Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
taky jsme srpnový…čekáme kluka, tady doufám že se doktorka ne zmýlila
Ke konci ultrazvuku nám řekla že má jednu ručičku pod bradičkou a druhou mezi nožičkama a i kdyby se fakt spletla, tak je to jedno. Hlavně, aby to bylo zdravé. Když to bude holka, tak bude mít holt modrý pokojík ![]()
Momentálně jsem ve 24tt a malej se má velmi čile…občas mi přijde, že trénuje karate ![]()
Jestli se mohu zeptat, jak máte velké bříško? Já ho moc velké nemám
Když se s někým bavím a dojde na to v kolikátém měsíci jsem a já na to odpovím, že v 6 měsíci, tak všichni říkají že to není možný…prý mě typovali tak na 3 měsíc.
Ze začátku a i teď si moc přeju, aby mi bylo vidět bříško…závidím maminám, které se pyšní svým bříškem.
Přeji krásnou noc.
Ahoj, no vidíš a já mám problém opačný, bříško mám obrovské až mají lidi poznámky typu…„to tam máš miminko i s kočárkem?“ nebo „nemusíš rodit hned tak velké dítě jako je tvůj manžel“.
Asi je dobré se na to vykašlat a z řečí lidí si nic nedělat. No hlavně že jsme všichni zdraví, ne?
Komka 28tt
Ahojky,
ja mam ten samy problem. Jsem ve 20tt. Brisko sice mam, ale malicke. Je pravda, ze jsem bricho nemela ani pred pocetim. A jeste by me zajimalo, kolik si pribrala na vaze. Ja mam ted navrch 6 kg.
Nic si z toho nedelej, ono taky zalezi na tom, jak tam to miminko lezi.
pa
Ahojky Leni - Pyskor,
ve 20tt na mě nebylo vůbec nic znát. Ještě do nedávna jsem chodila v normálním oblečení, teď už musím nosit kalhoty pro těhulky.
S váhou jsem byla na tom asi takto:
když jsem otěhotněla zhubla jsem z 65 na 62 kg, nebylo to kvůli nevolnostem, ale kvůli tomu, že jsem neměla na žádné jídlo chuť.
Na začátku druhého měsíce jsem každé ráno stála cca 10 minut před otevřenou ledničkou a vybírala si co musím sníst. Cca na konci druhého měsíce mě to přešlo a začala jsem trochu víc jíst. Dnes jim normálně - nepřecpávám se.
Takže shrnuto a podtrženo…jsem 25tt a vážim 66 kg.
Všimla jsem si, že jsi z Brandýsu nad Labem. Budeš tam rodit? Já ano. Znáš někoho, kdo tam rodil a pokud ano, tak má s tím kolektivem dobré nebo špatné zkušenosti?
Jinak přeji dobrou noc.
Ahoj Nikol,
jsem z Brandýsa a budu tam také rodit - v září. Dnes tam chodím ke gynekoložce, která je zároveň vedoucí porodnice - MUDr. Mikysková. Nechodím k ní dlouho, ale za tu dobu, co jsem v její péči musím říct, že jsem opravdu spokojená. Jelikož jsem měla ze začátku těhu problémy, vyzkoušela jsem si zdejší porodnicko-gynekologické odd na vlastní kůži, byla jsem zde 2 dny hospitalizovaná. Musím konstatovat, že veškerý personál se k nám choval velice hezky.
Před měsícem tam rodila moje kamarádka, tak jsem si mohla prohlídnout i porodnickou část. Bohužel měla velice těžký a dlouhý porod, který skončil komplikacema. Měla problémy už před porodem, kdy byla 3 týdny hospitalizovaná kvůli vysokému krevnímu tlaku a špatnému krevnímu obrazu, před porodem měla ještě silnou angínu a porod se jim dlouho nedařilo vyvolat. Tak že ona není zrovna nejlepší příklad.
Na druhou stranu mám hodně kamarádek, které tam odrodily bez sebemenších problémů - je to malé oddělení. To víš, na blbce narazíš všude, tak doufám, že nám se nějaká negativní zkušenost vyhne.
Boumaska
Ahoj Boumasko,
můj termín je 19 srpna, stejně si myslím, že to bude dříve
…měla jsem o 15 dní pohyby dríve. A co ty, cítíš už pohyby?
Jinak do nemocnice se chystám poslední sobotu v tomto měsíci (každou poslední sobotu v měsíci mají den otevřených dveří) ukážou ti hekárnu, porodní sál, pokoj a odpoví ti na tvoje otázky.
Já osobně jsem žádné komplikace neměla, stejně si myslím, že to pro tu maminu musí být psychicky dost vyčerpávající. Všem maminám i miminkám bych přála hóóódně zdravýčka ![]()
Zatím ahojda.