Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám dotaz. Jsem ve 23. týdnu a mám placentu uloženou vepředu a nízko. Když chodím, postavám nebo uklízím, tak mě břicho táhne jakoby dolu a trochu poboliva. Chtěla bych si koupit těhotenský, podpůrný, ortopedický pás. Jediné, co nemůžu nikde najít je, jestli něčemu nevadí ta placenta nízko vepředu. Nemáte někdo zkušenost nebo nějaké informace? Moc dekuju ![]()
@Lumíkovec muze se te zeptat, jak citis pohyby? Ja mam taky vepredu, ale asi nahore, teda aspon dr nic nerikal, zeby byla nizko, jsem ve 20 tydnu a pohyby citim hodne nepravidelne a jakoby tak tlumene..a vecsinou jenom s rukou na brise ![]()
@romik0013 ja mam placentu také nahoře vepředu. Teď jsem 24 týden a pohyby od začátku cítím jen dole v podbřišku az ted cca týden někdy i okolo pupku. Já ji mam teda na pravé straně
@romik0013 No pravidelně až posledních pár dní. Od toho 20. týdne občas nějaký kopanecek pod pupíkem, ale ani jsem si nebyla jistá, že je to ono
teď už je cítím víc a několikrát denně
nejvíc, když sedím s nahama nahoře, ve stejné výšce, jako mám zadek a taky v leze
ja tu placentu vepředu tušila, právě kvůli těm málo pohybům a ve středu mi ji doktor potvrdil. Neboj, jak mimco poroste, budou cítit víc a víc ![]()
@katrih ja ani nevim na ktery ji mam strane
asi se nejakych vyboulenin nedockam ![]()