Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den ja jsem se chtela zeptat kolik je 11+5tydnu tehotenstvi?
dekuji
Bere se to myslim tak, ze zacatkem 13tt (cili 12+1) zacinas 4.mesic.
Proboha co na tom ženský vidíte tak složitého. Tak když měsíc má 4 týdny +2 nebo 3 dny. To si to neumíte spočívat? To zvládne i 8lety dítě. ![]()
Ono je to matouci, protoze tehotenstvi je 40 tydnu, teda 10 mesicu ![]()
Lunární měsíce jsou po 4 tydnech, těhotenství trvá 10 lunárních měsíců. Pokud myslíš klasické měsíce kalendářní, tak já jsem si jako těhotná našla tuhle tabulku.
1 měsíc končí v 4+3
2 měsíc končí v 8+6
3 měsíc končí v 13+2
4. měsíc končí v 17+5
5. měsíc končí v 22+1
6. měsíc končí v 26+4
7. měsíc končí v 31+0
8. měsíc končí v 35+3
9. měsíc končí v 40+0
@Anonymní píše:
Proboha co na tom ženský vidíte tak složitého. Tak když měsíc má 4 týdny +2 nebo 3 dny. To si to neumíte spočívat? To zvládne i 8lety dítě.
Jiste, hrdinska anonymko, vsichni jsou pitomi a neumeji do peti pocitat, jen ty jsi genialni
![]()
@unuděná ne geniální, ale umím snad počítat dny a týdny. Když budu ve 12tt tak k tomu nepotřebuju vysokou matematiku, abych si to spočítala ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná ne geniální, ale umím snad počítat dny a týdny. Když budu ve 12tt tak k tomu nepotřebuju vysokou matematiku, abych si to spočítala
Mno, tak mrkni na prispevky vys-ono to totiz vubec neni tak jednoznacne. A kdyz si 40tydnu vydelis 4,tak bys rodila v 10.mesici.Je to takova pakarna jako pricitani tech 2tydnu na zacatku tehotenstvi. Lecktera prvorodicka se v tom ztrati a nevidim na tom nic zavrzenihodneho. Hlavne nechapu tvou anonymitu-zakladatelka se slusne zeptala, muzes slusne a za sebe odpovedet a ne si tu zvysovat sebevedomi shazovanim ostatnich.
Navic kdyz uvazis, ze treba 12tt zacina 11+1,pak neni tezke se v tom ztratit. A ze dnem poceti uz jsi 2+1
Ty mesice se prave moc neuvadeji, ale casto se na ne pta specialne starsi generace nebo muzi.