Zůstat v práci nebo ne?

b22
273
15.7.17 08:46

Zůstat v práci nebo ne?

Jsem čerstvě těhotná, v práci jsem to hned řekla, dělám totiž v kuchyni kde je to dost fyzicky náročné, místo toho aby mě ušetřili, nechali mě tahat plata s nádobím co mají x kg, byla jsem dost naštvaná a ještě mě pěkně bolelo břicho, když jsem se ohradila bylo mi řečeno že to nemá prý kdo jiný dělat a že přece těhotenství není nemoc, já nevím ale dřít se takhle cely den to s ad ani nesmím ne? Na co mám v tomto případě nárok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
109
15.7.17 08:52

Tady máš k tomu vyhlášku. http://www.mpsv.cz/ppropo.php?… Měli by vyjít vstříc a přeřadit tě na jinou práci. Ale nevím kolik kg nosíš atd. Jinak mi přijde, že je strašně moc holek hned na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
15.7.17 08:55

Tak to mi nijak nic moc neřeklo:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.7.17 08:57

Muzes jit na nemocenskou. Prace v kuchyni, pokud delas pomocnou, tak je opravdu fyz. narocna pro tehotnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
15.7.17 09:05

S tím pak můžeš pracovat, když ti šéf řekne že tolik nenosíš atd. Ale doktorka ti určitě napíše nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
15.7.17 09:10

@b22 jestli to zvládnete finančně, bez hned na rizikové, todle nema smysl a s hlupakama se nedohodnes. Netrap se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
15.7.17 09:11

@mumisek79 t je další věc už si přesně nepamatuji kolik bych měla brát, počítám kolem 8mi tisíc že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12913
15.7.17 09:16

Vzala bych si mikrofon, natočila rozhovor ze kterého je jasné, že ti přikazují dělat práci, kterou by těhotná dělat neměla. Např. jasně řekni, že toto břemeno má více než x kg, aby bylo ze záznamu jasné, že tě nechá tahat nepovolené věci.
Zároveň bych ho upozornila, že na něj může být podána žaloba, jestli se ti opravdu něco stane a bude to mít dle lékaře přímou souvislost.
Záznam bych pak použila při rozhovoru na inspektorátu práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.17 09:23

Je smutne, ze tehotna zena musi bojovat za sva prava a bezpeci miminka :roll:
Preju Ti hodne sil a rozhodne se jim postav :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
15.7.17 09:31

@b22 co přesně je tvojí náplní práce? mě doktor vypsal neschopenku hned jak mě viděl, říkal že tolik odstínů zelené ještě neviděl :mrgreen: a stejně bych v práci nevydržela. Tam těhotná nikdy dlouho nevydržela. peníze záleží jakou máš výplatu ;) Za potrat žádná práce nestojí, jim je to fuk, nebudeš tam ty najdou jinou pracovní sílu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.17 10:27

Záleží jak těžké břemena taháš? Pokud tě nikam nepřeřadí, musí tě nechat za plný plat doma, což jaksi v praxi absolutně nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
15.7.17 11:10

Ono se to rekne, bojovat za svoje prava;ale tehotna ma byt v klidu, ne se dohadovat ze zametnavatelem, rozcilovat se a vime vsechny, jak to chodi, zamestnavatel si vzdycky neco najde a i kdyby to byli povolena kila v tehotenstvi, nosit to celej den, kdyz je zenska unavena a je ji treba blbe za to dakt nestoji..tehotenstvi neni nemoc, ale je to obrovska zatez na telo a pokad neni zameatnavatel hodne tolerantnej a pokad tehulka nema supr pohodove tehotenstvi, tak i 8 hodin sezeni v kancelari je zahul…asi proto tolik tehulek na neschopence, ted to neni sranda otehotnet a riskovat jenom proto, ze zamestnavatel je de*il za to nestoji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
15.7.17 11:32

@Sany80s ráda bych se do té práce ještě vrátila, zase má tahle práce své plus a to je jídlo za které ušetřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
15.7.17 11:34

@BloomingGorgeous tak já se prakticky ještě nemohla postavit, vyšel mi pozitivní test, na gyndu jdu v pátek, do té doby mám naštěstí dovolenou…ale říkám, břicho mě bolí teda pořádně, ani si nepamatuju, že by mě až tak brzy to břicho bolelo, je to takový roztahovací pocit s příchodem MS a tvrdnutim břicha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
15.7.17 11:37

@Markéta80 ráno vytírání jídelnu kam se vejde cca 400lidi, takže vytírání na x hodin, pak vytírání chodby, sklady u masa a pak jdu na zmiňovanou myčku kde jsou teď tábory o 300decek, takže ty plata sklenic talířů a tacu co vyjedou umyté taham na vozík a pak to jdeme dát na jídelnu, to dělám od 11 do 15hodin(myčka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí