Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem čerstvě těhotná, v práci jsem to hned řekla, dělám totiž v kuchyni kde je to dost fyzicky náročné, místo toho aby mě ušetřili, nechali mě tahat plata s nádobím co mají x kg, byla jsem dost naštvaná a ještě mě pěkně bolelo břicho, když jsem se ohradila bylo mi řečeno že to nemá prý kdo jiný dělat a že přece těhotenství není nemoc, já nevím ale dřít se takhle cely den to s ad ani nesmím ne? Na co mám v tomto případě nárok?
Tady máš k tomu vyhlášku. http://www.mpsv.cz/ppropo.php?… Měli by vyjít vstříc a přeřadit tě na jinou práci. Ale nevím kolik kg nosíš atd. Jinak mi přijde, že je strašně moc holek hned na neschopence.
Muzes jit na nemocenskou. Prace v kuchyni, pokud delas pomocnou, tak je opravdu fyz. narocna pro tehotnou.
S tím pak můžeš pracovat, když ti šéf řekne že tolik nenosíš atd. Ale doktorka ti určitě napíše nemocenskou.
@b22 jestli to zvládnete finančně, bez hned na rizikové, todle nema smysl a s hlupakama se nedohodnes. Netrap se
@mumisek79 t je další věc už si přesně nepamatuji kolik bych měla brát, počítám kolem 8mi tisíc že?
Vzala bych si mikrofon, natočila rozhovor ze kterého je jasné, že ti přikazují dělat práci, kterou by těhotná dělat neměla. Např. jasně řekni, že toto břemeno má více než x kg, aby bylo ze záznamu jasné, že tě nechá tahat nepovolené věci.
Zároveň bych ho upozornila, že na něj může být podána žaloba, jestli se ti opravdu něco stane a bude to mít dle lékaře přímou souvislost.
Záznam bych pak použila při rozhovoru na inspektorátu práce.
Je smutne, ze tehotna zena musi bojovat za sva prava a bezpeci miminka ![]()
Preju Ti hodne sil a rozhodne se jim postav ![]()
@b22 co přesně je tvojí náplní práce? mě doktor vypsal neschopenku hned jak mě viděl, říkal že tolik odstínů zelené ještě neviděl
a stejně bych v práci nevydržela. Tam těhotná nikdy dlouho nevydržela. peníze záleží jakou máš výplatu
Za potrat žádná práce nestojí, jim je to fuk, nebudeš tam ty najdou jinou pracovní sílu ![]()
Záleží jak těžké břemena taháš? Pokud tě nikam nepřeřadí, musí tě nechat za plný plat doma, což jaksi v praxi absolutně nefunguje.
Ono se to rekne, bojovat za svoje prava;ale tehotna ma byt v klidu, ne se dohadovat ze zametnavatelem, rozcilovat se a vime vsechny, jak to chodi, zamestnavatel si vzdycky neco najde a i kdyby to byli povolena kila v tehotenstvi, nosit to celej den, kdyz je zenska unavena a je ji treba blbe za to dakt nestoji..tehotenstvi neni nemoc, ale je to obrovska zatez na telo a pokad neni zameatnavatel hodne tolerantnej a pokad tehulka nema supr pohodove tehotenstvi, tak i 8 hodin sezeni v kancelari je zahul…asi proto tolik tehulek na neschopence, ted to neni sranda otehotnet a riskovat jenom proto, ze zamestnavatel je de*il za to nestoji ![]()
@Sany80s ráda bych se do té práce ještě vrátila, zase má tahle práce své plus a to je jídlo za které ušetřím…
@BloomingGorgeous tak já se prakticky ještě nemohla postavit, vyšel mi pozitivní test, na gyndu jdu v pátek, do té doby mám naštěstí dovolenou…ale říkám, břicho mě bolí teda pořádně, ani si nepamatuju, že by mě až tak brzy to břicho bolelo, je to takový roztahovací pocit s příchodem MS a tvrdnutim břicha…
@Markéta80 ráno vytírání jídelnu kam se vejde cca 400lidi, takže vytírání na x hodin, pak vytírání chodby, sklady u masa a pak jdu na zmiňovanou myčku kde jsou teď tábory o 300decek, takže ty plata sklenic talířů a tacu co vyjedou umyté taham na vozík a pak to jdeme dát na jídelnu, to dělám od 11 do 15hodin(myčka)