....
Na nevolnost mi občas pomohli lízátka Gravipop - v lékárně se dají koupit.

Měj se a ať je brzy líp (mě nevolnosti střídavě trápí celé těhu, ale už jsem si zvykla :wink: )
NiKi 35 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.5.05 11:31

Ahojky, ja jsem mela od doktorky na tehotenske nevolnosti doporucene zazvorove tobolky Ginger. Daji se normalne koupit v lekarne, krabicka po 20 tobolkach stoji stovku. Ja jsem je nastesti nakonec moc nepotrebovala. :D
Romca a 5 mesicni David

• Citovat
  • Upravit
1128
5.5.05 12:03

Ahoj já měla předepsaný taky Torecan, ale protože jsem si přečetla příbalový leták, kde píšou že můžou poškodit plod tak jsem to nebrala. Dr. mi ale říkal že jsem se nemusela bát, že prý do toho letáku musejí napsat všechny případy které nastaly při zkoušení tohoto přípravku, i kdyby to byl jen 1 případ a ani to prý nemuselo být kvůli tomu. Párkrát jsem ho vzala ale moc nezabíral. Taky můžeš Rennie tabletky (nevim jestli se to takhle píše). Mě ale nezabíralo nic, vlastně mléko po ránu, studený. A že jsem vyzkoušela spoustu věcí. Tak držím palce. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
5.5.05 12:10

Jo, mě teda docela zabíralo zapít nevolnost ledovou vodou, nejlépe s bublinkama..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
5.5.05 12:35

Taky jsem dostala Torecan a doktor mi řekl, ať se nestresuju příbalovým letákem, že tam píšou všelicos. Já jsem ho nakonec stejně nevyužila, protože mě zrovna nevolnosti skončily, ale svému gynekologovi věřím, je to starý praktik a myslím, že ví, co říká. Tak bych se toho torecanu asi nebála.

Kamárádka jela na zázvorových perníčkách z IKEI ( a navíc jsou moc dobré).

Ať to rychle přejde
J+K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.5.05 13:26

Ahoj,
na bolest žadludku, pálení žáhy a s tím související nevolnosti mi pomáhá ANACID - je to gelová tekutina, kterou spolkneš a to jediné pomáhá zase mě. :) Doktorka mi ho doporučila a příbalový leták je celkem ohleduplný k představivosti těhulek :lol: (je tam jen, že v těhu, se má brát jen na doporučení lékaře. Víc nic.)
Je volně prodejný v lékárně.

Veronika, Barča 7,5m a pidižvík*

• Citovat
  • Upravit
8276
5.5.05 14:39

Ja zkousela i ty lizatka (uplne bez efektu) a k le bublinkove vode…to jsem rovnou mohla letet na zachod. Ja musela jist max po 2 hodinach male mnozstvi jidla, ale ani to nebylo 100%. Kamoska zase jedla rano v posteli suchy chleba. Proste je to uplne individualni, kazda si musi najit to svoje. Ale ono to za par mesicu prejde, u me behem 4.m. bylo po nevolnostech.
Ahoj, Alena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
5.5.05 15:57

Ahoj,
mě občas pomůže kombinace něčeho malého ještě v posteli + lízátka Gravipop, dají se koupit v lékárně, je jich 12 v balení a stojí cca 50,–Kč, mají různé příchutě.
Přeju, ať nevolnosti brzy pominou a nastane pohodové těhotenství.
Verča 9tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
5.5.05 16:56

ahojky,
mě moc pomohlo homeopatikum Gastrocynézine(cucá se) a fakt se osvědčilo:-)) Jinak od doktorky jsem dostala klasicky Torecan čípky, určitě nejsou škodlivé pro plod, jinak by je nepředepisovali těhulkám:-) Jak už tady někdo psal, prostě v příbalovém letáku musí být co nejvíc negat. účinků kdyby náhodou.............. tak aby byli krytý:-(
Pa H+L 21tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.5.05 19:56

Taky jsem měla na nevolnost Torecan a teď čtu z příbalového letáku:„Riziko pro plod nelze zcela vyloučit.Výzkum, který by prokázal nebo vyloučil postižení plodu nebyl proveden.Během těhotenství by tento lék neměl být podáván, s výjimkou případů, kdy se předpokládá, že možný přínos této léčby pro matku je vyšší než riziko pro plod.“Takže NIKi nevím,jak jsi přišla na to, že rizika pro plod jsou fakt velký. Ani mě nijak extra Torecan nepomáhal, ale pak mi jeden dr. poradil, ať piju hodně studenou Coca-Colu (musí být ta pravá a žádná náhražka) a to mi dost pomohlo.Pije se po malých douškách a je dobré jí nechat „vybublat“.
 Ahoj

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí